> 
 > 
Biometria

Biometria: el futur de la seguretat a la banca en línia

Màxima protecció en la teva operativa a través d'Internet

La biometria compte cada dia amb més adeptes en el camp de la seguretat digital. El motiu? Es tracta d'una tecnologia que resulta més complexa de vulnerar el que li ha permès assentar-se i, a més, mostrar el camí cap al que serà el futur de la seguretat. 

La seva fiabilitat es basa en la identificació per reconeixement de rastre digital o, també, de gestos facials, característiques físiques intransferibles a unes altres persones. Això fa que, a més de segura, permeti a l'usuari gaudir d'una experiència senzilla i còmoda ja que no necessita recordar cap contrasenya alfanumèrica (una mica habitual avui dia). Per tant, en pocs minuts i gràcies a aquesta tecnologia, pots obrir un compte a BBVA amb un selfie i començar a operar amb ella.

Present en el nostre dia a dia

La biometria ja està integrada en molts dels nostres mòbils des de fa temps. Desbloquejar qualsevol dispositius utilitzant el nostre rastre dactilar o la nostra cara és una mica comú en el dia a dia i, ara, el serà també a l'hora de protegir la nostra operativa en línia

Des de BBVA hem fet una aposta fort per ella fent-la accessible per a tots els nostres clients. Un pas cap a endavant cap a una nova banca en línia regulada, a partir de setembre, per la nova normativa europea PSD2 que farà especial recalcament en la seguretat, imposant nous mínims. Aquests responen a l'ús de 2 o 3 factors diferents d'entre els següents:, una cosa que saps (la teva contrasenya), una cosa que tens (el teu mòbil) i una cosa que ets (el teu rastre o la teva cara).

Com funciona la biometria?

Prèviament hem apuntat les tres característiques més destacades de la biometria: seguretat, rapidesa i comoditat. Però, com funciona? En aquest article t'expliquem els senzills passos que has de seguir per activar el teu rastre en l'aplicació del BBVA. 

  • Registrar el teu rastre en el dispositiu. 
  • Configurar l'aplicació de BBVA per possibilitar l'accés amb rastre. Després de registrar-la, aquesta queda emmagatzemada en un token (únic per cada app) a què només pot accedir l'usuari de la mateixa. D'aquesta manera, i gràcies a aquesta exclusivitat, resulta més difícil de sostreure. 
  • Validar el rastre cada vegada que vulguis accedir a la teva banca en línia. 

Com dèiem: ràpid, còmode i, sobretot, assegurança.

Biometria: el futur de la seguretat a la banca en línia