BBVA dona 35 milions d'euros per a la lluita contra el coronavirus

Bona part de l'ajuda es destinarà a l'adquisició de material mèdic prioritari

La donació de BBVA destinada a combatre la covid-19 als països on opera ha pujat a 35 milions d'euros, des dels 25 milions d'euros anunciats inicialment. Fa uns dies, el president del Grup BBVA, Carlos Torres Vila, explicava que l'entitat ha de “fer un pas endavant” i utilitzar totes les seves capacitats i recursos “per salvar vides, alleujar l'impacte econòmic i ajudar altres a superar aquest sotrac”.

Carlos Torres Vila, que destacava la importància dels “esforços coordinats de les autoritats, els supervisors, les empreses, la societat en el seu conjunt”, es referia també al rol de les entitats financeres com a “part important de la solució”.  "Podem i hem de fer tot el que podem, que és molt, per ajudar a superar el problema, i no tenim cap dubte que el superarem", manifestava.

A més d'ajudes a organitzacions socials, bona part dels 35 milions d'euros es destinen a l'adquisició de material mèdic prioritari, especialment respiradors.

Fins ara, i en un entorn d'escassetat mundial, ja han arribat a Espanya (un dels països més afectats) dos carregaments de material sanitari procedents de la Xina. Un primer enviament va aterrar el dissabte 28 de març a Barcelona amb 260 respiradors per a suport fora d'UCI, que ja s'han distribuït a diferents hospitals de tot el territori nacional. El segon enviament va aterrar a l'aeroport de Saragossa aquest dimarts amb 13 respiradors per a UCI i altres 740 respiradors per a suport fora d'UCI, que també ja s'han distribuït. I aquesta mateixa setmana arribarà un tercer enviament a Espanya amb 400.000 màscares.

L'ús d'aquests equips de respiració mecànica, tant en UCI com en altres àrees hospitalàries, és clau per salvar les vides de pacients amb els pulmons afectats pel virus, ja que aquestes màquines els donen temps per combatre la infecció i poder, així, recuperar-se.

BBVA posa a disposició del Ministeri de Sanitat espanyol tot aquest material i s'encarrega igualment de la logística del seu trasllat dins d'Espanya, segons les prioritats marcades per les autoritats sanitàries. L'aliança publicoprivada està sent clau per accelerar la compra d'equips, garantir uns preus raonables i assegurar un lliurament oportú dels béns.

Igualment, a la resta de països on BBVA està present, els esforços prioritaris s'estan destinant a l'adquisició d'equips mèdics per donar suport a les autoritats sanitàries locals. Mèxic i Turquia seran els primers països a rebre respiradors en les setmanes vinents. BBVA a Mèxic anunciava recentment un pla d'accions de responsabilitat social per sumar-se a les diverses iniciatives del govern i les organitzacions empresarials i civils per fer front a la pandèmia.

Els 35 milions d'euros anunciats es dedicaran fonamentalment a l'adquisició i donació d'equipament mèdic i a les ajudes a programes i iniciatives d'organitzacions socials locals.