Sol·licitud de moratòria per al sector dels transports

Des de BBVA podem ajudar a reduir l'impacte del coronavirus

El 7 de juliol es va publicar el Reial decret llei 26/2020, que inclou la moratòria per al sector dels transports.

Si ets autònom o empresa, et dediques al transport de mercaderies o passatgers i el teu negoci té un contracte de préstec, lísing o rènting amb BBVA vinculat a un vehicle de més de 3,5 tones de MMA, pots sol·licitar un ajornament de fins a 6 mesos del pagament d'amortització. Durant aquest temps, només pagaries la part de la quota que correspon a interessos.

Pel fet d'aplicar la moratòria, podràs ampliar el termini de venciment tants mesos com ajornis el pagament. També pots mantenir el termini original i ajustar l'import de les quotes per compensar els mesos durant els quals no pagaries.

 

Requisits que cal complir per ser beneficiari de la moratòria

  • Ser autònom o empresa amb domicili fiscal i social a Espanya.
  • Exercir l'activitat a Espanya.
  • Haver patit una reducció d'ingressos o facturació entre el març i el maig d'almenys un 40% de mitjana respecte als mateixos mesos del 2019.
  • Dedicar-se al transport discrecional de passatgers o mercaderies (es considera transport discrecional aquell que no es regeix per un itinerari, calendari o horari preestablert).
  • Disposar d'un contracte de préstec, lísing o rènting amb BBVA (en vigor des d'abans del 9 de juliol de 2020) per al finançament d'un vehicle dedicat al transport de persones o mercaderies de més de 3,5 tones de massa màxima autoritzada.

 

Com fer la sol·licitud?

Les sol·licituds es gestionen a les oficines. Per això, el primer pas és que contactis amb el teu gestor o amb la teva oficina més pròxima —en tens el número al cercador d'oficines— perquè t'indiquin els passos que has de seguir.
Podies sol·licitar-la fins al 30 de març del 2021.