Sol·licitud de moratòria hipotecària per al sector turístic

Des de BBVA podem ajudar a reduir l'impacte del coronavirus

El 6 de juliol es va publicar el Reial decret llei 25/2020, que inclou la moratòria hipotecària per al sector turístic.

Si ets autònom o empresa, et dediques al sector turístic i el teu negoci té una hipoteca amb BBVA, pots sol·licitar un ajornament de fins a 9 mesos del pagament de la part d'amortització de capital de la quota. Durant aquest temps, només pagaries la part de la quota que correspon a interessos.

En aplicar la moratòria, pots ampliar el termini de la hipoteca tants mesos com ajornis el pagament. També pots mantenir el termini original i ajustar l'import de les quotes per compensar els mesos durant els quals no pagaries. Aquesta modificació s'ha de signar en escriptura pública (les despeses notarials i registrals les assumeix el banc).

 

 

Requisits que cal complir per ser beneficiari de la moratòria:

  • Ser autònom o empresa amb domicili fiscal i social a Espanya.
  • Exercir l'activitat a Espanya.
  • Haver patit una reducció d'ingressos o facturació entre el març i el maig d'almenys un 40% de mitjana respecte als mateixos mesos del 2019.
  • Tenir registrada l'activitat en un d'aquests codis: CNAE 5510 (Hotels i allotjaments similars), CNAE 5520 (allotjaments turístics i altres allotjaments de curta estada) o CNAE 7911 (activitats d'agències de viatges).
  • Disposar d'una hipoteca associada a un immoble en què es desenvolupa una activitat relacionada amb el turisme (en vigor des d'abans del 14 març de 2020).

 

Com fer la sol·licitud?

Les sol·licituds es gestionen a les oficines. Per això, el primer pas és que contactis amb el teu gestor o amb la teva oficina més pròxima (en tens el número al cercador d'oficines) perquè t'indiquin els passos que has de seguir.

Quin és el termini?

Podies sol·licitar-la fins al 30 de març del 2021.