Assegurances de viatge barates, valen la pena?

Quan planifiquem un viatge, no acostumem a tenir en compte els imprevistos que poden sorgir. Contractar una assegurança evitarà disgustos.

Com diu el refrany, val més prevenir que curar; o si cal curar, que no ens surti per un ull de la cara. En aquest article t'expliquem com cobrir-te les esquenes davant imprevistos, com ara pèrdues d'equipatge, robatoris, cancel·lacions d'última hora, emergències sanitàries, retards o demores en el viatge. Val la pena contractar una assegurança de viatge i gaudir del plaer de viatjar amb tota la tranquil·litat del món. 

Quan planegem un viatge, ens centrem a trobar el millor allotjament, les excursions més interessants, els companys idonis per fer-lo o el millor moment de l'any per viatjar a aquest o aquell destí. Tanmateix, sovint passem per alt que puguin sorgir esdeveniments inesperats que facin que se'n vagi tot en orris. 

Una malaltia, un accident, la pèrdua de l'equipatge, retards o una tornada anticipada poden suposar un desemborsament econòmic molt elevat que t'obliguin, fins i tot, a haver de cancel·lar el viatge. Per evitar que aquests contratemps ens espatllin el viatge, el millor és contractar una assegurança d'assistència en viatge.

Bàner superior Assegurances BBVA Bàner superior Assegurances BBVA
Descobreix les Assegurances BBVA
El que més valores mereix la millor protecció.

Val la pena contractar assegurances de viatge barates? Depèn!

La resposta sempre dependrà del tipus de viatge que vulguis fer o del tipus de viatger que siguis. No és el mateix fer turisme en una ciutat europea que anar a escalar l'Annapurna o fer un voluntariat en un país en què hi ha un alt risc de contreure malalties. 

En alguns casos, pot ser suficient contractar una assegurança bàsica, més econòmica, que cobreixi despeses mèdiques, trasllats i repatriacions. O pots contractar una assegurança bàsica i ampliar-la amb cobertures extres en funció de les teves necessitats. A l'hora de contractar una assegurança, has de tenir en compte el tipus de viatge que faràs o el tipus de viatger que ets. 

Amb quin d'aquests tipus de viatgers t'identifiques? 

 • Els aventurers i els amants dels esports de risc: convé contractar una assegurança que cobreixi les despeses derivades d'accidents ocorreguts durant la pràctica d'alguna activitat com busseig, senderisme, escalada o paracaigudisme. 
 • Els qui volen viatjar amb total tranquil·litat i seguretat: tria una assegurança que et garanteixi una protecció total i que cobreixi les despeses mèdiques, assistència mèdica, ajuda telefònica, trasllats, repatriació, cerca d'equipatge en cas de pèrdua o les despeses per una tornada anticipada. Perquè la teva única preocupació sigui gaudir al màxim del viatge. (Assegurança de Viatge BBVA). 
 • Els qui gaudeixen viatjant per Europa i les seves capitals: pots optar per una assegurança que inclogui assistència mèdica, trasllat sanitari i repatriació. 
 • Els qui viatgen molt sovint: si ets una espècie de Willy Fog i t'agrada viatjar periòdicament, tria una assegurança que et cobreixi tots els viatges a l'estranger que facis durant un període de temps, per exemple, un any (Miniassegurança d'Assistència en Viatge BBVA) 
 • Els qui viatgen de manera molt puntual: assegura't de tenir un ampli capital per a despeses mèdiques a l'estranger durant el teu viatge.

Quines cobertures bàsiques hauria de cobrir una assegurança de viatge?

Abans de contractar una assegurança, pregunta't quines són les teves necessitats. Si vols accedir a cobertures bàsiques, pots optar per assegurances de viatge bàsiques que cobreixin les despeses següents: 

 • Despeses mèdiques, de farmàcia i d'hospitalització. 
 • Trasllat sanitari de malalts i ferits.
 • Transport de restes mortals. 
 • Pèrdua, danys i robatori d'equipatge. 
 • Demora en viatge. 

La Miniassegurança d'Assistència en Viatge BBVA o la modalitat ampliada de l'Assegurança de Viatge BBVA cobreixen tots aquests aspectes. Si ho necessites, pots ampliar l'assegurança afegint més cobertures.

A què m'exposo si viatjo sense assegurança?

No contractar una assegurança de viatge et deixa desprotegit i qualsevol imprevist pot suposar una despesa econòmica important. Per això, és interessant que emprenguis un viatge amb una assegurança d'assistència, ja que pots exposar-te a les situacions següents: 

 • Desemborsaments econòmics elevats davant imprevistos. 
 • Falta de seguretat. 
 • Falta de tranquil·litat. 
 • Tornada anticipada. 
 • Cancel·lació del viatge.
Bàner central Assegurances BBVA Bàner central Assegurances BBVA
Coneix les nostres assegurances
I tria la que s'adapti més bé a les teves necessitats.

Quant val?

La pregunta que ens hem de fer quan contractem una assegurança és: quin seria el cost de qualsevol imprevist durant el viatge? 

Si la xifra és superior al preu de l'assegurança, ens interessa contractar-la. Per exemple, si el cost que suposaria la pèrdua de l'equipatge és superior al preu de l'assegurança, haurem compensat la despesa.

Com puc adquirir una assegurança de viatges?

Pots contractar una pòlissa d'assegurança de viatges o donar d'alta una targeta de crèdit que tingui associat aquest producte

En el primer cas, pagues la prima i gaudeixes de totes les cobertures des del primer moment, sempre que et trobis fora del teu domicili habitual. 

Si has donat d'alta una targeta de crèdit, l'activació de l'assegurança entra en vigor només en cas que el viatge en qüestió s'aboni íntegrament amb aquesta targeta de crèdit. És a dir, aquí no pagues una prima en concepte d'una assegurança, sinó que, per contra, et compromets a pagar tot el teu desplaçament (vols, hotels, etc.) amb la targeta de què ets titular.

CTA Assegurances BBVA CTA Assegurances BBVA
Assegurances - També podria interessar-te Assegurances - També podria interessar-te

També et podria interessar

 • T'expliquem les característiques d'una assegurança de renda vitalícia i quins són els seus avantatges.
 • Donada l'obligació de reparar danys que has causat a uns altres, una assegurança de responsabilitat civil pot ser necessària.
 • T'expliquem el seu funcionament, les seves claus i com pots identificar quina s'ajusta a les teves necessitats.
Assegurances - Eines Assegurances - Eines

Eines d'assegurances

 • Fes el teu propi exemple amb les teves actuals assegurances i descobreix quant podràs estalviar si decideixes incloure-les en el Pla EstarSeguro BBVA.