> 
 > 
Automatitzar l'estalvi

Automatitzar l'estalvi: més fàcil del que et penses

Una ajuda per estalviar

Un dels desencerts més recurrents d'un estalviador és guardar els diners que els sobra a final de mes de forma “manual”. Un pla d'estalvi que sol desembocar, amb el temps, en desgavell i en un més que probable abandonament en ser complicat seguir la rutina que aquest mètode exigeix per complir amb l'objectiu. 

Davant aquest problema, la millor solució és automatitzar l'estalvi. Es tracta d'una acció molt senzilla amb què mecanitzes el traspàs dels teus estalvis a un altre compte , evitant l'haver d'estar pendent. Únicament has de configurar en el teu compte, a través de la nostra app o de bbva.es, els paràmetres d'estalvi que t'has fixat. Després d'això, BBVA farà la resta. Més senzill del que mai no vas pensar. 

L'única dificultat a l'hora de posar-ho en marxa és decidir la quantitat que vols dedicar a l'estalvi. Et recomanem que siguis realista i l'ajustos als teus ingressos i a l'objectiu d'estalvi. Si no estàs molt assegurança a aquest respecte, pots aplicar el model 50/30/20, de gran prestigi mundial per la seva senzillesa. Es basa en una regla de percentatges: el 50% dels teus guanys mensuals es dediquen a les despeses fixes, el 30% als personals i el 20%, a l'estalvi. És important que marquis bé la diferència entre els diferents tipus de despesa que tens perquè puguis dur a terme el teu pla d'estalvi sense cap imprevist.

Automatitzar el teu compte

Automatitzar l'estalvi no només t'ajuda a crear una guardiola. També et facilita el tenir el teu compte controlat. BBVA disposa de 2 eines, incloses en l'app, dedicades a ajudar-te amb això: Programa el teu Compte i Bconomy. 

Programa el teu Compte: servei exclusiu a BBVA que et proporciona la possibilitat de gestionar l'estalvi a través dels seus 6 regles: Estalvi en Nòmina, Fi de Mes i en Pressupostos, Arrodoniment i Saldo Mínim i Màxim. Sense comissions, les 3 primeres opcions compten amb moltes similituds i una única diferència: una et permet traspassar automàticament un percentatge de la teva nòmina segons és ingressada, una altra a partir del saldo del compte que et quedi a finals de mes i l'última del sobrant dels pressupostos que hagis creat amb Bconomy. Saldo Mínim, i Màxim, són alternatives en què fixes un límit (per avall o dalt) perquè, en el moment que se sobrepassi, es transfereixi diners des de/a un compte estalvi de cara a establir la normalitat en el compte habitual. 

Finalment, la regla de l'Arrodoniment et permet accedir al conegut microestalvi. Així, i per cada compra que facis amb la teva targeta de dèbit (i de la qual quantitat no sigui exacta), “les tornades” fins a completar el següent euro es transferiran al teu compte d'estalvis. Així, si pagues una samarreta de 7,65€, els 35 cèntims fins a completar els 8€ seran els que utilitzi aquesta regla per a l'estalvi.

Compte enfocada a l'estalvi

Bconomy: Si Programa el teu Compte està més enfocada a automatitzar l'estalvi, Bconomy et permet tenir un major control sobre les despeses. Aquesta eina et desglossa les inversions mensuals per categories i subcategories perquè puguis detectar els desemborsaments innecessaris de cara a eliminar-los. 

També t'ofereix la possibilitat de crear pressupostos de despesa perquè organitzis millor el teu diners i els compara amb persones amb característiques semblants a les teves per veure si pots estalviar més en determinades àrees.

Un compte per estalviar

A BBVA disposem del Compte Metes BBVA, creada per facilitar-te els teus objectius d'estalvi. Res més obrir-la, has d'indicar-li un nom, el muntant que vols estalviar i la dataque has estimat per complir l'objectiu. 

En funció d'aquestes dades, et mana notificacions per informar-te sobre el compliment de les teves metes. No té cap comissió i, per descomptat, pots accedir al teu diners en el moment que el necessitis.

Automatitzar l'estalvi: més fàcil del que et penses

Productes

Descobreix el catàleg de comptes de BBVA

Compte Nòmina Va Contigo

Compte Nòmina que t'ofereix un Gestor personal i un equip d'experts (també a l'app) portant la teva nòmina a partir de 800 €.

Compte Metes BBVA

Compte d'estalvi sense comissions ni condicions que t'ajuda a aconseguir els objectius d'estalvi que et proposis.

Compte Online BBVA Sense Comissions

El Compte Online BBVA és un compte corrent sense comissions ni condicions, que no t'obliga a tenir nòmina ni rebuts domiciliats.

Mi Segunda Cuenta

Si tens un compte Va Contigo i necessites un segon compte per compartir les teves despeses o per a les teves compres... Aquesta és el teu!

Compte Jove BBVA

Compte Jove (de 18 a 29 anys) sense comissions només per fer un ús de targeta al mes

Eines

Posem al teu abast les millors eines per a les operacions bancàries del dia a dia