Què és Bizum i quins avantatges té per al client

Envia diners de manera fàcil, segura i instantània.

Segur que t'has trobat en aquesta situació "incòmoda" en què has d'afrontar un pagament i no tens efectiu a mà ni pots anar a un caixer. Un glop “amarg” que podria ser menor si tens Bizum. I què és Bizum? Una eina que et permet traspassar diners de manera instantània, còmoda i gratuïta d'un mòbil a un altre amb només enviar un missatge.

Per poder utilitzar-lo, i com a condició indispensable, has de tenir associat el número de telèfon directament al teu compte bancari perquè els diners es traspassin a temps real. Després d'això, n'hi ha prou que entris a Bizum a través de l'aplicació de BBVA, seleccionis el destinatari d'entre tots els contactes de la teva agenda i indiquis els diners que vols enviar. Si el receptor ja és usuari de Bizum, rebrà els diners a l'instant. Si no hi està registrat, s'haurà de donar d'alta durant les 48 hores següents amb el seu número de telèfon mòbil per disposar dels diners de manera immediata. Si no es fa, l'operació quedarà cancel·lada i se't retornaran els diners de l'enviament íntegrament. Tot de manera gratuïta.

Bàner Superior Bizum Bàner Superior Bizum
Traspassa diners a l'instant amb Bizum, sense cost
Fes-ho des de l'app de BBVA i aportant només el número de telèfon, sense comptes.

Què necessito per poder registrar-m'hi?

Bizum es va crear a Espanya, partint d'una normativa de la Unió Europea, per impulsar el pagament instantani. Això ha fet que, des que va néixer, hagi establert una forta connexió amb les entitats bancàries principals (que acaparen un 96% de la quota de mercat), entre les quals hi ha BBVA. 

Un dels grans avantatges que ofereix BBVA per utilitzar Bizum és que no necessites baixar una aplicació addicional per utilitzar-lo; si tens l'aplicació de BBVA (que Forrester ha catalogat com la millor del sector bancari), ja tindràs accés directe per utilitzar Bizum. Únicament has de tenir un compte obert a Espanya (bé a BBVA o a qualsevol altre banc) i un número de mòbil actiu. Si compleixes ambdós requisits, només et queda registrar-t'hi, associar-hi el teu número de compte (com t'hem esmentat anteriorment)… i ja estaràs a punt per enviar teu primer Bizum!

És segur utilitzar Bizum?

El creixement de Bizum en els últims anys, i el seu fort vincle amb gairebé la totalitat del sector bancari, ha fet que se n'extremin les mesures de seguretat per tal de garantir els enviaments de diners que fa l'usuari.
Bàner Central Bizum Bàner Central Bizum
Tens Bizum a la teva aplicació del banc?
A BBVA, sí. I és molt fàcil d'utilitzar.

Per evitar robatoris en el compte associat al servei, per exemple, Bizum posa límits a l'import dels enviaments. No poden superar els 500 € (per operació) ni 1.200 € (al final del dia). Tampoc no es poden fer més de 30 “Bizums” al mes. A més, i de cara a evitar que s'enviï la quantitat no desitjada al destinatari incorrecte, dona l'opció de revisar el nom i les inicials dels cognoms associats al número de mòbil del receptor abans de confirmar el pagament.

Dos petits passos cap a un pagament instantani més segur al qual fa poc s'ha afegit la possibilitat d'abonar les teves compres en comerços en línia adaptats. Es pot demanar més?

CTA Bizum CTA Bizum