Com funciona una targeta de crèdit

T'ajudem a entendre quin és el funcionament de les targetes de crèdit

Pocs objectes resulten més útils en el nostre dia a dia que una targeta de crèdit. Com a mètode de pagament, aquest ‘plàstic’ és personal i intransferible de manera que només el titular el pot utilitzar.

A més, una targeta de crèdit ens dóna accés a una línia de finançament que ens pot fer la vida molt més fàcil. Vegem com.

Bàner superior Targeta Después Bàner superior Targeta Después
Targeta Después
Podràs ajornar les compres i utilitzar-la en més de 6.000 caixers.

Un crèdit quan el necessitis

La principal característica d'una targeta de crèdit és que permet al seu titular disposar d'una quantitat de diners, encara que no tingui en aquest moment diners en el compte associat a la targeta. Això és possible gràcies al fet que la nostra entitat bancària ens concedeix un crèdit que va associat a la targeta. És una línia de crèdit a la qual podrem accedir de manera àgil a l'hora de fer qualsevol pagament amb la targeta.

Pel que fa al límit de crèdit de les targetes, hi ha diferències partint dels tipus de targetes de crèdit que hi ha en el mercat, la concessió de les quals, principalment, està lligada a la capacitat de pagament del titular.

Com es tornen els diners

Les compres que es fan amb una targeta de crèdit es van acumulant en la targeta i es carreguen en el compte associat del titular de dues formes diferents:

  • Al començament del mes següent: Generalment el dia 5 es carreguen totes les despeses efectudes el mes anterior. Amb aquesta modalitat no es paguen interessos.
  • Pagament ajornat: Les targetes de crèdit també permeten ajornar el pagament del que s'ha gastat en còmodes terminis. Aquesta forma de pagament causa uns interessos que varien en funció de cada entitat bancària.
Bàner Central Targeta Después Bàner Central Targeta Después
Targeta de crèdit BBVA
Ajorna les compres amb la targeta Después i accedeix a més de 6.000 caixers.

Serveis i beneficis associats a les targetes de crèdit

Moltes de les targetes de crèdit que actualment ofereixen els bancs tenen associats una sèrie de beneficis. Per exemple, hi ha targetes que ofereixen descomptes per proveir en diverses gasolineres, mentre que altres tornen un percentatge de l'import de les compres efectuades amb la targeta. D'altra banda, alguns d'aquests plàstics tenen un programa de punts que l'usuari pot bescanviar per aconseguir descomptes o productes del seu interès.

De la mateixa manera, algunes targetes de crèdit tenen vinculada la contractació d'una assegurança. Aquestes són les més habituals:

  • Assegurança de viatge: el normal és que cobreixin un límit de despesa per robatori, accident o qualsevol altra contingència que es produeixi durant el viatge, incloent-hi el retard o cancel·lació del viatge amb avió o tren.
  • Assegurança de robatori o ús fraudulent: cobreix l'ús dels diners que s'hagin robat o duplicat de la targeta.
CTA Targeta Después CTA Targeta Después
Targetes - També et podria interessar Targetes - També et podria interessar

També et podria interessar

  • T'expliquem com pots utilitzar aquest servei per treure diners d'un caixer sense portar una targeta a sobre.
  • A BBVA t'expliquem les diferències entre una targeta de crèdit i una de dèbit d'una forma clara i senzilla.
  • T'expliquem com ingressar diners en un caixer perquè puguis fer-ho sempre que vulguis.
Targetes - Eines Targetes - Eines

Eines de targetes

  • Coneix les característiques de cadascuna de les targetes que BBVA té per a tu gràcies a aquest comparador.