Com canviar de lloc de treball dins la mateixa empresa

I si la teva pròxima feina és dins l'empresa on ja treballes? De vegades no cal canviar de companyia per saltar de feina. Un canvi que es pot produir perquè te'l proposin els mateixos caps o perquè siguis tu qui faci un pas endavant i el postuli, atès que està vacant.

Però, com fer-ho sense que t'acabi perjudicant i el teu actual responsable t'acusi de traïció? Si no vols que et passi això, segueix aquests senzills passos.

Assegura't que compleixes tots els requisits.

El primer que has de fer és confirmar que encaixes en el lloc. Per fer-ho, Beatriz Cabello, responsable de promoció interna d'Adecco, recomana parlar amb el departament de Recursos Humans de l'empresa. Quan tinguis tota la informació sobre el lloc, el pas següent és informar el teu mànager actual del teu propòsit i explicar-li el perquè del canvi.

Realment existeix, la vacant?

De rumors, n'hi ha a totes les empreses, i no sempre són certs. Cal que t'asseguris molt bé que el lloc és real i, sobretot, oficial. També has de tenir en compte que es pot donar el cas que la vacant estigui publicitada en pàgines de treball, però que no estigui disponible internament. Si això passa, Beatriz Cabello recomana parlar amb RH per saber per què la vacant no està visible internament.

Mostrar interès no pot estar mal vist

Segons la Beatriz, "mostrar interès per posicions dins la nostra companyia, voler assumir nous reptes, oportunitats i responsabilitats, no pot estar mal vist". Però això sí, has de seguir les vies que l'empresa determini per participar en aquests processos.

I si no em trien?

La Beatriz recomana parlar prèviament amb el mànager de la posició a la qual et vols presentar. Si segueixes les pautes prèvies i "ets clar, informant en qualsevol moment de la fase del procés en què et trobes", no t'hauria de preocupar si finalment no resultes ser la persona escollida. En aquest cas, la responsable d'Adecco recomana "conèixer molt bé el feedback i els motius pels quals no has estat seleccionat. Això et servirà per treballar i reforçar aquelles àrees en què puguis tenir carències i treballar-hi de cara a futures ocasions". A més, recorda que quan s'obre una posició internament, "qualsevol company que hi estigui interessat i que en compleixi els requisits, pot postular-la". En aquest punt és important que tot el procés es porti amb una competència sana.

L'hora del canvi

Si, per contra, l'empresa t'assigna el canvi al qual t'has presentat, potser et preguntaràs si també has de donar 15 dies fins que es materialitzi el teu nou lloc. El més normal és que sigui la mateixa empresa la que hagi establert un protocol per a aquestes ocasions. En qualsevol cas, hauràs d'informar els companys del canvi de posició, però ho has de fer de manera coordinada amb l'actual i futur mànager.