> 
 > 
Consells per estalviar a casa sense esforç

Consells per estalviar a casa sense esforç

La llar, una de les fonts principals de les nostres despeses

Les despeses a casa suposen un percentatge alt dels pressupostos familiars. Una conclusió extreta després d'analitzar detingudament l'última Enquesta de Pressupostos Familiars publicada per l'Institut Nacional d'Estadística. Un sondeig en què es recull que les llars espanyoles, l'any 2017, van dedicar gairebé un terç de les seves despeses que cal pagar l'habitatge, l'aigua, l'electricitat, el gas i uns altres combustibles, és a dir, va ser la partida a què més diners van dedicar. Després d'aquesta, i en segon lloc amb més d'un 14%, es troba el pressupost dedicat a l'alimentació. 

Unes xifres que mostren, com bé hem avançat, que les famílies espanyoles es deixen la major part del seu diners en la seva pròpia residència i en la vida que fan en ella. A BBVA sabem que la majoria d'aquestes despeses són fixos, i, amb la intenció de reduir-los, volem oferir una sèrie de consells per estalviar a casa.

Minimitzar les despeses

El primer és saber, de forma concreta, els ingressos de la unitat familiar i les despeses que aquesta genera, és a dir, elaborar un pressupost. Si es comença per aquí a la vora, serà més senzill estalviar ja que aquest pas permet visualitzar les inversions i, amb això, reduir o eliminar aquelles que són innecessàries. Una vegada es faci aquest pressupost, i es tingui clar el balanç ingressos-despeses, el següent pas és reduir els diferents consums, començant per l'energètic

En cada casa hi ha diversos electrodomèstics que consumeixen electricitat de manera continuada. Per això, i per disminuir el seu impacte en la factura, és bo apagar-los quan no s'utilitzin o no siguin necessaris. Per exemple, si és de dia, no cal encendre els llums de la casa sinó obrir les cortines. També cal apagar la televisió si no s'està veient. Dos petits gestos que evitaran que aquestes despeses facin efecte en la nostra butxaca. 

Tampoc no s'ha d'abusar de la calefacció o de l'aire condicionat, dos dels aparells que més consumeixen en una llar. No suggerim que no s'utilitzin sinó que es dugui a terme un consum moderat i responsable de cadascun d'ells. S'ha d'intentar que la casa tingui una temperatura adequada (uns 21 ºC en hivern i en uns 26 ºC en estiu) i no caure en extrems.

Cal fer amb calma la compra mensual. I és que, com hem dit abans, l'alimentació és la segona despesa de les famílies espanyoles. Per això, és aconsellable que es dediqui temps a la llista de la compra, cercant aquelles ofertes que proporcionin la millor qualitat-preu i que permetin acudir al supermercat només amb els productes que realment es necessitin. També és bo anar amb l'estómac ple ja que serà més difícil caure en la compra de capritxos innecessaris. 

Es recomana compartir els comptes de plataformes musicals, de cinema o de sèries. Aquestes solen oferir promocions en funció de la gent que vulgui compartir-les el que fa bo ajuntar-se, per exemple, amb familiars o amics perquè el pagament dedicat a les mateixes sigui menor. 

També és bo utilitzar bombetes LED o de sota consum, ja que gasten fins a 10 vegades menys electricitat que les tradicionals. És cert que són més cares, però a la llarga, acaben sent rendibles.

S'ha d'optar per electrodomèstics de sota consum que redueixen la factura de la llum. La Unió Europea ha creat una escala que va de l'A a la G partint de l'eficiència energètica i, en aquest cas, cal seleccionar els que portin la lletra A ja que, encara que normalment són més cars, en el futur generaran un important estalvi en les despeses mensuals.

Els diners sempre controlat

Com dèiem abans, el primer que cal fer és organitzar-se i veure quin és la relació entre ingressos i despeses. Hi ha moltes apps que faciliten aquesta tasca com, per exemple, la de BBVA. 

En ella, es troba la funcionalitat El meu dia a dia , que permet veure tant els ingressos com les despeses ordenats en categories i subcategories a més de crear pressupostos amb què controlar millor la teva economia. Això ajuda a saber a què es dedica els diners, informació molt útil per a la planificació i la presa de decisions.

Consells per estalviar a casa sense esforç

Productes

Descobreix el catàleg de comptes de BBVA

Compte Nòmina Va Contigo

Compte Nòmina que t'ofereix un Gestor personal i un equip d'experts (també a l'app) portant la teva nòmina a partir de 800 €.

Compte Metes BBVA

Compte d'estalvi sense comissions ni condicions que t'ajuda a aconseguir els objectius d'estalvi que et proposis.

Compte Online BBVA Sense Comissions

El Compte Online BBVA és un compte corrent sense comissions ni condicions, que no t'obliga a tenir nòmina ni rebuts domiciliats.

Mi Segunda Cuenta

Si tens un compte Va Contigo i necessites un segon compte per compartir les teves despeses o per a les teves compres... Aquesta és el teu!

Compte Jove BBVA

Compte Jove (de 18 a 29 anys) sense comissions només per fer un ús de targeta al mes

Eines

Posem al teu abast les millors eines per a les operacions bancàries del dia a dia