> 
 > 
Estalviar però

Estalviar més, és possible?

Trucs per reduir les despeses de la llar

Des que va començar la crisi, estalviar s'ha convertit en una tasca complicada. Els sous, a vegades desajustats respecte al nivell de vida, fan que arribar a finals de mes amb uns euros de més sigui difícil, encara que no impossible. A poc a poc, pots anar fent una guardiola a engrandir amb el pas del temps, tasca en què aquest article pot ajudar-te.

Abans hem de tenir en compte, partint de l'última Enquesta de Pressupostos Familiars publicada per l'Institut Nacional d'Estadística, que el major desemborsament mensual de les famílies espanyols són les despeses de la casa i el segon, l'alimentació. Per això, des de BBVA volem oferir-te uns consells per reduir el màxim possible la despesa en aquestes dues àrees.

Estalviar més en la llar

Abans d'enfrontar-te a qualsevol tasca, el primer que has de fer és organitzar-te bé. Per fer-ho, has de començar per crear un pressupost que t'aclareixi com estan les teves finances i que t'indiqui quant pots estalviar al mes. Prèviament, i com ajuda en aquesta elaboració, és possible conèixer les teves despeses desglossats amb Bconomy, funcionalitat accessible des de la nostra app. Aquesta t'ofereix, també, una comparativa (partint de persones de teus mateixes característiques) que et permet veure si es pot estalviar més. 

Una vegada que tens clar el teu pressupost, és el moment d'estalviar. El primer consell que et donem és que, si estàs pensant en canviar algun aparell elèctric de casa teva, intentis comprar-ho de sota consum. És cert que són més cars però, pensant en el futur, generen un major estalvi en les mensualitats de la llum ja que són més eficients. El mateix ocorre amb l'ús de bombetes LED. Gasten fins a 10 vegades menys que les clàssiques i, com ocorria amb els electrodomèstics, acaben sent més rendibles.

Amb tot, i encara que canviïs els teus electrodomèstics i bombetes per les seves opcions més ecològiques, aquest ús responsable de l'energia a casa teva no ha de cenyir-se a aquests dos casos concrets, ha de ser general. Accions senzilles com, per exemple, apagar la llum si no la necessites o la televisió si no estàs veient-la. En definitiva, petits gestos del dia a dia que disminueixen de manera considerable la teva factura. 

Tampoc no s'ha d'abusar de la calefacció ni de l'aire condicionat, dos dels aparells que més energia consumeixen i del qual consum, per tant, ha de ser moderat. Per aconseguir-ho, procuració que la temperatura de casa teva no descendeixi dels 21è en estiu ni superi els 26è en hivern. Un consell que, a més d'a la teva butxaca, també ajuda al medi ambient. 

També el bo fer la llista de la compra abans d'anar al supermercat , incloent en ella únicament els productes que necessitis. Una ajudeta per a ser més precisos, i no fer adquisicions va ser ra de lloc que engrandeixin el total del tiquet de compra, és utilitzar els diferents cercadors que ofereix Internet per trobar la millor relació qualitat-preu d'allò que vols. 

Finalment, t'animem a què comparteixis els comptes de plataformes musicals, de cinema o de sèries amb familiars o amics, el que possibilita l'accés a les promocions que generen un estalvi en la mensualitat.

Aplicacions enfocades a l'estalvi

Actualment existeixen diverses aplicacions que faciliten l'estalvi. La de BBVA, per exemple, t'ofereix Compte Metes BBVA, un producte pensat per a aquells que volen aconseguir un matalàs econòmic. A l'obrir-la, simplement has de posar-la un nom, indicar quin és el teu objectiu d'estalvi i la data que t'has marcat per complir-ho. La pròpia compte et mana notificacions perquè sempre estiguis informat de l'evolució dels teus objectius. A més, si necessites els diners en algun moment, pots accedir a ell immediatament.

També disposes de Programa el teu Compte, servei compost per 6 regles que et permeten tenir un major control sobre d'economia i, amb això, del teu estalvi. Pots automatitzar des del traspàs d'un percentatge del saldo total del teu compte corrent a final de mes (o d'una part de la teva nòmina en el moment en què te la ingressin o dels teus pressupostos) fins a posar un Saldo Màxim o practicar el microestalvi amb la funcionalitat Arrodoniment.

Estalviar més, és possible?

Productes

Descobreix el catàleg de comptes de BBVA

Compte Nòmina Va Contigo

Compte Nòmina que t'ofereix un Gestor personal i un equip d'experts (també a l'app) portant la teva nòmina a partir de 800 €.

Compte Metes BBVA

Compte d'estalvi sense comissions ni condicions que t'ajuda a aconseguir els objectius d'estalvi que et proposis.

Compte Online BBVA Sense Comissions

El Compte Online BBVA és un compte corrent sense comissions ni condicions, que no t'obliga a tenir nòmina ni rebuts domiciliats.

Mi Segunda Cuenta

Si tens un compte Va Contigo i necessites un segon compte per compartir les teves despeses o per a les teves compres... Aquesta és el teu!

Compte Jove BBVA

Compte Jove (de 18 a 29 anys) sense comissions només per fer un ús de targeta al mes

Eines

Posem al teu abast les millors eines per a les operacions bancàries del dia a dia