Maximitza els teus diners: com aconseguir estalviar

Descobreix les millors tècniques d'estalvi.

Les estadístiques diuen que, el 2018, l'estalvi de les famílies espanyoles va ser el més baix des que se'n té constància. Les mateixes que reflecteixen, al seu torn, una petita i esperançadora tendència a l'alça en aquesta època de crisi. Amb tot, no és un fet significativament rellevant per no ser pres a la lleugera? Si el comparem amb la mitjana europea sobre això, la resposta és afirmativa.

Com podem millorar-lo? Com aconseguir estalviar més? En aquest article t'oferim tècniques que t'ajudaran a donar una empenta a la teva economia sense que et suposi un maldecap. Una llista de mètodes que van des de la senzilla reducció de despeses o el consum intel·ligent fins al model 50/30/20, passant pel canvi del concepte d'estalvi o el no caure en la trampa de la compra de béns innecessaris. En definitiva, trucs que et permetran aconseguir la teva meta.

Bàner Superior Programa el teu Compte Bàner Superior Programa el teu Compte
Estalvia amb Programa el teu Compte
Utilitza les seves 6 regles i compleix les teves metes de forma ràpida i senzilla

Les millors tècniques per estalviar

Hi ha nombroses tècniques per aconseguir estalviar. En primer lloc, i encara que soni molt obvi, hi ha la reducció de despeses i el consum intel·ligent, amb la qual cosa tindràs més diners en el compte a final de mes. Normalment, s'associa la reducció de despeses al consum, encara que gestos tan quotidians i senzills com apagar els electrodomèstics o tenir cura amb l'ús de l'aigua poden tenir un efecte significatiu sobre la teva economia.

Molt en la línia de l'anterior està la recerca d'ofertes. Hauràs d'estar molt atent als preus i comparar-los sovint per tal de trobar la millor relació qualitat-preu. En aquest punt, Internet serà un gran aliat, ja que compta amb una àmplia gamma de comparadors que et facilitaran la feina.

Una altra tècnica que resulta de gran utilitat, i que està avui dia molt generalitzada, és el model 50/30/20. Recomana fraccionar els teus ingressos en tres blocs per destinar-los a diferents propòsits. Així, el 50% es dedica a les necessitats bàsiques (despeses domèstiques o de l'alimentació, per exemple), el 30% s'encarrega de cobrir les considerades positives (com les d'oci o les vacances), encara que no et siguin necessàries per a la teva supervivència i, finalment, el 20% reservat per a l'estalvi mensual. Això sí, abans de començar a utilitzar aquesta tècnica és important definir bé què posar en cada percentatge perquè després no hi hagi sorpreses amb les despeses.

Aplicacions que ajuden a estalviar

Aquestes pautes, o trucs, són bones per intentar estalviar al màxim possible, és a dir, per treure el màxim partit dels teus ingressos. Per portar-les a terme, hi ha un munt d'aplicacions a la teva disposició que t'ajudaran a respondre a la pregunta de com aconseguir estalviar més. Una d'elles és BBVA Bconomy, la qual podràs utilitzar des de l'app de BBVA. Aquesta funcionalitat fa que sigui més senzill assolir el teu objectiu d'estalvi, ja que et permet analitzar al detall les teves despeses i descobrir com poder reduir-les.
Bàner Centre Programa el teu Compte Bàner Centre Programa el teu Compte
Compte Metes BBVA
El compte que t'ajuda a aconseguir els teus objectius d'estalvi.

A més de Bconomy, BBVA t'ofereix Programa el teu Compte, un servei que consta de senzilles regles que ajuden a gestionar de manera automàtica els comptes. Permet des d'establir un saldo mínim o màxim fins a arrodonir els pagaments o establir unes pautes d'estalvi a través de pressupostos, nòmines o a final de mes. Tot sense cost i sempre que ho necessitis (únicament has de ser titular, com a mínim, de dos comptes BBVA).

Si t'has decidit a estalviar, Bconomy és la resposta que necessitaves per fer-ho definitivament.

CTA Programa el teu Compte CTA Programa el teu Compte