Quina assegurança necessito per a un viatge internacional

Viatges a l'estranger i vols assegurar-te en cas de qualsevol imprevist? Pensa en la possibilitat de contractar una assegurança de viatge per anar més tranquil

Estàs preparant un viatge a l'estranger i vols tenir-ho tot previst? Doncs bé, a més d'aspectes tècnics com les divises, els transports, els allotjaments o les vacunes, hi ha una cosa que també has de tenir en compte: una assegurança de viatge internacional. Si ets a l'estranger, poden passar moltes coses, de manera que, com bé saben els que viatgen molt, val més prevenir que curar.

I per prevenir, què millor que una assegurança? Una bona assegurança de viatge internacional no només et donarà cobertura, sinó que et suposarà prestacions afegides en cas de possibles imprevistos com pèrdues de maletes o retards. Coneix en aquest article alguns aspectes a aquest respecte i, sobretot, decideix en conseqüència si la necessites o no.

Bàner superior Assegurances BBVA Bàner superior Assegurances BBVA
Descobreix les Assegurances BBVA
El que més valores mereix la millor protecció.

La sanitat al món

El primer que has de tenir en compte abans d'emprendre un viatge és si, mentre duri, tindràs cobertes les prestacions sanitàries necessàries en cas que et passi alguna cosa. Això, que és força senzill, es contesta amb una breu pregunta: on viatges?

Per viatjar per l'espai econòmic europeu, si ets beneficiari de la Seguretat Social, pots sol·licitar la targeta sanitària europea (TSE) o, si no, un certificat provisional substitutori. Amb aquests documents tindràs accés, en cas d'urgència, a la mateixa atenció sanitària que reben els ciutadans comunitaris del país en què et trobis. És a dir, si et passa alguna cosa mentre ets a Alemanya o França, amb la teva targeta sanitària europea rebràs tractament en qualsevol centre públic de salut. Ara bé, para atenció a dos aspectes essencials:

 • Demana que l'hospital a què et portin sigui públic. A Europa, com també passa a Espanya, existeixen també els centres privats, i la TSE no et cobrirà els tractaments en ells.
 • La TSE no cobreix la despesa derivada d'accions de recerca i rescat, com per exemple, si et perds fent senderisme als Alps. Els costos derivats del rescat els hauràs d'abonar de la teva pròpia butxaca.

En cas de dubte sobre els requisits per a la seva obtenció, conservació i cobertures pots consultar al web de la seguretat social

I si viatges fora d'Europa? En aquest cas, llavors, hauràs de prendre alguna mesura més, encara que pot ser que també en aquest sentit tinguis les despeses sanitàries ja cobertes, tens una assegurança mèdica privada o una targeta de crèdit potent?

 • Assegurances mèdiques privades, com per exemple Assegurança BBVA Més Salut, garanteixen a tots els assegurats atenció sanitària d'urgència a l'estranger, fins i tot en cas de viatjar als Estats Units.
 • Si tens ets una Targeta Después Or BBVA o superior, i hi pagues el viatge, sense pagar res per això també ets beneficiari d'una assegurança d'accident i d'assistència en viatge; aquesta assegurança et cobrirà qualsevol urgència tant a tu i com a tots els qui t'acompanyin en el viatge.

Ara bé, ho és tot, la salut? Naturalment que no! Per bé que és cert que és el més important, hi ha altres coses de gran rellevància que poden sorgir durant els viatges i que també val la pena preveure.

Els altres imprevistos

Una assegurança de viatge internacional pot ser una bona opció per estalviar-se maldecaps en cas de qualsevol de les situacions següents:

 • Assumptes relacionats amb l'equipatge: en cas que no t'arribi l'equipatge, sigui perquè te'l perdin o te'l robin, rep una indemnització immediata per comprar-te el que t'ha desaparegut. Una bona assegurança de viatge internacional et cobreix, a més de pèrdues, possibles danys i desperfectes derivats del transport.
 • Retards: si en el desplaçament es produeixen retards, recupera els diners que et generi l'estada.
 • Accidents: en cas d'accident, una bona assegurança mèdica internacional no només et cobrirà les despeses mèdiques o sanitàries, sinó que, a més, t'organitzarà totes les assistències que necessitis: des d'assessoria fins a trasllats de tornada, que en cas de malaltia podran ser fins i tot en avions o helicòpters sanitaris especials, sense que hagis de pagar res.
Bàner central Assegurances BBVA Bàner central Assegurances BBVA
Coneix les nostres assegurances
I tria la que s'adapti més bé a les teves necessitats.

Quan cal fer una assegurança i on?

Pel que hem vist, la pregunta de quina assegurança mèdica necessito per a un viatge internacional es pot contestar de diferents maneres. Si viatjant per Europa, per exemple, vols que et tractin en cas d'urgència en centres privats o si planeges activitats que pel seu nivell de risc puguin comportar la necessitat de ser rescatat, potser el més interessant sigui una de les dues opcions següents: contractar una assegurança de salut, o pensar en la possibilitat de pagar el teu viatge amb una targeta de dèbit o crèdit.

Aquestes dues opcions es fan extensibles si el viatge té lloc a l'estranger, encara que això sí, sempre has de comprovar les teves cobertures. Països com els Estats Units, per exemple, no solen ser a les pòlisses estàndard, sinó que cal contractar la cobertura en aquest país per separat.

Ara bé, si ets autènticament exigent amb les teves assegurances, llavors pots reservar un producte a part, com per exemple l'Assegurança de Viatge BBVA.

Assegurança de Viatge BBVA

Amb l'Assegurança de Viatge BBVA no només cobriràs possibles despeses mèdiques (6.000 € a Europa / 8.000 € a la resta del món) o trasllats sanitaris (sense límit), sinó que, a més, tindràs dret a indemnitzacions per pèrdua de l'equipatge o retards en el viatge. Si et perden (o danyen) l'equipatge, podràs reclamar fins a 600 € (un màxim de 60 € per paquet) i si, per exemple, el teu desplaçament pateix retards, podràs demanar que et reintegrin els costos que et va generar l'estada per un màxim de 200 €. I tot això sense límit en el nombre de viatges i destinacions, si les teves estades a l'estranger no superen els 90 dies!

Com puc contractar-la? Pots sol·licitar aquesta assegurança des del mòbil o la tauleta i aconseguir-la de manera ràpida i senzilla a bbva.es. Només cal que introdueixis les teves dades personals, una adreça de correu electrònic i un número de telèfon i sabràs al moment si te la concedeixen.

Quant val? Si la contractes, no només deixaràs de patir pels retards o les pèrdues d'equipatge, sinó que a més tampoc no notaràs de manera notable cap impacte en les teves finances globals: el cost de l'assegurança és d'1 € la setmana, és a dir, 52 € anuals. Només que et perdin l'equipatge una vegada, ja hauràs compensat la teva Assegurança de Viatge BBVA!

CTA Assegurances BBVA CTA Assegurances BBVA
Assegurances - També podria interessar-te Assegurances - També podria interessar-te

També et podria interessar

 • T'expliquem les característiques d'una assegurança de renda vitalícia i quins són els seus avantatges.
 • Donada l'obligació de reparar danys que has causat a uns altres, una assegurança de responsabilitat civil pot ser necessària.
 • T'expliquem el seu funcionament, les seves claus i com pots identificar quina s'ajusta a les teves necessitats.
Assegurances - Eines Assegurances - Eines

Eines d'assegurances

 • Fes el teu propi exemple amb les teves actuals assegurances i descobreix quant podràs estalviar si decideixes incloure-les en el Pla EstarSeguro BBVA.