> 
 > 
Planificar estalvi

Estratègies per planificar l'estalvi

Vuit claus que t'ajudaran

Estalviar diners cada mes és possible si unim esforç i una bona planificació. També has de ser conscient, una vegada et posis a això, de fins a on pots arribar en funció dels teus ingressos. 

A BBVA som conscients del complex que és complir aquest objectiu, més en aquests moments en què els tipus d'interès estan molt baixos. Per això volem tirar una mà a aquells que, amb la vista posada a mitjà o llarg termini, volen planificar l'estalvi per gaudir d'un diners extra més endavant.

Claus per planificar l'estalvi

La primera clau a l'hora de planificar l'estalvi és marcar-te un objectiu. Has de tenir clar si els diners destinarà a la teva jubilació, a comprar-te un habitatge, als teus fills o a tenir un matalàs econòmic en el futur. Saber-ho t'ajuda a conèixer el temps que has de dedicar i la quantitat que necessites acumular. També és important que no et marquis un ritme d'estalvi que no puguis complir. Si et poses un objectiu, compleix els terminis! 

Una vegada tinguis clar l'objectiu has d'elaborar un pressupost. En ell has de reflectir amb claredat com penses abordar l'estalvi, el que serà de gran ajuda a l'hora de prendre les regnes de les teves finances. També et permet definir la forma de treure-li el major partit al teu diners tenint en compte que, en certes ocasions, hauràs de renunciar a allò que desitgis. De vegades cal estrènyer-se una mica el cinturó! 

Dins el pressupost que facis, pots introduir l'estalvi com una despesa obligatori. D'aquesta manera saps que un diners anirà destinat cada mes a aquesta causa. Algunes de les regles aconsellen retenir un 20% dels ingressos però, si no pots fer-ho, fixa un percentatge diferent que s'adapti a les teves necessitats. Recorda que si tens aquest objectiu en la teva agenda, són les despeses superflus els que, segurament, t'impediran arribar a bon port.

Fer el pressupost és molt complicat si no tens bé definit el teu saldo disponible. Conèixer tant els teus ingressos com les teves despeses generals és de gran ajuda per establir prioritats a l'hora de planificar l'estalvi. Per a aquest punt, a més, és de gran ajuda l'aplicació de BBVA, la qual facilita la teva organització mes a mes. També és important que tinguis en compte que els teus ingressos són els mateixos mes a mes mentre que les despeses seran gairebé sempre diferents. Atenció amb els imprevistos, poden trencar la teva balança!

Revisa l'establert passat un temps

Una vegada aconsegueixis planificar l'estalvi i comencis a crear un petit matalàs, no has de relaxar-te i pensar que ja està fet tot el treball. És convenient que revisis com estan els objectius marcats al principi, ja que potser sigui necessari canviar algun punt del pressupost inicial. Aquesta revisió has de portar-la a cap cada pocs mesos, eliminant així qualsevol tipus d'incidència que pugui tirar a terra l'equilibri que hi ha entre ingressos i despeses. 

També és important treure benefici dels teus estalvis. Deixar-los sense que t'aportin, aconseguirà que et costi més arribar a l'objectiu marcat. El que més recomanen els experts és invertir-ho a llarg termini el que, encara reportant-te menys, mantindrà els diners més assegurança. També adverteixen que, independentment del producte que triïs, has d'informar-te bé per a no caure en les ofertes que puguin ocultar el risc real contret. 

En cas que disposis de deutes, els diners que vas estalviant també pots utilitzar-ho per reduir-les. Si és així, a mitjà o llarg termini significarà un estalvi amb què no comptaves, ja que tindràs menys obligacions de despesa. 

Finalment, és convenient que apartis una quantitat per a un fons d'emergència. A l'hora de planificar l'estalvi, no saps quins inconvenients et vindran. Per això és important que disposis de diners líquid perquè, si sorgeix algun imprevist, el teu pla no es desbarati.

Eines que t'ajudaran a portar els comptes

Com hem apuntat abans, planificar l'estalvi és més senzill si tens a mà una aplicació en què fer els teus pressupostos com Bconomy. Aquesta et permet analitzar al detall les teves despeses i, amb això, descobrir com reduir-los. A més, et facilita la creació de pressupostos en aquelles categories on desitgis minimitzar la despesa, avisant quan estigui proper el límit fixat o quan se supera. 

A més d'aquesta, disposes de Programa el teu Compte, un servei que inclou senzilles regles que t'ajuden a gestionar de manera automàtica els teus comptes. Et permet establir un saldo mínim, o màxim en els teus comptes, arrodonir els teus pagaments amb targeta (guardant els cèntims que sobren) o establir unes pautes d'estalvi a través de pressupostos, nòmines o a final de mes. Tot sense cost i sempre que el necessitis (únicament has de ser titular de, almenys, dos comptes BBVA).

Estratègies per planificar l'estalvi

Productes

Descobreix el catàleg de comptes de BBVA

Compte Nòmina Va Contigo

Compte Nòmina que t'ofereix un Gestor personal i un equip d'experts (també a l'app) portant la teva nòmina a partir de 800 €.

Compte Metes BBVA

Compte d'estalvi sense comissions ni condicions que t'ajuda a aconseguir els objectius d'estalvi que et proposis.

Compte Online BBVA Sense Comissions

El Compte Online BBVA és un compte corrent sense comissions ni condicions, que no t'obliga a tenir nòmina ni rebuts domiciliats.

Mi Segunda Cuenta

Si tens un compte Va Contigo i necessites un segon compte per compartir les teves despeses o per a les teves compres... Aquesta és el teu!

Compte Jove BBVA

Compte Jove (de 18 a 29 anys) sense comissions només per fer un ús de targeta al mes

Eines

Posem al teu abast les millors eines per a les operacions bancàries del dia a dia