> 
 > 
Estalviar a casa

Consells útils per estalviar a casa

Eines per crear pressupostos

La solució per tenir més diners en el teu compte no només és que guanyis més, també gastis menys. Un fet, aquest últim, que resulta més complicat donats els petits desemborsaments que fas cada dia (llum, aigua, menjar o Internet, entre altres) i que fan efecte en la teva economia a final de mes. Aquesta deducció s'extreu després d'analitzar l'última Enquesta de Pressupostos Familiars publicada per l'Institut Nacional d'Estadística, la qual recull que les llars espanyoles van invertir gairebé un 45% de les despeses derivades de l'habitatge (incloent la hipoteca) i l'alimentació

Una dada que inicialment trucarà la teva atenció però que, una vegada elaboris un pressupost de la teva economia, veuràs que és normal. També, t'ajudarà a entendre la importància que ha d'estalviïs a casa de cara a crear un ‘matalàs’ financer estable. A BBVA sabem del valor que té per a tu el reduir aquestes despeses fixes i, per això, volem proposar-te una sèrie de consells per aconseguir-ho.

Disminueix les teves despeses

El primer que has de fer, com hem esmentat prèviament, és elaborar un pressupost. Aquest et donarà una visió global dels teus ingressos i despeses, a més de mostrar-te allò en què estàs invertint innecessàriament i que, amb la major celeritat, has de reduir o eliminar per aconseguir un major estalvi a curt - mitjà termini. 

Amb el balanç d'ingressos-despeses clar, el següent pas és disminuir els diferents consums de la teva llar. Et recomanem: 

  • Canviar les teves bombetes convencionals a LED ja que gasten fins a un 90% menys d'energia i tenen una vida útil de fins a 10 anys. És cert que són més cares però, a la llarga, acabes estalviant en la teva factura. 
  • No malgastar electricitat, el que pots aconseguir si encens les llums i els electrodomèstics de la casa únicament quan els utilitzis. Un truc que no requereix molt esforç i que redueix certes despeses de manera substancial. 
  • Optar per electrodomèstics de sota consum (els catalogats com classe A) els quals has d'utilitzar de manera intel·ligent. Són més cars, com ocorre amb les bombetes LED, però també garanteixen un estalvi important en la teva factura mensual. 
  • No malgastar l'aigua i no només per motius mediambientals. Per fer-ho, disposes de limitadors de cabal que pots instal·lar de forma fàcil i ràpida en les teves aixetes i que, per exemple, faran que gastis 10 litres menys per minut quan et dutxis. 
  • Vendre el que no necessitis a través de les diferents aplicacions creades per a això. Així, a més de guanyar espai en la teva llar, obtens un ingrés extra. 
  • Compartir els comptes de plataformes musicals, de cinema o de sèries que el permetin, tant amb familiars com amb amics o companys de treball, de cara a estalviar en la mensualitat de les mateixes. 
  • Planejar bé la compra mensual abans d'anar al supermercat . Per fer-ho, fa una llista i intenta cercar les ofertes que et proporcionin la millor relació qualitat-preu.

Eina per controlar els teus pressupostos

Són moltes les apps que et pots ajudar amb aquest comès. BBVA compta amb Bconomy, la qual et permet fer pressupostos de despeses per diversificar els teus pagaments. També et desglossa totes les teves despeses per categories per ajudar-te a veure en què inverteixes els teus ingressos i et dona informació sobre la teva salut financera. Aquesta informació es basa en el teu estalvi mensual, la teva llibertat econòmica, en la despesa en habitatge i en els diners que dediques a préstecs o pagaments ajornats, en cas que els hi hagi. 

A més, i a través de Bconomy, pots accedir a Moviments Previstos, una eina que et fa una estimació dels teus ingressos i despeses a dos mesos vista perquè puguis anticipar-te i prendre les decisions adequades per estalviar a casa.

Consells útils per estalviar a casa

Productes

Descobreix el catàleg de comptes de BBVA

Compte Nòmina Va Contigo

Compte Nòmina que t'ofereix un Gestor personal i un equip d'experts (també a l'app) portant la teva nòmina a partir de 800 €.

Compte Metes BBVA

Compte d'estalvi sense comissions ni condicions que t'ajuda a aconseguir els objectius d'estalvi que et proposis.

Compte Online BBVA Sense Comissions

El Compte Online BBVA és un compte corrent sense comissions ni condicions, que no t'obliga a tenir nòmina ni rebuts domiciliats.

Mi Segunda Cuenta

Si tens un compte Va Contigo i necessites un segon compte per compartir les teves despeses o per a les teves compres... Aquesta és el teu!

Compte Jove BBVA

Compte Jove (de 18 a 29 anys) sense comissions només per fer un ús de targeta al mes

Eines

Posem al teu abast les millors eines per a les operacions bancàries del dia a dia