> 
 > 
Que és Bizum

Què és Bizum i quins avantatges té per al client

Envia diners de manera fàcil, segura i instantània

Assegurança que t'has trobat en aquesta ‘incòmoda’ situació en què has d'afrontar un pagament i no tens efectiu a mà ni pots acudir a un caixer. Un glop “amarg” que podria ser menor si comptes amb Bizum. I què és Bizum? Una eina que et permet traspassar diners de manera instantània, còmoda i gratuïta d'un mòbil a un altre amb només enviar un missatge.

Per poder utilitzar-la, i com a condició indispensable, has de tenir associat el número de telèfon directament al teu compte bancari perquè els diners es traspassi a temps real. Després d'això, n'hi ha prou que entris en Bizum a través de l'aplicació de BBVA, seleccions el destinatari d'entre tots els contactes de la teva agenda i indiquis els diners que vols enviar. Si el receptor ja és usuari de Bizum rebrà el teu diners a l'instant. Si no està registrat, haurà de donar-se d'alta en les següents 48 hores amb seu núm. de telèfon mòbil per disposar dels diners de manera immediata. En cas de no fer-ho, l'operació quedarà cancel·lada i se't tornarà els diners íntegre de l'enviament. Tot de manera gratuïta.

Què necessito per poder registrar-me?

Bizum va ser creada a Espanya, partint d'una normativa de la Unió Europea, per impulsar el pagament instantani. Això ha fet que, des del seu naixement, hagi establert una fort connexió amb les principals entitats bancàries (que acaparen un 96% de la quota de mercat) entre les quals es troba BBVA. 

Una de les grans avantatges que ofereix BBVA per utilitzar Bizum és que no necessites baixar una app addicional per utilitzar-ho; amb tenir l'app de BBVA (catalogada per Forrester com la millor del sector bancari) ja tindràs accés directe per utilitzar Bizum. Únicament has de tenir un compte obert a Espanya (bé a BBVA o el qualsevol altre banc) i un número de mòbil actiu. Si compleixes ambdós requisits, només et queda registra't, associar el teu número de compte (com t'hem esmentat anteriorment),… i ja estaràs llest per enviar teu primer Bizum!

És segur utilitzar Bizum?

El creixement de Bizum en els últims anys, i el seu fort vincle amb gairebé la totalitat del sector bancari, ha fet que s'extremin les seves mesures de seguretat per tal de garantir els enviaments de diners realitzats per l'usuari.

Per evitar robatoris en el compte associat el servei, per exemple, Bizum posa límits en l'import dels enviaments. Aquests no poden superar els 500€ (per operació) ni els 1.200€ (al final del dia). Tampoc no es poden fer més de 30 “bizums” al mes. A més, i de cara a evitar que s'enviï la quantitat no desitjada al destinatari incorrecte, dona l'opció de revisar el nom i les inicials dels cognoms associats al número de mòbil del receptor abans de confirmar el pagament.

Dos petits passos cap a un pagament instantani més assegurança a què recentment s'ha unit la possibilitat d'abonar les teves compres en comerços en línia adaptats. Es pot demanar més?

Què és Bizum i quins avantatges té per al client