> 
 > 
Despeses cotxe electrico

Despeses del cotxe elèctric i com aconseguir un préstec

Et comptem tot el que necessites saber sobre aquest tipus de vehicles i com aconseguir finançament perquè puguis comprar-te un

Avui dia, molts es plantegen si comprar un cotxe elèctric és rendible a llarg termini , atès que el seu preu de compra sol ser lleugerament superior al preu d'un vehicle de gasolina o dièsel. El seu gran avantatge radica en l'estalvi en combustible i el mínim impacte que generen sobre el medi ambient . En aquest article, et parlem sobre com accedir a un préstec de cotxe elèctric i les despeses associades a aquest tipus de vehicles. 

Encara que el preu d'un cotxe ecològic pugui resultar, a vegades, més car que el d'un cotxe de combustió, la inversió, a la llarga, aporta força rendibilitat, ja que fer cent quilòmetres amb bateria elèctrica pots arribar a ser fins a cinc vegades més barat que amb un motor de gasolina. Després de cinc anys, o una vegada superats els 100.000 quilòmetres, la inversió inicial tendeix a quedar totalment amortitzada; és a partir d'aquí quan el propietari pot començar a estalviar en comparació amb l'ús d'un cotxe de combustió. Atès que, en la gran majoria dels casos, la compra d'un cotxe comporta la intenció de fer ús del vehicle durant més de cinc anys, un cotxe elèctric no pot ser millor opció.

Despeses

Una despesa important que s'ha de tenir en compte a l'hora de comprar un d'aquests vehicles és el cost de la instal·lació del punt de recàrrega en la plaça de garatge, que oscil·la entre els 500 i els 1000 euros. Tanmateix, aquesta inversió es pot subvencionar amb algunes de les ajudes que ofereix l'Estat. En el cas d'un habitatge unifamiliar, no és necessari fer aquesta instal·lació, ja que que n'hi hauria prou amb connectar una presa de corrent de 16 amperes amb un cable de recàrrega. De tota manera, si no es vol fer aquest desemborsament, existeixen punts de recàrrega repartits per les ciutats i, encara que són escassos, a poc a poc s'està procedint a la instal·lació de més ells. 

D'altra banda, és important incloure el preu de la bateria en el cost del vehicle, atès que molts concessionaris opten per excloure-ho. Si s'adquireix un vehicle elèctric sense bateria, el cost de la mateixa pot ascendir a uns 7000 euros o, com alternativa a la compra, es pot llogar per aproximadament 100 euros al mes.

Estalvi

Les institucions i els ajuntaments de moltes ciutats han posat en marxa una sèrie de mesures per incentivar la compra d'aquest tipus de vehicles i, així, disminuir la contaminació en els grans nuclis urbans. En municipis com a Madrid o Barcelona, l'aparcament en la zona S.E.R.és gratuït per als cotxes elèctrics. Els seus conductors també poden disposar lliurement del carril VAO — destinat a autobusos i cotxes amb diversos passatgers — encara que el cotxe tingui un únic ocupant, fet que suposa tota un avantatge a l'hora de conduir en grans ciutats en hora punta. 

Adquirir un cotxe ecològic també ofereix diverses rebaixes fiscals. L'impost de matriculació, que es calcula en funció de les emissions de CO2 del vehicle, serà força més barat i fins i tot gratuït per als cotxes menys contaminants. D'altra banda, l'impost de circulació pot presentar rebaixes de fins a un 75% en funció de les característiques del vehicle.

Les despeses de manteniment són molts menys costosos per als vehicles ecològics, ja que no disposen d'alguns dels elements que necessiten manteniment en els cotxes de combustió, com les corretges de distribució, els filtres, l'embragatge o l'oli. Tot això suposa aproximadament un 20% d'estalvi en comparació amb el manteniment d'un cotxe convencional.

Claus sobre els préstecs de cotxes elèctrics

Atès que el preu d'aquest vehicle pot ser més alt que el d'un cotxe de dièsel o gasolina, comptar amb finançament extern pot suposar una gran ajuda per a la seva compra. Amb relació a això, l'estat ofereix una sèrie de subvencions que faciliten la seva adquisició. però són escasses i els fons resulten força limitats. 

Algunes entitats bancàries, conscients de la importància d'incentivar un consum més ecològic, posen a disposició dels futurs propietaris préstecs destinats especialment als cotxes elèctrics. Aquests préstecs, comunament coneguts com préstecs ecològics, solen tenir una taxa d'interès més baixa i una comissions que cal pagar, si n'hi ha, que també solen estar per sota d'aquelles corresponents als préstecs convencionals. Per tant, si a vegades el preu del cotxe elèctric és major que el del cotxe de combustió, el seu finançament pot resultar-nos més barata. menys cara. 

Per ajudar-te a aconseguir finançament, a BBVA t'ofereix un tipus de préstec especialment orientat a l'adquisició d'un cotxe elèctric amb condicions més avantatjoses que el nostre Préstec Cotxe Online BBVA. D'aquesta manera, volem ajudar a tot aquell que aposti per un consum responsable amb el medi ambient, contribuint a què les nostres ciutats estiguin menys contaminades, amb l'objectiu de fomentar la mobilitat ecològica i mitigar l'impacte del canvi climàtic.

Despeses del cotxe elèctric i com aconseguir un préstec