Com funciona una assegurança a tot risc amb franquícia

Descobreix la combinació ideal entre una interessant cobertura i un gran preu
A l'hora d'assegurar el teu cotxe, disposes de diverses possibilitats, des d'una assegurança bàsica a tercers fins a una assegurança més completa a tot risc (amb franquícia o sense). I per escollir l'assegurança més adequada has de tenir en compte diversos factors, com per exemple, l'antiguitat del vehicle i l'ús a què es destina. No és el mateix assegurar un vehicle nou que ha sortit del concessionari fa poc que un vehicle amb deu anys d'antiguitat, o assegurar un vehicle que agafem cada dia per anar a treballar o estudiar, o bé assegurar un vehicle que només agafem els caps de setmana. Les probabilitats de patir un imprevist no són les mateixes en qualsevol de les circumstàncies que acabem de comentar. Per això, és imprescindible triar la modalitat d'assegurança que millor s'adapta a les teves necessitats. A la recerca d'aquest objectiu, una opció perfecta pot ser una assegurança a tot risc amb franquícia, la combinació ideal entre garantia i preu. En què consisteix? BBVA t'explica en aquest article tots els detalls.
Bàner superior Assegurances BBVA Bàner superior Assegurances BBVA
Descobreix les Assegurances BBVA
El que més valores mereix la millor protecció.
A més de ser obligatòria per circular, l'assegurança de cotxe s'ha d'adaptar a la nostra situació personal i cobrir qualsevol tipus de circumstància que considerem important. Tanmateix, això no significa que no podem obtenir un bon producte a un preu competitiu. És llavors quan entra en escena l'assegurança a tot risc amb franquícia, pensat per als que cerquen una assegurança més barata, però sense perdre cobertures.

Què és una franquícia i com funciona?

La franquícia és una quantitat acordada entre el client i la companyia d'assegurances en contractar la pòlissa que es fa servir per establir la quantia que, en cas de sinistre, el client haurà d'afrontar per si mateix. És a dir, es tracta d'un límit fixat que decidirà si els costos d'un sinistre han de ser assumits per l'assegurat o per l'asseguradora.

Aquest concepte és fins i tot més fàcil de comprendre amb un exemple senzill. Imagina que tens una assegurança a tot risc amb franquícia de 250 € i tens la mala fortuna d'abonyegar el teu cotxe al garatge. En aquest cas, en tractar-se d'una incidència lleu, la reparació de xapa costaria 150 €, una xifra, per tant, inferior a la franquícia, cosa que significaria que, en el cas de donar part, series tu qui assumiria el cost de la reparació i no l'asseguradora. Si, en un altre supòsit diferent, la reparació o el cost associat al sinistre fos superior a 250 €, per exemple 600 €, la quantia fins a aquests 250 € seria al càrrec teu i la resta (350 €) seria cosa de l'asseguradora.

A la vista de les seves característiques, es tracta d'una assegurança més barata, ja que suposa menys riscos per a l'asseguradora que, en conseqüència, ofereix un preu més assequible. Per això, encara que tècnicament parlem d'una assegurança a tot risc, ja que manté la mateixa cobertura que una pòlissa d'aquest tipus, aquesta garantia es concedeix amb el límit de la franquícia per als costos d'un sinistre.

Quina cobertura té una assegurança d'aquest tipus?

Una dada molt important que cal tenir en compte és sobre qui recau la responsabilitat del sinistre. La franquícia només s'aplica si hem estat culpables del sinistre en qüestió, però quan el causant del dany és un tercer, no s'aplicarà la franquícia. Així mateix, en cas que el sinistre sigui culpa nostra i hi hagi un tercer implicat, la nostra assegurança cobrirà la responsabilitat civil relativa a aquest tercer i la franquícia s'aplicarà únicament als danys propis.

Cal no oblidar, a més, que hi ha diferents tipus de franquícies. Generalment, oscil·len entre els 150 € i els 1.200 €, encara que igualment dependrà de l'oferta de cada asseguradora i del tipus de risc que decidim assumir.

Bàner central Assegurances BBVA Bàner central Assegurances BBVA
Coneix les nostres assegurances
I tria la que s'adapti més bé a les teves necessitats.

Per a qui és una opció recomanable?

Com pots veure, una assegurança d'automòbil és un producte realment personalitzat i que té unes característiques o d'altres en funció de cada conductor, per la qual cosa els perfils més adequats per a una assegurança a tot risc amb franquícia són també relatius. Tanmateix, sí que es poden establir certs paràmetres de forma general en avaluar-ne la contractació.

Sens dubte, es pot convertir en una bona opció per als que no tendeixen a patir sinistres, ja que, encara que un accident és imprevisible, hi ha menys possibilitats que hagin d'assumir els costos determinats per la franquícia quan es produeixen sinistres lleus (per exemple, ratllar la carrosseria en fer una maniobra o en aparcar). Això sí, els conductors amb perícia i un bon historial han de valorar què és més rendible: l'estalvi de la pòlissa amb franquícia o beneficiar-se de les bonificacions d'una assegurança a tot risc sense franquícia.

I si és al contrari? Una franquícia no és recomanable per als conductors que pateixen sinistres amb relativa freqüència, atès que, lògicament, el que arriben a estalviar-se a la pòlissa poden acabar pagant-ho en petites reparacions que l'assegurança no cobrirà si el cost està per sota del límit establert per la franquícia.

La teva assegurança d'automòbil a BBVA

Si estàs pensant en la contractació d'una assegurança per al teu cotxe, accedeix a bbva.es i descobreix les múltiples opcions que BBVA ha preparat per a tu. A més de respectar les teves bonificacions com a conductor, podràs beneficiar-te del seu servei d'assistència en carretera, amb la garantia de comptar amb una grua o cotxe-taller a 50 minuts o menys, o de la responsabilitat civil com a vianant o ciclista.

A més, en contractar la teva assegurança d'automòbil amb BBVA, també gaudiràs de l'app BBVA Assegurança Cotxe Assistència per gestionar tots els serveis a la teva disposició amb un sol clic. Viatja tranquil i preocupa't només de la carretera.

CTA Assegurances BBVA CTA Assegurances BBVA
Assegurances - També podria interessar-te Assegurances - També podria interessar-te

També et podria interessar

  • T'expliquem les característiques d'una assegurança de renda vitalícia i quins són els seus avantatges.
  • Donada l'obligació de reparar danys que has causat a uns altres, una assegurança de responsabilitat civil pot ser necessària.
  • T'expliquem el seu funcionament, les seves claus i com pots identificar quina s'ajusta a les teves necessitats.
Assegurances - Eines Assegurances - Eines

Eines d'assegurances

  • Fes el teu propi exemple amb les teves actuals assegurances i descobreix quant podràs estalviar si decideixes incloure-les en el Pla EstarSeguro BBVA.