> 
 > 
Cotxes hibridos i electricos

Avantatges i inconvenients de cotxes híbrids i elèctrics

Descobreix les característiques dels nous cotxes elèctrics

L'amenaça del canvi climàtic ha motivat una cerca constant d'alternatives energètiques més ecològiques per al nostre dia a dia. El transport és una de les principals fonts d'emissions de gasos amb efecte d'hivernacle, per la qual cosa la seva adaptació a nous sistemes més respectuosos amb el medi ambient és fonamental. 

Els fabricants de cotxes són conscients d'això i per això estan centrant els seus esforços en el disseny i la producció de cotxes ecològics. Els sistemes híbrids i elèctrics representen la millor alternativa per al sector automobilístic. Si vols conèixer els avantatges i inconvenients dels cotxes híbrids i elèctrics, segueix llegint.

Com funcionen els cotxes híbrids i elèctrics?

Els cotxes híbrids són una opció a mig camí entre els vehicles tradicionals i els elèctrics. En aquests cotxes, el motor combina una bateria elèctrica amb el motor de gasolina o dièsel, de manera que l'energia elèctrica que produeix el motor de combustió serveix també per alimentar la bateria del vehicle. Per tant, el vehicle alterna la bateria elèctrica i el motor com a font d'energia, a la vegada que recàrrega la seva pròpia bateria mentre està en circulació. Al contrari, els cotxes elèctrics depenen exclusivament de l'energia elèctrica per al seu funcionament, per la qual cosa en comptes de proveir necessiten recarregar la bateria després del seu ús. 

De cara a la seva conducció, aquests vehicles no presenten grans diferències de funcionament. De fet, l'alternança que es produeix en els motors híbrids és automàtica, així que el conductor no s'haurà de fer càrrec de la seva recàrrega.

Avantatges dels cotxes ecològics

La principal avantatge que presenten tant els cotxes híbrids com els elèctrics és que redueixen les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle i el consum de gasolina. Els vehicles híbrids redueixen considerablement el nivell d'emissions, mentre que els elèctrics eliminen per complet aquestes emissions en faltar d'un motor de combustió. De fet, aquests cotxes no només suposen una millor opció per al medi ambient, sinó que també representen una alternativa davant la imminent desaparició dels combustibles fòssils. En els vehicles híbrids, el motor elèctric és el responsable de fer els principals esforços (com l'arrencada del cotxe), amb el que el consum de gasolina és molt inferior. 

A aquests avantatges se sumen certs beneficis a nivell administratiu i fiscal. La necessitat de reduir la contaminació a les ciutats ha conduït a molts governs a implementar polítiques que afavoreixin l'ús de cotxes ecològics. D'aquesta manera, el conductor d'un vehicle híbrid o elèctric pot accedir als nuclis urbans de moltes ciutats en què els vehicles tradicionals ja no estan permesos. Igualment, aquests cotxes són objecte de descomptes en peatges o aparcaments. 

A més, els experts coincideixen en què els cotxes elèctrics requereixen un menor manteniment. Els vehicles elèctrics no utilitzen peces tan complexes i es produeix menor vibració en ells, per la qual cosa és més difícil que hi hagi avaries. Per això, a llarg termini el propietari d'un cotxe d'aquest tipus estalviarà en el manteniment del seu cotxe. 

Finalment, al contrari del que pensen molts usuaris, aquests vehicles han evolucionat significativament en els últims anys. De fet, avui dia la seva autonomia sol ser igual, o almenys similar, a la de qualsevol altre cotxe.

Inconvenients dels cotxes ecològics

Encara que els cotxes elèctrics i els híbrids redueixin les emissions, no es pot dir que no provoquin cap tipus de contaminació. D'una banda, els cotxes híbrids encara utilitzen combustibles fòssils, així que la seva emissió és inferior, però no inexistent. D'altra banda, les bateries elèctriques que utilitzen tant els cotxes híbrids com els elèctrics no són reutilitzables i, igual que les bateries dels mòbils i uns altres dispositius, suposen una font de contaminació quan es converteixen en deixalles que no es poden reciclar.

Així mateix, el preu pot ser un gran inconvenient per a alguns usuaris. Aquests vehicles segueixen sent més cars que els tradicionals igual que les seves bateries. Una inversió important tenint en compte el desgast que experimenten les bateries i el fet que s'han de renovar cada 10 o 15 anys. 

Malgrat que aquests vehicles compten amb més autonomia avui dia, encara representa un problema per als vehicles elèctrics. Al contrari que els híbrids, aquests cotxes no poden recarregar la seva bateria mentre circulen, sinó que necessiten endollar-se en llocs condicionats per a aquest propòsit. Aquesta càrrega sol trigar diverses hores, llevat que es faci en un tòtem que disposi de càrrega ràpida. No obstant això, de moment existeixen pocs punts de recàrrega disponibles al nostre país. 

Per a BBVA la protecció del medi ambient és una prioritat, així que volem aportar el nostre granet de sorra en aquest àmbit. Per aconseguir-ho, ens hem proposat facilitar als nostres clients l'adquisició d'un cotxe ecològic amb què mitigar el seu impacte mediambiental. Som conscients dels avantatges i inconvenients dels cotxes híbrids i elèctrics, i sabem que la inversió que suposa un vehicle d'aquest tipus és el principal desafiament a què s'enfronten els usuaris. Per aquesta raó, BBVA t'ofereix un finançament en condicions especials perquè puguis comprar un nou cotxe amb què combatre el canvi climàtic. Visita bbva.es o qualsevol de les nostres oficines per aconseguir major informació.

Avantatges i inconvenients de cotxes híbrids i elèctrics