> 
 > 
Assegurança salut viatge

Assegurança de salut per a viatges: raons per contractar-la

El preu de viatjar tranquil no és res comparat amb el risc de viatjar desprotegit

Amb la salut no es juga, i menys quan s'està de viatge. Qualsevol incident relacionat amb la teva salut, com una malaltia sobtada o un accident, pot sortir-te molt car si no comptes amb una assegurança de salut durant el viatge que et garanteixi atenció sanitària si viatges a l'estranger. 

En la majoria de països no és requisit indispensable comptar amb una assegurança mèdica per accedir a ells. Però hi ha excepcions: Rússia, Mongòlia, Armènia o el Tadjikistan, entre altres, no concedeixen un visat si el viatger no disposa d'una assegurança d'assistència en viatge, el qual inclou cobertura mèdica i sanitària. El més convenient seria consultar aquesta informació en el Ministeri d'Afers Exteriors per cerciorar-nos i no emportar-nos sorpreses.

Si viatges dins Europa

Si viatges a Europa, no oblidis portar amb tu la Targeta Sanitària Europea per tenir cobertura mèdica en tots els països de la Unió, tant si el fas per oci, treball o estudis. Has de tenir en compte que el TSE no et garanteix que l'atenció sanitària sigui gratuïta al cent per cent. En alguns casos, potser hagis d'abonar la quantitat en el moment, encara que se't reemborsi a la teva tornada. 

Amb la Targeta Sanitària Europea, els espanyols tenim accés a la sanitat pública en les mateixes condicions que els nacionals dels següents països: Alemanya, Àustria, Bèlgica, Bulgària, Xipre, Croàcia, Dinamarca, Eslovàquia, Eslovènia, Estònia, Finlàndia, França, Grècia, Hongria Irlanda, Islàndia, Itàlia, Letònia, Liechtenstein, Lituània, Luxemburg, Malta, Noruega, els Països Baixos, Polònia, Portugal, el Regne Unit, República Txeca, Rumania, Suècia i Suïssa.

Si viatges fora d'Europa

Fora de l'àmbit de la Targeta Sanitària Europea, seria bo contractar assegurances de salut de viatge amb un capital assegurat per a despeses sanitàries amb una quantia elevada. 

El Ministeri d'Afers Exteriors recomana als viatgers contractar assegurances mèdiques en els seus desplaçaments a l'estranger perquè estiguin protegits i coberts en cas de malaltiao accident durant el viatge, inclosa l'evacuació amb avió medicalitzat. 

En cas que visitis diversos països durant el viatge, el millor és assegurar-te que la teva pòlissa és vàlida en tots ells i que estaràs cobert en tot moment.

Existeixen assegurances mèdiques privats, com per exemple Assegurança BBVA Més Salut, que poden garantir atenció sanitària d'urgència a l'estranger, fins i tot en cas de viatjar als Estats Units. 

Per exemple, el preu per traslladar a una persona malalta en un avió medicalitzat des de EE.UU. ronda els 50 mil euros. Si el viatge de tornada a Espanya es fa en un vol regular en llitera amb la supervisió d'un metge, el cost rondaria els 20 mil euros. 

Si viatges a l'estranger i vols una assegurança que et de protecció i tranquil·litat, a BBVA comptem amb l'Assegurança de Viatge BBVA que permet contractar, en la seva modalitat ampliada, des de cobertures sanitàries a indemnització per demora de viatge o pèrdua, dany i robatori d'equipatge

Si faràs activitats o esports perillosos

Activitats i esports com el submarinisme, l'alpinisme, l'espeleologia, l'escalada, el kite-surf, l'esquí, el parapent o aquelles relacionades amb la conducció són considerades perilloses, en major o menor mesura. 

Per aquesta raó, el més recomanable és comprovar que la teva assegurança de salut de viatge inclou cobertures específiques per a aquestes pràctiques i que té en compte el necessari per fer front a tot el que té relació amb el rescat, l'evacuació mèdica o el trasllat de restes mortals.

Si has de viatjar amb medicaments o material sanitari

Si pateixes alguna malaltia crònica o tens malalties que requereixen el tractament amb medicaments durant el viatge, no oblidis portar-los amb tu en el teu equipatge de mà, perfectament etiquetats i en els seus envasos originals.

A més, serà necessari que tinguis a mà les dades de contacte del teu metge, la informació sobre la teva situació mèdica i el tractament i la medicació que estiguis prenent. 

Perquè cap imprevist t'arruïni el viatge i per recórrer el món amb la tranquil·litat i la protecció necessàries, et recomanem que no oblidis contractar una assegurança de salut per al teu viatge.

Assegurança de salut per a viatges: raons per contractar-la