Rènting de cotxes, segona mà o nous?

Descobreix els avantatges que presenta cadascuna d'aquestes modalitats de rènting.

Encara que en molts casos és necessària, l'adquisició d'un cotxe constitueix un gran desemborsament a llarg termini tant per a particulars com per a empreses, atès que la seva mera conservació porta associades una sèrie de despeses ineludibles. Amb l'objectiu de reduir aquests costos, cada vegada són més les persones que opten per mètodes alternatius a l'hora d'accedir a un vehicle. En aquest sentit, el rènting de cotxes s'ha posicionat com una de les opcions més fiables i avantatjoses dels últims anys. 

Arran de l'augment en el nombre d'usuaris de vehicles de rènting, les empreses dedicades a aquest tipus de lloguers han començat a diversificar la seva oferta, incloent-hi modalitats que, fins fa només uns anys, no es tenien en compte en aquest àmbit. Així, avui dia, els particulars i les empreses tenen la possibilitat d'optar entre el rènting de cotxes nous o el rènting de cotxes de segona mà que tinguin entre 6 i 24 mesos. En aquest article, t'expliquem els avantatges que presenta cadascuna d'aquestes opcions.

Bàner Superior Rènting 2 Bàner Superior Rènting 2
BBVA Autorenting
Gaudeix de les nostres ofertes i d'una àmplia proposta de cotxes d'alta gamma.

Què és el rènting de cotxes?

El rènting és un tipus de lloguer de cotxes a llarg termini la durada del qual sol oscil·lar entre els 2 i els 5 anys. Mitjançant la contractació d'aquest servei, l'empresa de rènting posa a disposició de l'usuari un model de la seva elecció, a canvi d'una quota mensual que es manté invariable durant tot el període de durada de l'acord. 

El gran avantatge que presenta aquest tipus de contractes de lloguer rau en l'assumpció de les principals despeses associades a l'ús del vehicle per part de l'empresa proveïdora; d'aquesta manera, els usuaris estan exempts de fer front a les quotes de l'assegurança, els impostos de matriculació i circulació i les reparacions i revisions que pugui requerir el vehicle. Així mateix, en el cas de les empreses i els autònoms, el lloguer d'un cotxe mitjançant un contracte de rènting comporta certs avantatges fiscals: atès que, a diferència de l'adquisició d'un cotxe, el rènting es considera una despesa en comptes d'una inversió, l'import corresponent a les quotes del lloguer es pot deduir íntegrament en l'impost sobre societats i en l'IRPF. Malgrat no tenir la possibilitat de gaudir d'aquests avantatges fiscals, el rènting també constitueix una opció per als particulars o treballadors per compte d'altri que vulguin disposar lliurement d'un cotxe sense necessitat d'adquirir-lo en propietat. 

Una vegada finalitzat l'acord, els usuaris poden optar per tornar el vehicle, subscriure un nou acord per accedir a un vehicle diferent o pactar la compra del cotxe que s'ha utilitzat durant el contracte de rènting.

Rènting de cotxes nous

Com és evident, el principal avantatge que presenta el rènting de cotxes nous respecte del rènting de cotxes de segona és la possibilitat d'estrenar un cotxe nou cada vegada que se subscriu un contracte d'aquestes característiques. Independentment que l'empresa proveïdora es faci càrrec de les despeses associades a les reparacions i al vehicle de substitució que es proporciona en cas de necessitat, els cotxes nous generen, per norma, menys problemes mecànics que els cotxes usats, i ofereixen una experiència molt més còmoda i agradable per al client. 

Així mateix, la majoria de les empreses de rènting ofereixen als futurs usuaris la possibilitat d'establir una sèrie de requisits i preferències pel que fa a les característiques del vehicle abans d'adquirir-lo. D'aquesta manera, el rènting d'un cotxe nou implica el lloguer d'un vehicle especialment seleccionat en funció de les necessitats de l'usuari.

Bàner Central Rènting 2 Bàner Central Rènting 2
Descobreix l'autorènting per a empreses de BBVA
El vehicle que necessites a una quota competitiva i amb grans avantatges

Rènting de cotxes de segona mà

En termes generals, els cotxes de segona mà que les empreses de rènting posen a disposició dels seus clients procedeixen de contractes de rènting previs i tenen pocs anys d'antiguitat i un quilometratge no massa elevat. A més, amb l'objectiu de garantir el bon estat del vehicle, les empreses fan controls minuciosos del funcionament i els aspectes externs (carrosseria i interiors) del cotxe abans de posar-lo en lloguer, i ofereixen als usuaris la possibilitat d'accedir a l'historial i a les seves certificacions mecàniques i visuals abans de prendre la decisió. D'aquesta manera, el rènting d'un cotxe de segona mà ofereix totes les garanties associades a un cotxe nou, però a un preu considerablement inferior. 
CTA Rènting 2 CTA Rènting 2
Préstecs - També podria interessar-te Préstecs - També podria interessar-te

També et podria interessar

  • T'expliquem com funciona una reunificació de deutes, a més dels seus avantatges i inconvenients.
  • Una de les garanties més grans que té el banc per assegurar-se la devolució del préstec és la nòmina.
  • T'expliquem en què consisteixen els crèdits a l'instant i com se'n pot aconseguir un.
Préstecs - Eines Préstecs - Eines

Eines de préstecs

  • Calcula les condicions de finançament del préstec que necessites amb el nostre simulador i en només 3 minuts.
  • T'ajudem a calcular les condicions de finançament del teu proper cotxe amb el nostre simulador de préstecs especialitzat.