PSD2: a la recerca d'uns pagaments en línia més segurs

La SCA, mesura estrella per protegir les teves dades i els teus diners.

El 2007 va entrar en vigor la que va ser primera directiva europea relacionada amb mitjans de pagament. Es va denominar PSD1. Una norma que va crear un mercat únic de pagaments en línia a l'Espai Econòmic Europeu i que pretenia reforçar la seguretat de les transaccions bancàries. Tanmateix, i donats els avenços que ha experimentat la tecnologia des de 2007 fins als nostres dies, 10 anys després ha cobrat vida una segona versió, ja coneguda com PSD2. Aquesta norma pretén potenciar encara més la seguretat en les operacions de pagament en benefici, com no podia ser d'una altra forma, del consumidor amb mesures que s'aplicaran a partir del 14 de setembre. 

Una de les seves iniciatives és millorar l'autenticació dels pagaments digitals amb l'aplicació de la SCA (Strong Customer Authentication). Aquesta mesura, que previsiblement trigarà un temps més en aplicar-se per la complexitat i l'impacte que té per a consumidors i comerços, obliga a comprovar l'autenticitat dels clients utilitzant 2 o 3 factors d'entre els següents: una cosa que només sap el client (la coneguda contrasenya, per exemple), una cosa que només té el client (per exemple, el mòbil) i una cosa que només és el client (com l'empremta dactilar o la cara).

Bàner Superior Biometria Bàner Superior Biometria
Unifica la teva operativa a l'aplicació de BBVA
Fes tot el que necessites des del mòbil de manera fàcil i còmoda.

Dades biomètriques: protecció única i inimitable

Aquesta última categoria, la denominada com una cosa "que només el client és", és l'opció més segura a l'hora de fer una transacció en línia. El motiu? Es basa en una tecnologia molt avançada i complexa de "hackejar" (més que les clàssiques contrasenyes) que captura les característiques biomètriques del client (són intransferibles a altres persones) i les utilitza per comprovar la seva identitat en cada operació

Parlem de les dades biomètriques l'ús de les quals no és nou per a BBVA, ja que vam ser els primers a posar a disposició dels nostres clients la identificació per iris, sistema que garanteix més seguretat en la teva operativa mòbil i evita haver de recordar incòmodes contrasenyes i patrons. També vam ser pioners amb el llançament del servei Alta Immediata, el qual permetia obrir un compte a qualsevol persona mitjançant reconeixement facial (concretament, fent-se una selfie) o en l'ús d'aquesta mateixa via per a la realització de pagaments.

La SCA és obligatòria?

La seguretat resulta prioritària per a aquesta nova normativa i, com no pot ser d'una altra manera, també ho és per a BBVA. Per això treballem cada dia de cara a oferir als nostres clients les millors mesures de protecció per als seus diners i les seves dades. D'aquesta manera, i gràcies a les nostres capacitats tecnològiques, podran simplificar la seva operativa diària i gaudir d'una experiència d'ús satisfactòria, encara amb les novetats que incorpora l'aplicació de SCA. 

Això ho farem possible perquè en aquells casos en què la llei no ho exigeixi i les nostres mesures de seguretat ens donin la tranquil·litat que tot està sota control, evitarem al client haver de fer la doble autenticació.

Bàner Central Biometria Bàner Central Biometria
Descobreix la Banca en línia de BBVA
Aprofita totes les funcionalitats que t'oferim i que et permetran fer les teves operacions diàries des del mòbil.

Les mesures "invisibles" a escena

La nostra aposta per les noves tecnologies i el big data, coneguda per tots, ha permès el desenvolupament i adaptació d'eines i serveis que, per bé que són imperceptibles per als nostres clients, en el seu dia a dia estan protegint els seus diners i les seves dades de qualsevol atac maliciós que es pugui produir. 

Una protecció que es complementa amb una app, la de BBVA, que es pot convertir en aquell comandament amb el qual poder controlar la nostra economia des d'un únic punt. I no solament els nostres comptes o targetes sinó també els pertanyents a altres bancs, gràcies al nostre Servei d'Agregació. D'un sol cop d'ull, s'accedeix a l'estat dels vostres comptes o als últims moviments efectuats, entre altres moltes funcions. 

Mesures de seguretat que, en la línia implantada per la normativa PSD2, permeten als nostres clients fer qualsevol operativa en línia, des de fa temps, sense cap tipus de risc i sense necessitar l'ús de la SCA.

CTA Biometria CTA Biometria