Gestió financera per a empreses, eines per millorar-la

Descobreix la manera de millorar la teva gestió financera
Alguns propietaris de petites i mitjanes empreses no coneixen amb deteniment molts dels conceptes comptables i financers que tenen un impacte en la gestió diària de les seves organitzacions. Si abans això suposava un problema, avui té una fàcil solució. Gràcies a la digitalització i al desenvolupament tecnològic, hi ha una gran varietat d'eines que permeten una gestió financera més eficient sense necessitat de tenir coneixements especialitzats de comptabilitat i finances. En aquest article t'expliquem tres tipus d'eines que pots utilitzar per millorar la gestió financera de la teva pime.
Bàner superior One View Bàner superior One View
BBVA One View
Fes els pagaments de la teva empresa des dels teus uns altres bancs sense sortir de BBVA.

Programa de facturació

El programa de facturació és una eina que permet gestionar i controlar l'enviament i recepció de factures d'un negoci amb l'objectiu de centralitzar tota la informació relativa a les vendes i les compres d'aquesta empresa.

A l'hora de seleccionar un programa de facturació hi ha multitud d'opcions; tanmateix, convé tenir en compte les funcionalitats que ofereix cadascuna i triar la que s'adeqüi més bé a les necessitats de la teva empresa. Per exemple, alguns proveïdors ofereixen opcions de reconeixement automàtic de factures. Amb aquest sistema, només has d'escanejar les teves factures perquè el programa en reconegui les dades essencials i les integri en el sistema. Altres programes també ofereixen la possibilitat d'emmagatzemar les dades al núvol o accedir a mòduls de comptabilitat, fet que permet l'elaboració automàtica d'informes com el balanç de situació o el compte de pèrdues i guanys.

En definitiva, tenir un programa de facturació augmenta l'eficiència en la gestió financera d'una empresa. El més important és triar una opció que permeti portar un control exhaustiu dels ingressos i les despeses per obtenir un coneixement més ampli de la situació financera del negoci. Atès que hi ha una gran varietat d'opcions i desenvolupadors, no és difícil trobar l'opció que s'ajusti més bé al teu model de negoci.

Programa ERP

Una altra eina que és extremadament útil a l'hora de millorar la gestió financera de les empreses és el sistema ERP o sistema de planificació de recursos empresarials (Enterprise Resource Planning per les seves sigles en anglès). Aquests sistemes van un pas més enllà que els programes de facturació i integren tots els processos de treball del negoci. Els sistemes ERP centralitzen la informació de tots els aspectes rellevants en el funcionament d'una organització, com el nivell d'estoc, les vendes, els processos comptables o la producció.

Els avantatges de disposar d'un sistema ERP a la teva empresa són innumerables. Gràcies a aquesta eina pots agilitzar tota mena de processos que intervenen en l'operació del teu negoci i evitar els errors comuns que tenen lloc quan les tasques de gestió d'aquests processos no estan automatitzades. A més, molts proveïdors de sistemes ERP ofereixen diverses opcions amb diversos preus, i permeten configurar el sistema mitjançant mòduls i contractar només els que realment són necessaris en el teu negoci.

La diferència entre invertir en un programa de facturació o en un sistema ERP és, principalment, que amb un sistema ERP pots gaudir de totes les funcionalitats d'un programa de facturació i de moltes altres més. Aquests serveis addicionals poden tenir un gran impacte en el funcionament de la teva empresa, i convé valorar-los a l'hora de contractar un programa per optimitzar-ne la gestió financera.

Bàner Central One View Bàner Central One View
Vas d'un banc a un altre per pagar als teus proveïdors
Simplifica! Fes els pagaments de la teva empresa sense sortir de BBVA.

Programa Business Intelligence

Per bé que és veritat que el programa ERP és molt eficaç a l'hora de millorar la gestió financera de les empreses, en alguns casos pot presentar algunes limitacions. En general, l'obstacle principal que presenten aquests sistemes és que la informació és, en molts casos, estàtica. Això vol dir que, encara que estigui recollida en una base de dades, no sempre es pot utilitzar de forma eficient.

Una eina que permet superar aquestes limitacions és el programa Business Intelligence. Aquest tipus de programa utilitza un conjunt de tecnologies, estratègies i aplicacions que permeten optimitzar i millorar la presa de decisions en una empresa. L'avantatge principal que ofereix la tecnologia Business Intelligence és que permet no només observar dades rellevants de l'històric de l'empresa, sinó que, a més, facilita la predicció de tendències en tota mena d'agrupacions de dades.

En definitiva, al mercat hi ha una gran varietat d'eines que et poden ajudar a millorar l'eficiència en la gestió financera de la teva empresa. Tant se val quina sigui la mida de la teva organització; avui dia pots trobar una opció que s'ajusti a les teves necessitats i al teu pressupost. A BBVA, sabem com important és cuidar amb detall tot el que està relacionat amb la gestió de la teva empresa i, per això, t'oferim el servei BBVA One View, un agregador financer mitjançant el qual pots disposar de tota la informació dels teus comptes, comptes de crèdit i targetes de qualsevol entitat bancària en un sol cop d'ull, i comptant sempre amb els màxims nivells de seguretat. Per a la teva comoditat està disponible en la banca en línia de BBVA Net Cash, tant en el web com en l'app. Prova'l i gaudeix d'aquest nou servei que cerca ajudar-te a millorar el control financer del teu negoci.

CTA One View CTA One View
Empreses - També et podria interessar Empreses - També et podria interessar

També et podria interessar

  • T'expliquem quins són els criteris per classificar a una empresa en funció de la mida que tingui.
  • T'expliquem com ajuden a establir els impostos que ha de pagar cada treballador en funció dels seus ingressos
  • T'expliquem tots els detalls que necessites saber sobre aquesta associació estratègica temporal.