Canvi de casa davant l'arribada del nadó

Un nou membre a la família requereix molt espai, per això no cal descartar una mudança a un habitatge més gran

L'arribada del nounat posa la casa potes amunt, mai millor dit. És curiós: tan menut que és i tot el que arriba a necessitar: bressol, cabàs per als primers mesos, banyera-canviador, cotxet, trona… Només cal veure la diferència entre el menjador (el lloc de la casa on fem més vida) d'una parella sense fills (normalment, impecable) i el d'una família amb un nadó o més fills (ple de joguines o envaït pel cabàs, la trona o el parc).

Per això, durant l'embaràs convé pensar com es distribuirà l'espai i preparar la casa per al nadó.

Al principi, el més còmode és que el nadó dormi a l'habitació dels pares. A més, els primers mesos, el nounat se sent més protegit en un cabàs, més petit i fàcil de transportar que el bressol.

A partir dels sis mesos (el moment de canviar-lo a una habitació pròpia és molt personal i depèn, sobretot, de les necessitats de la criatura), el nadó pot passar a la seva habitació i dormir al bressol.

  • El bressol s'ha de col·locar en un lloc segur (lluny de les cordes de l'estor, d'un radiador, d'una prestatgeria...) i fora de corrents d'aire.
  • A l'habitació del nen, hi hauria d'haver el màxim espai lliure possible perquè pugui jugar amb llibertat. 

A més, cal cuidar la seguretat de la llar i protegir bé la casa perquè quan el nadó es comenci a moure per si sol (ja sigui gatejant o caminant), tindrà molta curiositat i voldrà tocar-ho tot. 

  • Convé posar tancaments de seguretat en portes i calaixos, i protectors a les cantonades i a les vores dels mobles.
  • La cuina i el bany són els llocs més perillosos. Per evitar que pugui accedir a productes de neteja i medicaments, convé guardar-los en mobles alts.
  • Si és necessari, convé posar una barrera per evitar que entri a la cuina i a la cambra de bany (als nens els encanta jugar amb l'aigua).

Una nova casa per al nadó?

Algunes parelles es plantegen canviar de casa quan arriba un nou fill, habitualment perquè en l'actual no tenen prou espai. En triar el nou habitatge convé tenir en compte els serveis de la zona que pot necessitar el petit: centre de salut, jardí d'infants i, tot i que encara falti, escoles. En preparar el nou habitatge, cal tenir en compte tots els consells de seguretat anteriorment esmentats. BBVA té eines per ajudar-te si has de canviar de casa amb l'arribada del teu nadó, com ara Valora, una eina web de valoració d'habitatges que ajuda a encertar amb el preu de la nova casa.

En concret, BBVA Valora:

  • Ajuda a conèixer el preu aproximat de compravenda d'un habitatge: el cercador ofereix informació cadastral de l'habitatge i inclou les ofertes que hi ha de cases similars i properes.
  • Proporciona informació relativa al barri: quants habitatges disponibles hi ha a la zona, preu i superfície. A més, mostra els habitatges en venda en relació amb el nombre total d'habitatges del barri. Això és important, perquè com més oferta, més capacitat de negociació del preu.
  • T'ajuda a fer números: gràcies als simuladors inclosos a l'eina podràs triar la hipoteca que més s'ajusti a la teva capacitat financera i també conèixer les despeses associades a la compra i a la hipoteca.
Quan el nadó comença a gatejar, es recomana que els pares recorrin la casa de quatre grapes per comprovar que, a la seva alçada, no hi ha res que pugui resultar perillós per al nadó.

Calcula la teva hipoteca amb BBVA

A més, BBVA posa a la teva disposició un simulador d'hipoteques perquè puguis calcular, d'una manera ràpida i senzilla, el préstec que millor s'adapta a les teves necessitats. Amb aquest simulador pots saber la quota, el termini, els interessos i les despeses de la teva futura hipoteca.

BBVA té un complet catàleg d'hipoteques amb unes condicions pensades per satisfer diferents necessitats. Pots consultar la hipoteca variable, fixa o mixta i comparar quina seria l'opció ideal per a tu.

Tot el contingut de Baby Planner, a la teva app de BBVA