> 
 > 
Fons de pensions

Fons de pensions: diferència amb els plans de pensions

T'expliquem què són els fons de pensions

Un fons de pensions és un patrimoni creat per complir els plans de pensions. És a dir: és com el sac on es fiquen les aportacions del pla; és del que aquest es nodreix. No tenen personalitat jurídica, i es controlen a través d'un gestor i una comissió de control.

De fet, aquesta és la principal diferència entre un fons de pensions i un pla de pensions. De tota manera, ambdós termes són complementaris: es pot dir que els segons s'alimenten dels primers; un no pot existir sense l'altre. Això sí: Cada fons no és exclusiu d'un únic pla; de fet, pot integrar diversos d'aquests.

Imatge

Els fons de pensions poden ser de diversos tipus, tenint en compte diversos criteris. Per exemple, segons les modalitats del pla de pensions, poden ser d'ocupació -si integren plans de pensions del sistema d'ocupació- o personals -si es limiten a l'àmbit dels plans de pensions individuals. En funció dels processos d'inversió, seran oberts o tancats. Segons la responsabilitat en el pagament, seran interns o externs. Tenint en compte les garanties complementàries, podran ser assegurats o no assegurats. Segons la seva distribució, poden ser de repartiment o de capitalització…; entre d'altres, aquests són alguns dels criteris.

De totes maneres, si vols més informació o estàs interessat en algun fons de pensions, demana'ns assessorament. A BBVA resoldrem els teus dubtes i t'ajudarem a triar l'opció que més s'ajusta a les teves preferències.

Fons de pensions: diferència amb els plans de pensions