11 recomanacions per superar una entrevista de feina

Has quedat amb el responsable de RH d'una empresa per a la teva primera entrevista de feina. Sí, és molt probable que no l'oblidis mai. A més, tens entès que les entrevistes venen amb un "codi" que cal seguir pel que fa a puntualitat, vestimenta o disposició durant la reunió. Es donen molts consells, tots relatius a l'entrevista a la qual t'has d'enfrontar. Tanmateix, hi ha consells que són comuns i que t'ajudaran a fer que acabis sent el candidat seleccionat.

Repassem de la mà d'alguns experts, entre ells Sara Abad, Recruitment & Employer Branding – Talent & Culture de BBVA, les 11 recomanacions principals per superar una entrevista de feina.

Consell 1: investiga sobre l'empresa

Fer una investigació prèvia sobre l'empresa sembla que és un consell més que obvi, però no tothom ho fa. És per això que Sara Abad de BBVA és contundent en aquest punt: "investiga abans de la teva entrevista. No conèixer l'activitat a què es dedica l'empresa de què vols formar part pot indicar una manca d'interès o motivació".

Consell 2: cuida el teu aspecte

És un dels consells més coneguts i, tanmateix, a vegades no s'encerta amb la vestimenta i l'aspecte que es vol reflectir. Com apunten des d'Hablemos de Empleo, “la imatge que donem en una entrevista de feina és fonamental. És la primera impressió que tenen de nosaltres, i per això és fonamental arreglar-nos d'acord amb la imatge que s'exigeixi a l'empresa". Si has fet bé la feina d'investigació, probablement aquesta fase es reconegui de manera immediata.

Consell 3: sigues honest

"De vegades sobrevaloren la capacitat que tenim els psicòlegs per analitzar i descobrir coses a primera vista", reconeix Ángela Arenas, psicòloga experta en RH. Per bé que no tenim cap detector de mentides per identificar l'honestedat de l'entrevistat, sí que tenim formació i, sobretot, experiència, que permeten certesa en les observacions. "Fins i tot així, res no és infal·lible i podem equivocar-nos", afirma la psicòloga.

Consell 4: coneix el teu entrevistador

"Hi ha moltes fórmules per saber coses sobre la persona que t'entrevistarà. La primera és LinkedIn, en què probablement l'entrevistador estigui donat d'alta”, comenta Iván Guillén Cano, expert en màrqueting i xarxes socials i docent d'aquesta matèria a Isemco. Has de tenir en compte que el 69% de les empreses cerquen candidats a les xarxes socials, "per la qual cosa els responsables de RH tenen l'obligació laboral d'estar-ne al dia. I tenir-hi un perfil que, a poc a poc, vagi adquirint més importància", assegura Guillén.

Consell 5: repassa el teu CV

Repassar el teu CV et permetrà veure si hi ha alguna dada errònia. Tal com assenyala Sara Abad, "durant l'entrevista revisareu el teu CV, per la qual cosa prèviament és recomanable corregir-hi qualsevol informació que no sigui del tot exacta”. Això t'ajudarà a endevinar què et poden preguntar i preparar-te per saber què has de respondre en cada cas.

Consell 6: pregunta

Potser és per manca de pràctica o per no molestar, però molts candidats no fan preguntes durant la seva entrevista de feina i es converteixen en mers éssers passius. Aquesta actitud, segons la psicòloga Ángela Arenas, denota manca d'interès i poca proactivitat per part del candidat. “És fonamental saber quines són les responsabilitats del dia a dia que s'hauran d'assumir o quina és la projecció del lloc”. Són moltes les preguntes que es poden fer i dependrà del context, que et dirà en cada moment si són pertinents o no.

Consell 7: practica a casa

Per assegurar-se part de l'èxit, no hi ha res com anar amb els “deures fets de casa”. La pràctica és clau. Tal com assegura Sara Abad, "si les entrevistes solen posar-te nerviós, pots practicar algunes preguntes i respostes bàsiques abans d'anar-hi. Això t'ajudarà a sentir-te més segur". De fet, convé preparar-se per a qualsevol pregunta, ja que algunes formulacions poden ser molt estranyes, però són reals. Preguntes com ara sobre actituds suïcides, assassines o psicòpates.

Consell 8: puntualitat

Sara Abad apunta que la puntualitat és molt important. "No cal que arribis a l'entrevista amb una antelació excessiva, però has de tenir en compte que hi ha factors que tu no controles (embussos, incidències en el transport públic, etc.) i que poden fer que arribis tard".

Consell 9: mostra't motivat

"Una de les raons principals per no contractar algú és perquè durant l'entrevista el candidat amb prou feines ha somrigut i no hi ha hagut cap connexió entre l'entrevistador i l'entrevistat", assegura Sánchez. En aquest sentit, mostrar una actitud positiva i motivada és clau de cara al reclutador.

Consell 10: escolta activa i respostes concises

En una situació de nervis, com ho és una entrevista de feina, de vegades, és complicat mantenir l'atenció en tot moment. És important anar-hi relaxat i concentrat per evitar que la nostra ment comenci a divagar. Sara Abad ho resumeix de la manera següent: "escolta atentament el teu entrevistador i respon les preguntes de manera clara i concisa. Els nervis poden jugar-nos males passades i fer que no aconseguim respondre les preguntes que ens plantegen".

Consell 11: el teu llenguatge corporal diu molt de tu

El llenguatge no verbal dona gairebé tanta informació com el verbal. De fet, quan no parlem, també comuniquem a través dels nostres moviments i gestos, possiblement sense ser-ne conscients del tot. En qualsevol cas, el que cal és no caure en contradiccions: a vegades afirmem una cosa verbalment, però aquesta afirmació no es correspon amb el que transmetem amb els gestos o moviments, i llavors queda clar que no estem sent del tot sincers. Sara Abad, de BBVA, insisteix en els consells següents: "mantingues la teva postura recta, no encreuis els braços i gesticula el necessari per reforçar els teus arguments".