Estalviar sense esforç, és possible?

Eines que t'ajudaran a aconseguir-ho.

Des de petits ens inculquen que l'estalvi és necessari. Una idea que va adquirint sentit a mesura que passen els anys. Entenem que hem d'estalviar per si sorgeix algun imprevist, per poder comprar una casa en el futur o com a complement per a la jubilació. 

Múltiples opcions per les quals estalviar és un punt a favor. Tanmateix, quan intentes fer-ho t'adones que és una tasca complicada a causa del munt de despeses que tens: els relatius al dia a dia, les factures, les sortides, etc. Això porta a fer-se una pregunta concreta: és realment tan difícil estalviar?

Bàner Superior Programa el teu Compte Bàner Superior Programa el teu Compte
Estalvia amb Programa el teu Compte
Utilitza les seves 6 regles i compleix les teves metes de forma ràpida i senzilla

Es pot estalviar sense esforç?

No hi ha fórmules màgiques en aquest camp. Tanmateix, seguint una sèrie de directrius i sent aplicat, la possibilitat de crear una guardiola a poc a poc i sense gaire esforç no és una cosa utòpica. 

El primer que has de fer és crear un pla d'estalvi. Hi ha moltes persones que, a final de mes, no saben en què s'han gastat els seus diners. Per això, el primer pas que has de fer és crear uns pressupostos que incloguin totes les despeses fixes i els ingressos. Després d'això, has de restar els primers als segons. El resultat ofereix una primera fotografia de la teva economia i et dona una idea de quant pots estalviar al mes. 

També és bo automatitzar l'estalvi. I és que estem davant un llarg procés que és molt més senzill si no s'ha de pensar en ell cada dia. Per fer-ho, i després del pas anterior, comptes amb les regles incloses en el Programa el teu Compte, que pots utilitzar en funció de les teves necessitats. Així, per exemple, pots estalviar un percentatge de la teva nòmina (regla de la nòmina) o, per contra, mantenir tots els diners disponibles i controlar la despesa des del total a final de mes. 

Amb el pressupost en ordre, és hora de revisar les despeses. Sobretot els fixos. Moltes vegades estem donats d'alta en serveis que no utilitzem o paguem més del compte per alguns d'ells. Des de BBVA et recomanem que els comparis amb diferents proveïdors per si hi ha tarifes millors. No només la d'Internet o el mòbil; també les del gas, la llum o altres serveis que tinguis contractats. 

També pots estalviar sense esforç amb les despeses diàries. Per exemple: abans de fer la teva compra setmanal, accedeix a Internet i cerca la millor qualitat-preu del producte que necessites. Un simple gest que també pots fer amb la resta d'adquisicions. 

Per finalitzar, et convidem a intentar evitar el pagament d'interessos o, almenys, a intentar abonar els mínims possibles. Això farà que el teu saldo a final de mes sigui més voluminós. Una forma senzilla d'aconseguir-ho és domiciliar tots els teus pagaments en el mateix compte en què t'ingressen el salari cada mes. D'aquesta manera, tindràs més control sobre els diners que tens disponibles.

Bàner Centre Programa el teu Compte Bàner Centre Programa el teu Compte
Compte Metes BBVA
El compte que t'ajuda a aconseguir els teus objectius d'estalvi.

Eines útils per als teus objectius

A més dels trucs comentats, BBVA disposa d'una sèrie d'eines que t'ajudaran una miqueta més a estalviar sense esforç. El primer és el Compte Metes BBVA, pensat per a aquells amb objectius d'estalvi en no tenir cap mena de comissió d'administració ni de manteniment i no cobrar per les transferències en línia. Et permet automatitzar el traspàs de diners del teu compte corrent al de Metes, per la qual cosa, com dèiem uns paràgrafs més amunt, l'estalvi arriba al seu destí automàticament sense que facis cap esforç. Per descomptat, els teus diners sempre estan disponibles perquè els puguis utilitzar en qualsevol moment. 

També disposes del Programa el teu Compte, un servei que consta de senzilles regles que ajuden a gestionar de manera automàtica els teus comptes. Permet des d'establir un saldo mínim o màxim en els teus comptes fins a arrodonir els pagaments amb targeta (guardant els cèntims que sobren) o establir unes pautes d'estalvi amb la nòmina (a inicis del mes) o a través de pressupostos (a finals de mes). Tot sense cost i sempre que ho necessitis (únicament has de ser titular, com a mínim, de dos comptes BBVA).

CTA Programa el teu Compte CTA Programa el teu Compte