Assegurança per a gats, tot el que has de saber

Protegeix els més curiosos de la família.

Una assegurança per a gats és una pòlissa que et permet assegurar el teu animal amb relació als danys que pugui causar a la teva llar o a altres persones, i que també pot tenir en compte les despeses imprevistes que puguin sorgir en el dia a dia de la vida normal de la teva mascota. En aquest article t'expliquem en què consisteixen aquestes assegurances i com contractar-les.

En general, la majoria de les assegurances per a gats cobreixen tant els costos derivats d'indemnitzacions a tercers com totes o part de les seves despeses mèdiques i altres aspectes relacionats amb la cura de l'animal. Per bé que els gats són animals independents que normalment no tenen actituds violentes envers els seus propietaris o altres humans, a causa de la seva particular naturalesa curiosa poden arribar a generar destrosses a la llar o a la propietat de terceres persones. Per aquest motiu, és una bona idea tenir un suport que protegeixi de la responsabilitat civil davant les eventuals entremaliadures del felí i, alhora, que cobreixi les despeses derivades de les possibles malalties de l'animal.

Bàner superior Assegurances BBVA Bàner superior Assegurances BBVA
Descobreix les Assegurances BBVA
El que més valores mereix la millor protecció.

La responsabilitat civil i les despeses derivades del comportament de les mascotes

Encara que els gats no es consideren mascotes perilloses i el seu comportament no sol ser agressiu, la curiositat i territorialitat d'aquestes mascotes pot ocasionar accidents. En el cas de danys a la propietat privada de tercers, aquests poden desembocar fins i tot en un conflicte judicial amb els consegüents costos legals. També cal tenir en compte que els gats poden transmetre infeccions a les persones, i que aquestes malalties poden igualment considerar-se danys a tercers. Les assegurances més completes per a gats inclouen una cobertura pels danys materials o personals que les mascotes puguin ocasionar a altres persones, i també els derivats dels processos legals que en puguin resultar. Aquest tipus d'assegurances solen oferir també un servei d'assessorament legal gratuït per a aquests casos.

Despeses veterinàries

Un dels factors que més tenen en compte els propietaris de mascotes a l'hora de contractar una assegurança és la seva cobertura veterinària. Les despeses veterinàries, especialment en el cas de malalties greus que requereixin hospitalització de l'animal, poden suposar un desemborsament imprevist important. Per aquest motiu, disposar d'una assegurança veterinària que es faci càrrec de totes o part d'aquestes despeses és una opció que dona tranquil·litat als propietaris, que d'aquesta manera garanteixen que la seva mascota favorita pugui disposar sempre de la millor atenció en cas de malaltia.

A l'hora de decidir si és convenient la contractació d'una assegurança veterinària per a gats, és necessari tenir en compte diversos factors. D'una banda, cal avaluar les característiques de l'animal i l'estat físic en què es troba —vacunes, edat, alimentació, etc. En aquest sentit, cal dir que les asseguradores acostumen a exigir un examen previ de l'animal i poden excloure totalment o parcialment la cobertura mèdica, de manera que no inclogui les despeses derivades de malalties prèvies a la contractació de l'assegurança, algunes malalties congènites o les despeses mèdiques dels animals de més edat. També cal tenir en compte que els gats no són animals massa expressius, i que de vegades poden patir una malaltia en silenci durant molt de temps, cosa que sempre derivarà en despeses veterinàries superiors una vegada aquesta sigui detectada. A més, els gats també presenten en l'edat avançada una sèrie de malalties típiques que requereixen tractament, per la qual cosa contractar una assegurança veterinària quan la mascota encara és jove pot ser una bona idea.

En general, la majoria de les assegurances per a gats inclouen cobertura veterinària en clíniques contractades per l'asseguradora, i totes o part de les despeses relacionades amb el tractament de l'animal. Moltes incorporen també un servei telefònic d'atenció veterinària que ofereix consells en cas de malaltia i assessorament sobre la cura de l'animal.

Bàner central Assegurances BBVA Bàner central Assegurances BBVA
Coneix les nostres assegurances
I tria la que s'adapti més bé a les teves necessitats.

Altres aspectes que cobreixen les assegurances per a gats

A més de les despeses derivades dels danys a tercers i de les atencions mèdiques que pugui necessitar la mascota, moltes assegurances ofereixen també cobertura per a altres casos derivats de les atencions de l'animal, com els dels tràmits vinculats a l'obtenció de certificats en cas d'extraviament o mort, indemnitzacions per robatori o accident o compensacions econòmiques per contribuir a la cerca de la mascota en cas d'extraviament.

Sigui per acollir un nouvingut o per tenir cura d'un company de llarga estada a casa teva, contractar una assegurança et donarà tranquil·litat i et permetrà saber que pots oferir les millors atencions al teu gat.

CTA Assegurances BBVA CTA Assegurances BBVA
Assegurances - També podria interessar-te Assegurances - També podria interessar-te

També et podria interessar

  • T'expliquem les característiques d'una assegurança de renda vitalícia i quins són els seus avantatges.
  • Donada l'obligació de reparar danys que has causat a uns altres, una assegurança de responsabilitat civil pot ser necessària.
  • T'expliquem el seu funcionament, les seves claus i com pots identificar quina s'ajusta a les teves necessitats.
Assegurances - Eines Assegurances - Eines

Eines d'assegurances

  • Fes el teu propi exemple amb les teves actuals assegurances i descobreix quant podràs estalviar si decideixes incloure-les en el Pla EstarSeguro BBVA.