Trucs per estalviar diners dia a dia

Eines que t'ajuden a complir la teva meta.

Encara que estalviar pugui semblar impossible, no ho és tant. Aquesta aparent complexitat és fruit, moltes vegades, d'una falta de planificació i de no tenir més força de voluntat. Això significa que, amb una millor organització, i seguint els passos que t'havies proposat, assolir la teva meta d'estalvi desitjada serà més senzill del que t'imagines. Sempre que els objectius que et posis siguin realistes

Des de BBVA, sabem que el procés és complicat. Per això, hem recopilat aquests trucs per estalviar diners dia a dia que, a més, t'ajudaran a mantenir la teva salut financera en bon estat.

Bàner Superior Programa el teu Compte Bàner Superior Programa el teu Compte
Estalvia amb Programa el teu Compte
Utilitza les seves 6 regles i compleix les teves metes de forma ràpida i senzilla

Trucs senzills per estalviar

Com hem dit, una organització correcta és fonamental. Has de tenir clar quant ingresses i quines són les teves despeses per poder fer-te una idea real de l'estalvi que has d'aconseguir cada mes. Des de l'app de BBVA, i utilitzant la funcionalitat El meu dia a dia, és possible aconseguir el control desitjat i necessari. Et permet veure ambdós conceptes ordenats per categories, i et facilita tant la planificació com la presa de decisions pel que fa a l'estalvi. Una altra eina a la teva disposició és Moviments previstos, que fa una predicció dels teus propers moviments a dos mesos vista i d'aquesta manera millora la gestió dels teus diners. 

Amb els números clars, el següent pas és crear un pressupost. És el moment d'establir quina part dels teus ingressos dedicaràs a cobrir les teves despeses i quina a l'estalvi. Actualment hi ha una tècnica a l'alça que es coneix com la de 50/30/20 (nom que reben pels percentatges en què divideixes els teus ingressos). El 50% es dedica a les despeses fixes, el 30% a les personals i el 20% a l'estalvi. Un percentatge que pots aconseguir amb l'ajuda del Programa El teu Compte, que en facilita la gestió gràcies a les seves 6 regles: Saldo mínim, Saldo màxim, Arrodoniment en compres i Estalvi en nòmina, Final de mes i Pressupostos. A més, totes estan exemptes de cost. 

Evitar el consum compulsiu és un altre punt que cal tenir en compte. Parlem d'aquestes despeses que es tenen en compte en el pla d'estalvi i que són mers capritxos que trenquen els avenços que vas aconseguint. Per evitar-los, l'aconsellable és deixar passar unes hores abans de comprar qualsevol producte. Un temps que has d'utilitzar per reflexionar si ho necessites o no. 

Això és aplicable, i més en el moment actual, a les adquisicions fetes per Internet; la xarxa està plena de descomptes temptadors per al consumidor. Això sí, la xarxa també té el seu punt positiu, ja que, si l'utilitzes bé, pots trobar-hi grans ofertes d'allò que sí necessites. Per fer-ho, és aconsellable que facis ús d'algun comparador de preus a la recerca de la millor relació qualitat-preu. 

Finalment, en cas que rebis ingressos extres, és bo que els conservis. D'aquesta manera, la teva guardiola creixerà més ràpid i, en cas que et sorgeixi algun imprevist, hi faràs front sense minvar gaire el teu compte d'estalvis.

Bàner Centre Programa el teu Compte Bàner Centre Programa el teu Compte
Compte Metes BBVA
El compte que t'ajuda a aconseguir els teus objectius d'estalvi.

On guardar els estalvis?

Seguint aquests trucs és possible que aconsegueixis una bona guardiola, la qual cosa ens porta a la pregunta següent: On guardo el que he estalviat? 

A BBVA disposem del Compte Metas BBVA, pensat per ajudar-te amb els teus objectius d'estalvi. És molt senzilla d'utilitzar: en obrir-la, li has de donar un nom (el de la meta d'estalvi que t'hagis proposat), triar la quantitat que vols estalviar i una data per complir-la. El mateix compte genera alertes per anar-te informant sobre el desenvolupament dels teus objectius. Per descomptat, encara que els diners els tinguis posats allà, pots accedir-hi quan ho necessitis. A més, no té cap comissió d'administració ni manteniment.

CTA Programa el teu Compte CTA Programa el teu Compte