Com funciona Bizum?

Descobreix la senzillesa del procés de pagament instantani per SMS.

L'aparició de Bizum va suposar una autèntica revolució al món de les transferències bancàries. El seu secret? Saber unir les 3 necessitats hi havia en aquest àmbit: rapidesa, senzillesa i seguretat. També elimina altres processos complexos o antiquats per “fer comptes” amb els teus amics o familiars. 

Així, el temps l'ha posicionat com un dels millors mètodes de pagament i enviament de diners. Però, com funciona Bizum? Per utilitzar-lo, simplement has de verificar que el teu banc té Bizum i decidir amb quin compte (banc i número de compte) vols associar-lo per començar a enviar i rebre diners. 

Una vegada hagis triat amb quin compte vols associar el teu número de telèfon mòbil per començar a utilitzar Bizum, només hauràs de començar a enviar i sol·licitar diners. 

Bàner Superior Bizum Bàner Superior Bizum
Traspassa diners a l'instant amb Bizum, sense cost
Fes-ho des de l'app de BBVA i aportant només el número de telèfon, sense comptes.
A l'aplicació de BBVA tens Bizum a un sol un clic. Tria el compte que tens associat a Bizum i tria l'opció “Enviar/rebre diners”. Posteriorment només hauràs de triar el contacte de la teva agenda al qual vols enviar diners i indicar l'import a l'aplicació. Un procés sense cost tant si l'emissor i el receptor són de la mateixa entitat bancària com si cadascun en té una de diferent.

Com em dono d'alta?

Si l'enviament de diners amb Bizum és fàcil i ràpid, el procés d'alta previ també és molt senzill. Primer, has de tenir actiu un compte en una entitat bancària que inclogui el servei i, també, tenir un número de telèfon actiu. 

Si tens ambdós, el següent pas és donar-se d'alta a Bizum. Ho pots fer tant a l'àrea privada del web o a l'aplicació. Recorda que encara que tinguis associat el teu mòbil a un número de compte en un altre banc per utilitzar Bizum, pots canviar-te a BBVA quan vulguis. Aquí t'expliquem com canviar el teu compte de Bizum des d'un altre banc.

Alta seguretat

La seguretat també és prioritària a Bizum, i més si tenim en compte que està disponible per al 95% de la banca. Per fer-ho, té eines pròpies com els límits d'import en els enviaments de diners (500 € per operació, 1.200 € al dia i 30 operacions al mes) per evitar robatoris o comprovacions addicionals de credencials i per evitar equívocs en el destinatari o en la quantitat de diners per traspassar.

I si l'error ja s'ha donat, s'ofereix la possibilitat de sol·licitar, des de la mateixa aplicació, la devolució dels diners. Si, passat un temps no s'ha solucionat, des de BBVA podem mediar per accelerar el procés (això últim, només si ets client).

Bàner Central Bizum Bàner Central Bizum
Tens Bizum a la teva aplicació del banc?
A BBVA, sí. I és molt fàcil d'utilitzar.
Bizum també ofereix la possibilitat de pagar les teves compres en línia de manera ràpida i senzilla en comerços adaptats, cosa que evita que hi hagis d'introduir el número de compte bancari o el de la targeta.
CTA Bizum CTA Bizum