Consells per saber estalviar diners

Models i eines que et faciliten el teu “coixí” financer.

Estalviar diners no és una tasca senzilla. És per això que, si el teu objectiu és aconseguir fer guardiola, és necessari que t'organitzis bé perquè et resulti més senzill. Això implica conèixer els teus ingressos, les teves despeses fixes, marcar-te un objectiu d'estalvi i, sobretot, estar disposat a fer certs sacrificis. També has de ser conscient dels teus límits i ser realista a l'hora de dictaminar aquest objectiu d'estalvi. 

Però, sobretot, cal tenir clara la finalitat per la qual s'estalvia perquè l'esforç a fer es converteixi en una motivació. A més, aquest és el que estableix el teu estalvi mensual i dictamina fins on pots ajustar el teu pressupost. Perquè no és el mateix estalviar per comprar-te una casa que per anar-te'n de viatge a l'estiu o per a la teva jubilació. 

Així, en aquest article et mostrarem models i eines que et seran de gran ajuda en la gestió dels teus diners i, a més, a l'hora d'assolir l'estalvi que desitges.

Bàner Superior Programa el teu Compte Bàner Superior Programa el teu Compte
Estalvia amb Programa el teu Compte
Utilitza les seves 6 regles i compleix les teves metes de forma ràpida i senzilla

Gestiona la teva economia de forma fàcil i senzilla

El model 50/30/20 és un dels millors aliats que pots tenir. És senzill en el seu ús i, a més, t'ajuda a organitzar les teves despeses i potencia el teu estalvi. 

Es basa en una regla sota la qual el 50% dels teus ingressos es destinen a les despeses fixes, el 30% a les despeses personals i el 20% a l'estalvi. La seva dificultat radica, en la majoria dels casos, a definir bé què s'inclou en cada partida, acció que has de dur a terme abans de començar i intentar no oblidar-te'n mai.

Automatitza el teu estalvi

Considerar l'estalvi com una despesa a tenir en compte sempre facilita el compliment del teu objectiu. Igual que l'automatització dels processos per arribar a ell, en no haver de preocupar-te d'ells. Consisteix a crear una sèrie de regles que executen traspassos dels teus diners del teu compte corrent a un d'estalvis sense que t'hagis de preocupar. Per això, i si el model 50/30/20 t'ha semblat un bon mètode per estalviar, és possible automatitzar aquest 20%. 

Amb Programa el teu compte, servei exclusiu de BBVA, pots traspassar automàticament cada mes uns diners fixos de la teva nòmina, del teu saldo a final de mes o del que et sobri dels teus pressupostos, entre altres moltes funcionalitats.

Controla les teves despeses fixes

Has de revisar cada dia les teves despeses fixes. Amb això, i de la mà del teu pressupost, pots fer una fotografia mental del que inverteixes i si val la pena conservar cada servei que tens o si, per contra, cal rebutjar-ne algun. Els comparadors en línia són d'una gran ajuda en aquests casos, en ser capaços de localitzar la millor relació qualitat-preu de cadascun. Per això, i abans de fer qualsevol compra, navega per Internet a la recerca d'aquestes ofertes que puguin reduir els teus costos en una quantia considerable. 

Per ajudar-te a controlar les teves despeses BBVA disposa de Compara't, una eina que et mostra la comparativa amb persones del teu entorn i de característiques similars; en concret, de la teva mateixa edat, rang salarial, sexe i codi postal. Aquestes dades et permeten saber si la despesa que estàs fent en cada àrea es troba per damunt o per sota de la mitjana i si has d'implementar solucions en cada cas.

I també les personals

Les despeses personals també fan efecte en la nostra economia. Per això, si t'has proposat estalviar, és important que diferenciïs, per exemple, entre una compra necessària i una que no ho és. Hi ha un truc molt senzill que et pot ajudar: abans de fer el desemborsament, deixa passar unes hores per tal de reflexionar sobre la necessitat d'aquest objecte. Si en aquest temps no t'has aclarit, potser és perquè no ho necessites. 

Si continues tenint dubtes, BBVA t'ofereix El meu dia a dia, funcionalitat amb la qual pots tenir els diners sempre sota control. És molt intuïtiva i fàcil d'utilitzar i et permet veure els teus ingressos i despeses ordenats en categories per tal de saber a què destines els teus diners. També et facilita conèixer les despeses innecessàries, perquè et sigui més senzill eliminar-les o reduir-les.

Bàner Centre Programa el teu Compte Bàner Centre Programa el teu Compte
Compte Metes BBVA
El compte que t'ajuda a aconseguir els teus objectius d'estalvi.

On guardar l'estalvi?

Quan t'enfrontes a un objectiu d'estalvi, és important que vagis traient els diners del compte corrent perquè no percebis aquests estalvis com diners per gastar. BBVA t'ofereix el Compte Metes BBVA, pensat per a aquest fi. 

Tan bon punt l'obres, hi has de posar un nom, indicar els diners que vols estalviar i la data que t'has proposat per complir el teu objectiu. El mateix compte et genera alertes que t'informen sobre l'evolució dels teus objectius perquè sempre estiguis actualitzat. I si en algun moment necessites els diners estalviats, hi pots accedir de manera immediata.

CTA Programa el teu Compte CTA Programa el teu Compte