Consells útils per estalviar a casa

Eines per crear pressupostos.

La solució per tenir més diners en el teu compte no és només que guanyis més, sinó que també gastis menys. Un fet, aquest últim, que resulta més complicat a causa dels petits desemborsaments que fas cada dia (llum, aigua, menjar o Internet, entre altres) i que fan efecte en la teva economia a final de mes. Aquesta deducció s'extreu després d'analitzar l'última Enquesta de Pressupostos Familiars publicada per l'Institut Nacional d'Estadística, la qual recull que les llars espanyoles van invertir gairebé un 45% de les despeses derivades de l'habitatge (incloent-hi la hipoteca) i l'alimentació

Una dada que inicialment cridarà la teva atenció però que, una vegada elaboris un pressupost de la teva economia, veuràs que és normal. També, t'ajudarà a entendre la importància que té l'estalviar a casa de cara a crear un ‘matalàs’ financer estable. A BBVA sabem el valor que té per a tu reduir aquestes despeses fixes i, per això, et volem proposar una sèrie de consells per aconseguir-ho.

Bàner Superior Programa el teu Compte Bàner Superior Programa el teu Compte
Estalvia amb Programa el teu Compte
Utilitza les seves 6 regles i compleix les teves metes de forma ràpida i senzilla

Disminueix les teves despeses

El primer que has de fer per estalviar a casa, com hem esmentat prèviament, és elaborar un pressupost. Aquest et donarà una visió global dels teus ingressos i despeses, a més de mostrar-te allò en què estàs invertint innecessàriament i que, amb la màxima celeritat, has de reduir o eliminar per aconseguir un estalvi superior a curt o mitjà termini. 

Amb el balanç d'ingressos-despeses clar, el pas següent és disminuir els diferents consums de la teva llar. Et recomanem: 

  • Canviar les teves bombetes convencionals a LED ja que gasten fins a un 90% menys d'energia i tenen una vida útil de fins a 10 anys. És cert que són més cares, però, a la llarga, acabes estalviant en la teva factura. 
  • No malgastar electricitat, cosa que pots aconseguir si encens els llums i els electrodomèstics de la casa únicament quan els utilitzis. Un truc que no requereix gaire esforç i que redueix certes despeses de manera substancial. 
  • Optar per electrodomèstics de baix consum (els catalogats com a classe A), els quals has d'utilitzar de manera intel·ligent. Són més cars, com passa amb les bombetes LED, però també garanteixen un estalvi important en la teva factura mensual. 
  • No malgastar l'aigua t'ajudarà també a estalviar a casa. Per fer-ho, disposes de limitadors de cabal que pots instal·lar de forma fàcil i ràpida en les teves aixetes i que, per exemple, faran que gastis 10 litres menys per minut quan et dutxis. 
  • Vendre el que no necessitis a través de les diferents aplicacions creades per a això. Així, a més de guanyar espai a la teva llar, obtens un ingrés extra. 
  • Compartir els comptes de plataformes musicals, de cinema o de sèries que ho permetin, tant amb familiars com amb amics o companys de feina, de cara a estalviar en la mensualitat d'aquestes. 
  • Planejar bé la compra mensual abans d'anar al supermercat. Per fer-ho, prepara una llista i intenta cercar les ofertes que et proporcionin la millor relació qualitat-preu.
Bàner Centre Programa el teu Compte Bàner Centre Programa el teu Compte
Compte Metes BBVA
El compte que t'ajuda a aconseguir els teus objectius d'estalvi.

Eina per controlar els teus pressupostos

Són moltes les apps que et poden ajudar en aquest objectiu. BBVA compta amb Bconomy, la qual et permet fer pressupostos de despeses per diversificar els teus pagaments. També et desglossa totes les teves despeses per categories per ajudar-te a veure en què inverteixes els teus ingressos i et dona informació sobre la teva salut financera. Aquesta informació es basa en el teu estalvi mensual, la teva llibertat econòmica, en la despesa en habitatge i en els diners que dediques a préstecs o pagaments ajornats, en cas que n'hi hagi. 

A més, i a través de Bconomy, pots accedir a Moviments previstos, una eina que et fa una estimació dels teus ingressos i despeses a dos mesos vista perquè puguis anticipar-te i prendre les decisions adequades per estalviar a casa.

CTA Programa el teu Compte CTA Programa el teu Compte