> 
 > 
Despeses mensuals

Com controlar les despeses mensuals

Consells per estalviar

Gràcies a les noves tecnologies, tenir el control de les teves despeses mensuals és cada dia és més senzill. Les aplicacions que instal·les en el teu mòbil disposen de funcionalitats que faciliten aquest tipus d'objectius, encara que també necessites estar bé organitzat i tenir força de voluntat per assolir la meta. 

Si estàs llegint aquest article és perquè vols manejar millor la teva economia i arribar a finals de mes conservant part dels teus ingressos. Des de BBVA et proposem aquests consells per aconseguir-ho.

Una bona organització és prioritària

Com dèiem prèviament, estar bé organitzat és el primer repte que has d'afrontar per controlar les teves despeses mensuals. Per fer-ho, el millor és crear un pressupost que s'adapti fidelment a les teves necessitats i que et mostri en tot moment el ritme d'estalvi que has de portar. Abans d'elaborar-ho, desglossa també els teus ingressos i despeses fixes per fer-te una idea de quant diners pots permetre't estalviar al mes. 

Si necessites ajuda, tens a la teva disposició diferents models d'estalvi que et poden facilitar la tasca com, per exemple, el conegut com 50/20/30. Seu posada en marxa es basa en una regla de proporcions que dicta: el 50% dels teus ingressos es destinen a les despeses fixes, el 30% als personals i el 20% a l'estalvi. Un mètode senzill, en principi, de la qual única complicació arriba a l'hora de definir en quin apartat cal ficar cada despesa. Un pas que has de dur a terme obligatòriament abans de començar. 

Vols començar a utilitzar-ho? BBVA compte de Bconomy, funcionalitat que t'acosta la distribució de les teves despeses i com s'ajusten a aquesta regla del 50/30/20. També disposa de Programa el teu Compte, servei que t'ajudarà amb el 20% a estalviar gràcies als seus 6 funcionalitats destacant, per a aquest cas concret, les d'Estalvi en Nòmina, Estalvi Fi de Mes i Estalvi en Pressupostos.

Consells per estalviar

Compra únicament el que necessitis: els pagaments innecessaris fan efecte en el total del teu compte. Parlem d'aquests productes o serveis que adquireixes sense pensar i que, si desitges sanejar la teva economia, has d'evitar. Com pots fer-ho? Deixa passar un temps abans de fer qualsevol adquisició. Si després d'aquest no assoleixes cap resolució serà perquè no el necessites. 

Cerca les millors ofertes: Internet fa més senzill que trobis la relació qualitat-preu que cerques, i els millors descomptes, més si utilitzes comparadors. Una virtut que pot tornar-se en defecte sinó tens atenció, ja que una baixada de preu molt cridanera pot emportar-te a adquirir productes que no necessitis. 

Minimitza les despeses mensuals a casa : pots aconseguir-ho amb actes tan simples com apagar la llum o la tele quan no les utilitzis. També pots pujar-te al carro del sota consum canviant les teves bombetes antigues per unes de LED o actualitzant els teus electrodomèstics per uns de classe A. Notaràs una gran disminució en la teva factura de la llum.

Conserva els teus ingressos extra: et permetrà fer front a imprevistos que puguin sorgir en el futur sense trencar el ritme d'estalvi que et vas marcar en un principi. I si no tens cap despesa addicional, faran que el teu matalàs d'estalvi augmenti més ràpidament. 

Fes la llista de la compra: acudir al supermercat sense saber quines necessitats has de cobrir és una errada que es comet molt i que sol suposar un augment considerable en el total que cal pagar.

Com controlar les despeses mensuals

Productes

Descobreix el catàleg de comptes de BBVA

Compte Nòmina Va Contigo

Compte Nòmina que t'ofereix un Gestor personal i un equip d'experts (també a l'app) portant la teva nòmina a partir de 800 €.

Compte Metes BBVA

Compte d'estalvi sense comissions ni condicions que t'ajuda a aconseguir els objectius d'estalvi que et proposis.

Compte Online BBVA Sense Comissions

El Compte Online BBVA és un compte corrent sense comissions ni condicions, que no t'obliga a tenir nòmina ni rebuts domiciliats.

Mi Segunda Cuenta

Si tens un compte Va Contigo i necessites un segon compte per compartir les teves despeses o per a les teves compres... Aquesta és el teu!

Compte Jove BBVA

Compte Jove (de 18 a 29 anys) sense comissions només per fer un ús de targeta al mes

Eines

Posem al teu abast les millors eines per a les operacions bancàries del dia a dia