Ajornament del pagament del lloguer per a les famílies que viuen en cases del Fons Social d'Habitatges

Els bancs van aplicar un ajornament del pagament de fins a tres mesos del lloguer social a aquelles famílies que viuen en una casa acollida al Fons Social d'Habitatge (FSH) i s'hagin vist afectades per la COVID-19. Aquest fons es va crear el 2013 i disposa de més de deu mil habitatges a tot Espanya, propietat de les entitats de crèdit.

Aquesta mesura del sector bancari per pal·liar els efectes de la crisi del coronavirus sobre els col·lectius més vulnerables de la societat se suma a la moratòria en el pagament de les hipoteques que el Govern va anunciar i que els bancs ja van començar a aplicar.

Amb aquest ajornament del pagament del lloguer, els bancs espanyols van fer un pas més en el seu suport a la societat en un moment tan difícil. Ara més que mai, les entitats financeres volen estar a prop de tots els ciutadans i estan plenament compromeses a ajudar als seus clients i impulsar, així, una recuperació ràpida de l'economia a Espanya.

Els bancs que van aplicar aquesta mesura van ser Santander, BBVA, Sabadell, Abanca, Bankinter, ING, Deutsche Bank i Banca March, pertanyents a l'Associació Espanyola de Banca (AEB), així com les entitats adscrites a la UNACC.

Consulta el comunicat de l'AEB