BBVA llança una campanya per al seu personal

Per cada euro aportat per una persona empleada, el banc contribuirà amb un altre euro més.

BBVA ha posat en marxa una campanya entre el seu personal per unir-se a l'ajuda solidària contra la pandèmia provocada per la COVID-19. Els professionals que ho vulguin, podran col·laborar amb aquesta causa a través de la campanya ‘La teva aportació val el doble’, en què per cada euro aportat per un membre del personal, el banc contribuirà amb un altre euro més.

Les persones empleades que vulguin participar-hi, podran aportar la quantitat que vulguin, per donar suport a la lluita contra el coronavirus. Per cada aportació rebuda, BBVA en farà una altra de la mateixa quantitat. Ja hem arribat als 2 milions d'euros. Aquesta xifra és addicional als 35 milions d'euros que l'entitat ja s'ha compromès a destinar per combatre la pandèmia als països on opera.

Els fons recaptats aniran a la lluita contra la covid-19 en tres línies d'actuació:

  • Suport als sistemes públics de salut a través de la compra de respiradors i equipament mèdic i el seu lliurament a organismes oficials.
  • Suport socioeconòmic a la població més vulnerable a través d'aportacions econòmiques a entitats socials que treballen amb aquests sectors. Inclou, a més, la participació del personal de BBVA en iniciatives de voluntariat promogudes per aquestes entitats.
  • Suport a la recerca científica sobre la malaltia i el seu tractament.

Aquesta campanya s'implementarà gradualment als països on el Grup opera.

Hem donat 175 bateries externes al nou hospital de campanya d'IFEMA i 210 mantes a l'hospital d'Alcalá de Henares

Gràcies a sengles iniciatives del personal de BBVA, l'entitat ha donat 175 bateries externes per a mòbil al nou hospital de campanya d'IFEMA i 210 mantes a l'hospital d'Alcalá de Henares, ambdós a Madrid.

Durant aquests dies, el confinament a les llars i l'obligat aïllament dels malalts als hospitals manté les famílies dividides i, en alguns casos, sense notícies dels seus éssers estimats. Una persona que treballa a BBVA va rebre una petició de bateries de mòbils per al nou hospital de campanya d'IFEMA, on hi ha escassetat d'endolls i punts de corrent per carregar telèfons i altres dispositius mòbils.

A partir d'aquí, va sorgir la idea de recuperar un dels obsequis que el Grup va oferir als seus accionistes amb motiu de la celebració de la seva Junta General anual fa uns anys: bateries externes per a mòbils. Aquell excedent (175 unitats) es va localitzar ràpidament en un magatzem de Ciudad BBVA, es va carregar durant tota la nit i es va lliurar abans de 24 hores al nou hospital d'IFEMA. Gràcies a aquesta iniciativa, els malalts han pogut parlar aquests dies amb les seves famílies, alleujar la seva preocupació i estar una mica més a prop.

I aquesta no és l'única ajuda que el personal de BBVA ha pogut oferir als afectats per la COVID-19. Un cas similar ha estat el de les mantes que també fa uns anys es van regalar als accionistes de BBVA, l'excedent de les quals, juntament amb altres de procedents del centre de formació de BBVA (en total, 210 mantes), s'ha donat a l'hospital d'Alcalá de Henares, un dels més saturats de malalts de coronavirus.