Dia de la Hispanitat

Què és el Dia de la Hispanitat?

El Dia de la Hispanitat és aquell en el qual es commemora l'arribada de Cristòfol Colom a l'illa de Guanahaní, a l'arxipèlag de les Bahames, per bé que l'expedició capitanejada per l'espanyol va creure, en aquest moment, que havien desembarcat a Cipango (Japó). Aquest fet històric és conegut avui dia, com "el descobriment d'Amèrica" i va servir de primer contacte entre Europa i Amèrica. 

Quan és el Dia de la Hispanitat?

El Dia de la Hispanitat a Espanya se celebra, cada any, el 12 d'octubre. Una data que va ser encunyada el 1892 (havien passat quatre segles des de l'arribada de Cristòfol Colom a Amèrica) per la reina regent Maria Cristina d'Àustria (vídua d'Alfons XII) en nom del seu fill Alfons XII, sota un reial decret amb el qual va declarar la festa nacional. Tanmateix, no va adquirir el caràcter de llei fins al 1987 (llei 18/1987).

Què és la desfilada del Dia de la Hispanitat?

El Dia de la Hispanitat a Espanya es caracteritza per la celebració de la desfilada de les forces armades. Un esdeveniment, en el qual, amb la presència del rei d'Espanya i moltes altres personalitats de la política, es pot veure desfilar els nostres militars i sobrevolar la ciutat els nostres aviadors. Aquest acte, fins al 1997, tenia lloc el 30 de maig. Des d'aquest any, i mitjançant el Reial decret 862/1997, es va canviar al 12 d'octubre.

Com puc finançar les meves despeses del Dia de la Hispanitat?

És habitual que, en ser festiu durant aquest Dia de la Hispanitat, siguin molts els que aprofiten el pont per fer aquell viatge que tenien pendent. Per facilitar-ne el pagament, així com les despeses que s'hi realitzin, BBVA posa a disposició dels seus clients diferents opcions de finançament, entre les quals hi ha el Préstec Ràpid En línia, el qual pots sol·licitar des de bbva.es o l'app de BBVA sense lliurar cap documentació, i obtindràs una resposta en un termini aproximat de 8 hores laborables.

Necessites més informació?