> 
 > 
Consells per saber estalviar diners

Consells per saber estalviar diners

Models i eines que et faciliten el teu “matalàs” financer

Estalviar diners no és una tasca senzilla. És per això que, si el teu objectiu és aconseguir fer guardiola, és necessari que t'organitzis bé perquè et resulti més senzill. Això implica conèixer els teus ingressos, les teves despeses fixes, marcar-te un objectiu d'estalvi i, sobretot, estar disposat a fer certs sacrificis. També has de ser conscient dels teus límits i ser realista a l'hora de dictaminar aquest objectiu d'estalvi. 

Però, sobretot, cal tenir clar la fi pel qual s'estalvia perquè l'esforç a fer es converteixi en una motivació. A més, aquest és el que estableix el teu estalvi mensual i dictamina fins a on pots ajustar el teu pressupost. Perquè no és el mateix estalviar per comprar-te una casa que per anar-te de viatge en estiu o per a la teva jubilació. 

Així, en aquest article mostrarem models i eines que et seran de gran ajuda en la gestió del teu diners i, a més, a l'hora d'assolir l'estalvi que desitges.

Gestiona la teva economia de forma fàcil i senzilla

El model 50/30/20 és un dels millors aliats que pots tenir. És senzill en el seu ús i, a més, t'ajuda a organitzar les teves despeses i potència el teu estalvi. 

Es basa en una regla sota la qual el 50% dels teus ingressos es destinen a les despeses fixes, el 30% a les despeses personals i el 20% a l'estalvi. La seva dificultat radica, en la majoria dels casos, en definir bé què s'inclou en cada partida, acció que deus dur a terme abans de començar i intentar no saltar-te-la mai.

Automatitza el teu estalvi

Considerar l'estalvi com una despesa a tenir en compte sempre facilita el compliment del teu objectiu. El mateix que l'automatització dels processos per arribar a ell, al no haver de preocupar-te d'ells. Consisteix en crear una sèrie de regles que executen traspassos del teu diners del teu compte corrent a una d'estalvis sense que hagis de preocupar-te. Per això, i si el model 50/30/20 t'ha semblat un bon mètode per estalviar, és possible automatitzar aquest 20%. 

Amb Programa el teu compte, servei exclusiu de BBVA, pots traspassar automàticament cada mes un diners fix de la teva nòmina, del teu saldo a final de mes o del que et sobre dels teus pressupostos, entre altres moltes funcionalitats.

Controla les teves despeses fixes

Has de revisar cada dia les teves despeses fixes . Amb això, i de la mà del teu pressupost, pots fer una fotografia mental del que inverteixes i si val la pena conservar cada servei que tens o si, al contrari, cal rebutjar algun. Els comparadors en línia són de gran ajuda en aquests casos, en ser capaços de localitzar la millor relació qualitat-preu de cada un. Per això, i abans de fer qualsevol compra, navega per Internet a la recerca aquestes ofertes que puguin reduir els teus costos en una quantia considerable. 

ara ajudar-te a controlar les teves despeses BBVA disposa de Compara't, una eina que et mostra la comparativa amb persones del teu entorn i de similars característiques; en concret, de teu mateixa edat, rang salarial, sexe i codi postal. Aquestes dades et permeten saber si la despesa que estàs fent en cada àrea es troba per damunt o per sota de la mitjana i si has de, en cada cas, implementar solucions.

I també els personals

Les despeses personals també fan efecte en la nostra economia. Per això, si t'has proposat estalviar, és important que diferenciïs, per exemple, entre una compra necessària i una que no l'és. Hi ha un truc molt senzill que et pot ajudar: abans de fer el desemborsament, deixa passar unes hores per tal de reflexionar sobre la necessitat d'aquest objecte. Si en aquest temps no t'has entès, potser sigui perquè no el necessites. 

Si contínues tenint dubtes, BBVA t'ofereix El meu dia a dia , funcionalitat amb que poder tenir els diners sempre sota control. És molt intuïtiva i fàcil d'utilitzar i et permet veure els teus ingressos i despeses ordenats en categories per tal de saber a què destines el teu diners. També et facilita el conèixer les despeses innecessaris, perquè et sigui més senzill eliminar-los o reduir-los.

On guardar l'estalvi?

Quan t'enfrontes a un objectiu d'estalvi, és important que vagis traient els diners del compte corrent perquè no percebis aquests estalvis com diners per gastar. BBVA t'ofereix el Compte Metes BBVA, pensada per a aquesta fi. 

Res més obrir-la, has de posar-la un nom, indicar els diners que vols estalviar i la data que t'has proposat per complir el teu objectiu. La pròpia compte et genera alertes que t'informen sobre l'evolució dels teus objectius perquè sempre estiguis actualitzat. I si en algun moment necessites els diners estalviat, pots accedir a ell de manera immediata.

Consells per saber estalviar diners

Productes

Descobreix el catàleg de comptes de BBVA

Compte Nòmina Va Contigo

Compte Nòmina que t'ofereix un Gestor personal i un equip d'experts (també a l'app) portant la teva nòmina a partir de 800 €.

Compte Metes BBVA

Compte d'estalvi sense comissions ni condicions que t'ajuda a aconseguir els objectius d'estalvi que et proposis.

Compte Online BBVA Sense Comissions

El Compte Online BBVA és un compte corrent sense comissions ni condicions, que no t'obliga a tenir nòmina ni rebuts domiciliats.

Mi Segunda Cuenta

Si tens un compte Va Contigo i necessites un segon compte per compartir les teves despeses o per a les teves compres... Aquesta és el teu!

Compte Jove BBVA

Compte Jove (de 18 a 29 anys) sense comissions només per fer un ús de targeta al mes

Eines

Posem al teu abast les millors eines per a les operacions bancàries del dia a dia