Consells per estalviar diners ràpid i sense complicacions

Estalviar ràpid és fàcil si saps com fer-ho.

Reps la nòmina i comences amb el teu nou propòsit: estalviar. Tanmateix, reunir amb certa rapidesa una gran quantitat de diners sense que això generi complicacions és complex. Les xifres ho corroboren: la taxa d'estalvi dels espanyols va registrar el seu mínim històric el 2018. Durant aquest període, moltes famílies espanyoles van destinar la seva renda a béns que no van poder adquirir durant els anys més durs de la crisi, i no van guardar res per a un futur (proper o llunyà). L'avantatge? Es calcula que el 2019 es revertirà aquesta tendència. 

Al marge d'això, la realitat és que estalviar és més senzill del que imagines. N'hi ha prou que t'ho proposis, t'organitzis bé i siguis conscient de la importància que té. Des de BBVA volem ajudar-te i, per a això, et donem aquests consells per estalviar diners ràpidament. Pren-ne nota!

Bàner Superior Programa el teu Compte Bàner Superior Programa el teu Compte
Estalvia amb Programa el teu Compte
Utilitza les seves 6 regles i compleix les teves metes de forma ràpida i senzilla

Normalment s'espera a final de mes per començar. Una opció gens menyspreable que, tanmateix, pot descelerar el teu ritme d'estalvi (sobretot si vols fer guardiola com més aviat millor). Per això, i només en aquest cas, serà més fàcil si ho fas a principis de mes (o el mateix dia que cobres la teva nòmina). 

Per començar, és necessari que tinguis un segon compte al qual transferir els diners. Si és així, comença amb un percentatge petit com, per exemple, un 5%, el qual pots anar apujant amb el temps i segons la teva realitat econòmica. Per ajudar-te amb aquesta meta, i sempre a través de la nostra app, disposes de la funcionalitat Estalvia la teva Nòmina de Programa el teu Compte. Amb ella pots fer aquesta automatització d'una manera molt senzilla i sense moure't de casa.

Estalvia amb la teva targeta

La majoria de les vegades surts de casa amb la targeta a la cartera. Un fet que es pot convertir en un problema si no es va amb compte, però, si s'utilitza bé, es pot aprofitar per aconseguir el que es denomina microestalvi

Com? En pagar amb ella, i gràcies a la regla d'Arrodoniment de Programa el teu Compte, guardes “els canvis” (fins a l'euro següent) en una guardiola de cara a aconseguir una quantitat més gran a utilitzar en el futur.

Evita despeses innecessàries en la teva jornada laboral


Prendre't un cafè, un menú en un restaurant o un snack de la màquina expenedora és una despesa innecessària que pots eliminar si t'organitzes bé i aprofites el teu temps lliure per preparar allò que consumiràs mentre treballes. 

Des d'omplir un termos amb la beguda calenta que vulguis fins a preparar-te un "tupper" amb menjar casolà i algun extra (fruita o snacks, per exemple), totes són solucions que t'ajuden a fer un pas endavant en el teu objectiu d'estalvi ràpid.

Bàner Centre Programa el teu Compte Bàner Centre Programa el teu Compte
Compte Metes BBVA
El compte que t'ajuda a aconseguir els teus objectius d'estalvi.

Estalviar diners a casa

També pots estalviar a casa. I és que són moltes les despeses a evitar i fàcil la forma de fer-ho. 

Reduiràs els teus costos a l'instant si desendolles els aparells que no utilitzis, moderes el consum de calefacció o aire condicionat, comparteixes els serveis de pagament (si és possible) o utilitzes productes de baix consum. Solucions que no requereixen gaire temps ni esforç i que, a curt termini, donen resultats positius.

Posa't a les mans de Bconomy

Actualment, disposes d'un ampli ventall d'apps, tant per a Android com per a iOS, que t'ajuden a controlar millor les teves finances i, amb això, a assolir abans les teves metes d'estalvi. 

Des de BBVA t'oferim Bconomy, una eina que et resultarà útil ja que permet veure totes les despeses generades al detall. Així, i una vegada sàpigues en què et gastes els diners, podràs eliminar aquelles despeses innecessàries o, almenys, reduir-les.

CTA Programa el teu Compte CTA Programa el teu Compte