Productes d'estalvi infantil per als teus fills

T'expliquem en què consisteixen i com funcionen alguns dels productes d'estalvi per a menors

Des del moment en què et converteixes en pare o mare, t'arriba una preocupació nova: tenir els diners suficients per cobrir les necessitats dels teus fills. No només cal pensar en les necessitats actuals del nadó, sinó també en les futures, ja que quan els teus fills creixin poden sorgir noves despeses com l'estudi d'idiomes, cursos a l'estranger o la universitat. Fins i tot pot ser que et plantegis estalviar perquè quan siguin majors d'edat tinguin un petit coixí amb el qual començar la vida adulta. Sigui quin sigui el motiu, hi ha diversos instruments per aconseguir l'estalvi.

Comptes d'estalvi per a nens

Els comptes per a nens són una forma fàcil i segura d'estalviar per al futur dels fills.

A BBVA tens el compte MiniBlue. És un compte gratuït i una opció perfecta per guardar-hi els diners d'aniversaris, regals, etc.

Per obrir-lo només cal anar a una oficina de BBVA i portar:

  • El DNI del menor (obligatori a partir dels 14 anys) per ambdues cares, o si no, l'identificador fiscal (per a menors de 14 que no tenen DNI) que se sol·licita a Hisenda.
  • El Llibre de família, el Certificat literal de naixement o qualsevol altre document que acrediti que el pare o la mare n'és el representant legal, ja que els representants del compte ha de ser un dels dos progenitors o els dos.

Fons d'inversió

El fons d'inversió ens permet tenir una part dels nostres diners invertits mentre generen una rendibilitat, i rescatar-los quan calgui pagar despeses com, per exemple, la matrícula de la universitat. En aquest cas, el producte no pot estar a nom del menor d'edat i s'ha de posar a nom dels pares.

Com que l'objectiu és invertir diners per generar interessos addicionals per sufragar despeses futures, és recomanable decantar-se per fons d'inversió amb renda variable o amb renda a llarg termini. BBVA té un ampli catàleg de fons d'inversió molt senzills de contractar.

Contractar accions

Una altra possibilitat financera que tenim per estalviar de cara al futur dels fills és contractar una subscripció automàtica de valors. Això significa que et compromets a ingressar una quantitat cada cert temps durant un termini que acostuma a ser llarg. Amb aquesta quantitat, el banc anirà comprant accions que cotitzen a borsa. El client pot determinar on vol invertir (Telefónica, Iberdrola, BBVA, etc.).

En cotitzar a borsa, aquesta opció financera podria tenir resultats positius a llarg termini, per la qual cosa pots valorar aquesta opció per estalviar de cara als futurs estudis del teu fill, com estades a l'estranger o els pagaments de la universitat.

Contractar un pla d'estalvi

Un pla d'estalvi és un producte financer orientat a acumular una quantitat de diners a llarg termini.

  • S'hi fan aportacions periòdiques o extraordinàries que, al seu torn, generen interessos.
  • En contractar-lo pots establir que els fills siguin els beneficiaris del pla. Si no, el beneficiari pots ser tu mateix i ingressar els diners, un cop rescatat, als comptes dels teus fills.
  • Els plans estan dissenyats per a la jubilació, però es poden rescatar en el moment que es vulgui. Aquest factor diferencia els plans d'estalvi dels plans de pensions i converteix els primers en un instrument financer perfecte per a l'estalvi per als fills.
  • Els plans d'estalvi tenen una fiscalitat que moltes vegades és més avantatjosa que altres productes d'estalvi.

Tot el contingut de Baby Planner, a la teva app de BBVA