BBVA et porta a TEDxMadrid (i al futur i al passat)

Progressar no és mirar només al futur. O potser sí, però amb un ull tafanejant el passat. Aquesta és una de les idees fonamentals del Retrofutur, un terme que va aparèixer als anys 80 i que feia referència a tota la cultura que va sorgir al voltant de la ciència-ficció d'aquesta dècada. Multitud de pel·lícules, sèries, videojocs, llibres..., intentaven desxifrar aquell futur que és ara el nostre present.

Amb aquest lema de fons, el pròxim 21 de setembre se celebrarà la 10a edició de TEDxMadrid al Teatre Circo Price de la capital. Especialistes de diferents disciplines exposaran les seves idees sobre quins elements del passat poden condicionar el nostre futur, i tu en podràs gaudir de franc. Si vols saber com, continua llegint.

I és que BBVA, com un dels patrocinadors, t'ofereix entrades dobles i l'opció de viure l'esdeveniment des de dins treballant com a voluntari. Vols ser un dels afortunats? Els passos són senzills: segueix-nos a les nostres xarxes socials i explica'ns la teva motivació per anar a TEDxMadrid. Les respostes més originals rebran una de les 3 entrades dobles o una de les 5 possibilitats de ser voluntari que oferim. T'hi animes?

Rastrejar en el passat per desxifrar el futur

Potser cal fixar-se en el passat, per cercar les respostes al nostre demà. I com millor, que escoltant referents de diferents àrees per poder fer-se una idea global? Això és el que es farà (o almenys s'intentarà fer) a les xerrades TEDxMadrid 2019.

I per fer-ho, acudiran a l'esdeveniment ponents de disciplines tan diferents com la música, l'arqueologia, l'alimentació o la comunicació, entre d'altres, però amb un nexe comú: suposen un viatge bidireccional passat-futur per tal de cercar respostes.

Un d'aquests ponents ja confirmats és l'arqueòloga africanista Sirio Canós, que parlarà de com la combinació de l'arqueologia, les tradicions orals i els textos històrics ens serveixen, avui dia, per entendre la diversitat de les societats africanes passades i la seva rellevància en el present.

També veurem i escoltarem el futuròleg musical Rigo Pex, àlies MENEO, conegut globalment per ser un dels primers productors que va barrejar el ball electrònic amb ritmes tradicionals i simples de Llatinoamèrica com la cúmbia, el merengue i el "dembow". Un estil musical al qual va donar el nom d'‘electropical’. 

Edgar Cabanas, psicòleg crític, doctor en psicologia per la Universitat Autònoma de Madrid i investigador a la Universitat Camilo José Cela, ens parlarà de la indústria de la felicitat: els seus usos polítics, arrels, conseqüències socials i la seva implementació dins el terreny del treball, l'educació i el consum.

També hi participarà Elena Carrera, historiadora de les emocions; Mercedes Vila, física; Elisabet Roselló, postfuturòloga; Anónimo García, ultraracionalista; i El Hematocrítico, mestre, humorista i autor infantil. Diferents camps per cercar l'amplitud de mires. T'atreveixes a fer amb nosaltres aquest viatge temporal?