> 
 > 
Reduir deutes

Claus per reduir deutes

El mètode Bola de Neu

L'any 2008, moment en què va esclatar la crisi financera, les famílies espanyoles havien acumulat un deute superior a 960.000 milions d'euros. Una dada que durant els anys durs de la crisi es va ser rectificant fins a arribar a 2017, moment en què el saldo va tornar a tancar en negatiu amb un deute de 3.063 milions d'euros (segons l'Institut Nacional d'Estadística). Una xifra que l'any passat gairebé es va quintuplicar, assolint els 14.800 milions d'euros. 

Aquests apunts llancen dues lectures: una positiva i una altra negativa. La primera mostra que els bancs estan tornant a donar préstecs i, l'altra, que les famílies s'estan tornant a endeutar. I és que caure en aquesta espiral és una mica senzill; el complicat és sortir. 

Si et trobes en aquesta situació, des del principi deus tenir clar que no existeixen els miracles i sí eines que et poden ajudar a organitzar-te i a reduir deutes. Des de BBVA et volem mostrar el trucat "Mètode Cascada", un sistema que es va inventar per aplanar aquest difícil camí.

Mètode Snowball o Bola de neu

La força d'aquest mètode Snowball, o Bola de neu, resideix en anar eliminant els deutes de menor quantitat primer. O explicat d'una altra forma: es basa en posar un saldo extra per pagar el deute més petita primer, fent pagaments mínims en les altres fins que aquesta quedi eliminada. Una vegada que això succeeixi, els diners que es destinava que cal pagar aquest deute serà dedicat a la següent més petita. Així fins que s'aconsegueixi tornar a estar en números verds. 

Aquest mètode s'ha posicionat com un dels més efectius de cara reduir deutes ja que, en estar basat en petits esforços econòmics més senzills d'aplicar, els resultats s'aconsegueixen més fàcil i ràpidament, augmentant la motivació en veure pròxima una resolució del problema.

Com pots posar-la en marxa?

  • Fes una llista amb tots els deutes: abans de posar-te mans a l'obra, has de conèixer de quin tipus són i quin és el la seva quantia. A més, i perquè aquest mètode sigui realment efectiu, has d'ordenar-les de menor a major per a després poder atacar-les una per una. 
  • Revisa els pagaments mínims mensuals: quan hagis organitzat bé tots els teus deutes, has de revisar quin és el pagament mínim a cadascuna d'elles i actualitzar-ho respecte al pagament que tenies abans. 
  • Defineix la quantitat del pagament extra de la més petita: una vegada tinguis bé definits els dos passos anteriors, has de fer comptes i veure quant pots dedicar de manera extra al deute més petita. Aquí és important intentar assignar el màxim que puguis, així els primers deutes que vagis abonant desapareixeran més ràpid. 
  • Repeteix la fórmula fins que acabis amb els teus deutes: és el que es coneix com el mètode ‘Bola de neu’ perquè cada vegada va augmentant més. Així, una vegada que hagis pagat la totalitat del deute més petita hauràs de passar a la següent, fins que arribi el moment en què hagis liquidat totes.

Un major control sobre les despeses

Com dèiem abans, a BBVA som conscients que els miracles no existeixen. També sabem que no és impossible sortir de les males situacions econòmiques. Un dels punts clau a l'hora d'afrontar aquest tipus d'objectius és estar bé organitzat. Per fer-ho, i gràcies a la revolució tecnològica, existeixen un gran número d'aplicacions que faciliten aquesta tasca tant per a aquells que volen reduir deutes com per als que volen estalviar. 

Un exemple és El meu dia a dia , amb què pots tenir el teu diners sempre sota control . És intuïtiva, fàcil d'utilitzar i et permet veure els teus ingressos i despeses ordenats per categories, el que et facilita la planificació i la presa de decisions a l'hora d'estalviar. També disposes de Moviments previstos, funcionalitat que et mostra els teus propers moviments, tant d'ingressos com de despeses (i a dos mesos vista), millorant la gestió de la teva economia i ajudant-te, amb això, a afrontar el teu principal objectiu: reduir deutes. 

A través de l'aplicació, també podràs fer ús de Bconomy, eina facilita el teu estalvi en permetre't analitzar detalladament les despeses realitzades i, amb això, esbrinar quins són prescindibles. Si estàs pensant en estalviar, l'app del BBVA pot ser el teu gran aliada.

Claus per reduir deutes

Productes

Descobreix el catàleg de comptes de BBVA

Compte Nòmina Va Contigo

Compte Nòmina que t'ofereix un Gestor personal i un equip d'experts (també a l'app) portant la teva nòmina a partir de 800 €.

Compte Metes BBVA

Compte d'estalvi sense comissions ni condicions que t'ajuda a aconseguir els objectius d'estalvi que et proposis.

Compte Online BBVA Sense Comissions

El Compte Online BBVA és un compte corrent sense comissions ni condicions, que no t'obliga a tenir nòmina ni rebuts domiciliats.

Mi Segunda Cuenta

Si tens un compte Va Contigo i necessites un segon compte per compartir les teves despeses o per a les teves compres... Aquesta és el teu!

Compte Jove BBVA

Compte Jove (de 18 a 29 anys) sense comissions només per fer un ús de targeta al mes

Eines

Posem al teu abast les millors eines per a les operacions bancàries del dia a dia