Contracto una assegurança de salut privada?

És possible que us pregunteu si us interessa contractar una assegurança mèdica privada que complementi l'assistència de la Seguretat Social

Amb un nadó a casa, les visites al metge són freqüents. Durant el primer any cal portar-lo regularment al pediatre perquè en revisi l'evolució i, de passada, resolgui els dubtes que tinguem. A més, hi acudim ràpidament quan el bebè emmalalteix, perquè és tan petitó que la seva salut ens fa perdre la son. A la sanitat pública tenim garantida l'assistència durant les 24 hores del dia, però alguns pares també opten per contractar una assegurança privada de salut per complementar-ne l'atenció.

Les característiques d'una assegurança mèdica privada són:

1. Ofereixen un variat quadre mèdic i diferents centres d'assistència per poder triar el metge i l'horari que s'adapti millor a les necessitats de cada persona.

2. Es pot acudir a l'especialista sense haver de passar abans pel metge de capçalera.

3. En assistir a l'especialista sense passar abans pel metge de capçalera, moltes vegades es redueix el temps necessari per aconseguir un diagnòstic.

4. L'ingrés sempre és en habitacions individuals.

5. Algunes asseguradores tenen un telèfon 24 hores al qual es pot trucar per resoldre dubtes i així decidir si fa falta o no anar al metge o a l'hospital.

6. Algunes asseguradores ofereixen una atenció personalitzada, per exemple: una infermera va trucar als pares per recordar-los les revisions mèdiques del nen.

7. Algunes assegurances inclouen la cobertura dental o donen la possibilitat d'afegir-la per un petit extra. Pot ser interessant perquè els tractaments bucodentals solen ser cars.

Abans de contractar una assegurança mèdica, convé informar-se bé sobre les cobertures i possibles copagaments per triar la modalitat que més ens interessa.

8. Moltes asseguradores tenen cobertura fora d'Espanya, una opció interessant si es viatja a l'estranger. A la Unió Europea, la Seguretat Social cobreix l'atenció amb la Targeta Sanitària Europea, que se sol·licita amb cita prèvia als centres d'atenció i informació de la Seguretat Social (CAISS), però fora d'Europa cal contractar una assegurança privada.

9. Les asseguradores solen tenir diferents modalitats de contractació (amb franquícia o sense, amb proves mèdiques o sense, etc.) perquè l'usuari pugui ajustar el preu de l'assegurança a la seva situació financera.

Tot el contingut de Baby Planner, a la teva app de BBVA