> 
 > 
Estalviar sense esforç

Estalviar sense esforç, és possible?

Eines que t'ajudaran a aconseguir-ho

Des de petits ens inculquen que l'estalvi és necessari. Una idea que va adquirint sentit segons passen els anys. Entenem que hem d'estalviar per si sorgeix algun imprevist, per poder comprar una casa en el futur o com complement per a la jubilació. 

Múltiples opcions per les quals estalviar és un punt a favor. Tanmateix, quan intentes fer-ho t'adones que és una tasca complicada donada l'allau de despeses que tens: els relatius al dia a dia, les factures, les sortides, etc. Això porta a fer-se una pregunta concreta: és realment tan difícil estalviar?

Es pot estalviar sense esforç?

No existeixen fórmules màgiques en aquest camp. Tanmateix, seguint una sèrie de directrius i sent aplicat, la possibilitat de crear una guardiola a poc a poc i sense molt treball no és una mica utòpic. 

El primer que has de fer és crear un pla d'estalvi. Hi ha moltes persones que, a final de mes, no saben en què s'han gastat el seu diners. Per això, el primer pas que has de donar és crear uns pressupostos que incloguin totes les despeses fixes i els ingressos. Després d'això, has de restar els primers als segons. El resultat ofereix una primera fotografia de la teva economia i et dona una idea de quant pots estalviar al mes. 

També és bo automatitzar l'estalvi. I és que estem davant un procés llarg que és molt més senzill si no s'ha de pensar en ell cada dia. Per fer-ho, i després del pas anterior, comptes amb les regles incloses en el Programa el teu Compte, que pots utilitzar en funció de les teves necessitats. Així, per exemple, pots estalviar un percentatge de la teva nòmina (regla de la nòmina) o, al contrari, mantenir tot els diners disponible i controlar la despesa des del total a final de mes. 

Amb el pressupost en ordre, és hora de revisar les despeses. Sobretot els fixos. Moltes vegades estem donats d'alta en serveis que no utilitzem o paguem més del compte per alguns d'ells. Des de BBVA et recomanem que els comparis amb diferents proveïdors per si hi ha tarifes millors. No només la d'internet o el mòbil; també les del gas, la llum o uns altres serveis que tinguis contractats. 

També pots estalviar sense esforç amb les despeses diaris. Per exemple: abans de fer la teva compra setmanal, accedeix a Internet i cerca la millor qualitat-preu del producte que necessites. Un gest simple que també pots fer amb la resta d'adquisicions. 

Per finalitzar, et convidem a què intentis evitar el pagament d'interessos o, almenys, intenta abonar els mínims possibles. Això farà que el teu saldo a final de mes sigui més voluminós. Una forma senzilla d'aconseguir-ho és domiciliar tots els teus pagaments en el mateix compte que t'ingressen el salari cada mes. D'aquesta manera, tindràs un major control sobre els diners que tens disponible.

Eines útils per als teus objectius

A més dels trucs comentats, BBVA disposa d'una sèrie d'eines que t'ajudaran una miqueta més a estalviar sense esforç. La primera és el Compte Metes BBVA, pensada per a aquells amb objectius d'estalvi al no tenir cap tipus de comissió d'administració ni de manteniment i no cobrar per les transferències en línia. Et permet automatitzar el traspàs de diners del teu compte corrent a la de Metes per la qual cosa, com dèiem uns paràgrafs més amunt, l'estalvi arriba al seu destí automàticament sense que facis cap esforç. Per descomptat, el teu diners està sempre disponible perquè el puguis utilitzar en qualsevol moment. 

També disposes del Programa el teu Compte, un servei que consta de senzilles regles que ajuden a gestionar de manera automàtica els teus comptes. Permet des d'establir un saldo mínim o màxim en els teus comptes fins a arrodonir els pagaments amb targeta (guardant els cèntims que sobren) o establir unes pautes d'estalvi amb la nòmina (a inicis del mes) o a través de pressupostos (a finals de mes). Tot sense cost i sempre que el necessitis (únicament has de ser titular de, almenys, dos comptes BBVA).

Estalviar sense esforç, és possible?

Productes

Descobreix el catàleg de comptes de BBVA

Compte Nòmina Va Contigo

Compte Nòmina que t'ofereix un Gestor personal i un equip d'experts (també a l'app) portant la teva nòmina a partir de 800 €.

Compte Metes BBVA

Compte d'estalvi sense comissions ni condicions que t'ajuda a aconseguir els objectius d'estalvi que et proposis.

Compte Online BBVA Sense Comissions

El Compte Online BBVA és un compte corrent sense comissions ni condicions, que no t'obliga a tenir nòmina ni rebuts domiciliats.

Mi Segunda Cuenta

Si tens un compte Va Contigo i necessites un segon compte per compartir les teves despeses o per a les teves compres... Aquesta és el teu!

Compte Jove BBVA

Compte Jove (de 18 a 29 anys) sense comissions només per fer un ús de targeta al mes

Eines

Posem al teu abast les millors eines per a les operacions bancàries del dia a dia