Col·labora amb la Creu Roja en la recaptació de fons per ajudar els afectats per l'erupció del volcà de La Palma. Més informació

Sol·licitud de moratòria hipotecària per al sector turístic

Des de BBVA podem ajudar a reduir l'impacte del coronavirus

El 6 de juliol es va publicar el Reial decret llei 25/2020, que inclou la moratòria hipotecària per al sector turístic.

Si ets autònom o empresa, et dediques al sector turístic i el teu negoci té una hipoteca amb BBVA, pots sol·licitar un ajornament de fins a 9 mesos del pagament de la part d'amortització de capital de la quota. Durant aquest temps, només pagaries la part de la quota que correspon a interessos.

En aplicar la moratòria, pots ampliar el termini de la hipoteca tants mesos com ajornis el pagament. També pots mantenir el termini original i ajustar l'import de les quotes per compensar els mesos durant els quals no pagaries. Aquesta modificació s'ha de signar en escriptura pública (les despeses notarials i registrals les assumeix el banc).

 

 

Requisits que cal complir per ser beneficiari de la moratòria:

  • Ser autònom o empresa amb domicili fiscal i social a Espanya.
  • Exercir l'activitat a Espanya.
  • Haver patit una reducció d'ingressos o facturació entre el març i el maig d'almenys un 40% de mitjana respecte als mateixos mesos del 2019.
  • Tenir registrada l'activitat en un d'aquests codis: CNAE 5510 (Hotels i allotjaments similars), CNAE 5520 (allotjaments turístics i altres allotjaments de curta estada) o CNAE 7911 (activitats d'agències de viatges).
  • Disposar d'una hipoteca associada a un immoble en què es desenvolupa una activitat relacionada amb el turisme (en vigor des d'abans del 14 març de 2020).

 

Com fer la sol·licitud?

Les sol·licituds es gestionen a les oficines. Per això, el primer pas és que contactis amb el teu gestor o amb la teva oficina més pròxima (en tens el número al cercador d'oficines) perquè t'indiquin els passos que has de seguir.

Quin és el termini?

Podies sol·licitar-la fins al 30 de març del 2021.