Assegurança de salut per a viatges: raons per contractar-la

El preu de viatjar tranquil no és res comparat amb el risc de viatjar desprotegit.

Amb la salut no s'hi juga, i menys quan s'està de viatge. Qualsevol incident relacionat amb la teva salut, com una malaltia sobtada o un accident, pot sortir-te molt car si no tens una assegurança de salut durant el viatge que et garanteixi atenció sanitària si viatges a l'estranger. 

A la majoria de països no és requisit indispensable tenir una assegurança mèdica per accedir-hi. Però hi ha excepcions: Rússia, Mongòlia, Armènia o el Tadjikistan, entre d'altres, no concedeixen un visat si el viatger no disposa d'una assegurança d'assistència en viatge, la qual cosa inclou cobertura mèdica i sanitària. El més convenient seria consultar aquesta informació al Ministeri d'Afers Exteriors per assegurar-nos-en i no emportar-nos sorpreses.

Bàner superior Assegurances BBVA Bàner superior Assegurances BBVA
Descobreix les Assegurances BBVA
El que més valores mereix la millor protecció.

Si viatges dins d'Europa

Si viatges a Europa, no oblidis portar a sobre la Targeta Sanitària Europea per tenir cobertura mèdica a tots els països de la Unió, tant si ho fas per oci, per feina o per estudis. Has de tenir en compte que la TSE no et garanteix que l'atenció sanitària sigui gratuïta al cent per cent. En alguns casos, potser has d'abonar la quantitat en el moment, tot i que se't reemborsarà a la tornada. 

Amb la Targeta Sanitària Europea, els espanyols tenim accés a la sanitat pública en les mateixes condicions que els nacionals dels països següents: Alemanya, Àustria, Bèlgica, Bulgària, Xipre, Croàcia, Dinamarca, Eslovàquia, Eslovènia, Estònia, Finlàndia, França, Grècia, Hongria, Irlanda, Islàndia, Itàlia, Letònia, Liechtenstein, Lituània, Luxemburg, Malta, Noruega, Països Baixos, Polònia, Portugal, Regne Unit, República Txeca, Romania, Suècia i Suïssa.

Si viatges fora d'Europa

Fora de l'àmbit de la Targeta Sanitària Europea, seria bo contractar assegurances de salut de viatge amb un capital assegurat per a despeses sanitàries amb una quantitat elevada. 

El Ministeri d'Afers Exteriors recomana als viatgers contractar assegurances mèdiques en els seus desplaçaments a l'estranger perquè estiguin protegits i coberts en cas de malaltia o accident durant el viatge, incloent-hi l'evacuació amb avió medicalitzat. 

En cas que visitis diversos països durant el viatge, el millor és assegurar-te que la teva pòlissa és vàlida a tots ells i que estaràs cobert en tot moment.

Hi ha assegurances mèdiques privades, com per exemple l'Assegurança BBVA Més Salut, que poden garantir atenció sanitària d'urgència a l'estranger, fins i tot en cas de viatjar als Estats Units. 

Per exemple, el preu per traslladar una persona malalta en un avió medicalitzat des dels EUA ronda els 50.000 euros. Si el viatge de tornada a Espanya es fa en un vol regular en llitera amb la supervisió d'un metge, el cost rondaria els 20.000 euros. 

Si viatges a l'estranger i vols una assegurança que t'ofereixi protecció i tranquil·litat, a BBVA tenim l'Assegurança de Viatge BBVA, que permet contractar, en la seva modalitat ampliada, des de cobertures sanitàries fins a indemnització per demora de viatge o pèrdua, dany i robatori d'equipatge

Si has de fer activitats o esports perillosos

Activitats i esports com el submarinisme, l'alpinisme, l'espeleologia, l'escalada, el kitesurf, l'esquí, el parapent o els relacionats amb la conducció són considerats perillosos, en un grau més alt o més baix. 

Per aquesta raó, el més recomanable és comprovar que la teva assegurança de salut de viatge inclou cobertures específiques per a aquestes pràctiques i que té en compte el necessari per fer front a tot el que té a veure amb el rescat, l'evacuació mèdica o el trasllat de restes mortals.

Bàner central Assegurances BBVA Bàner central Assegurances BBVA
Coneix les nostres assegurances
I tria la que s'adapti més bé a les teves necessitats.

Si pateixes alguna malaltia crònica o tens malalties que requereixen el tractament amb medicaments durant el viatge, no oblidis portar-los a sobre al teu equipatge de mà, perfectament etiquetats i en els seus envasos originals.

A més, serà necessari que tinguis a mà les dades de contacte del teu metge, la informació sobre la teva situació mèdica i el tractament i la medicació que estiguis prenent. 

Perquè cap imprevist t'espatlli el viatge i per recórrer el món amb la tranquil·litat i la protecció necessàries, et recomanem que no oblidis contractar una assegurança de salut per al teu viatge.

CTA Assegurances BBVA CTA Assegurances BBVA
Assegurances - També podria interessar-te Assegurances - També podria interessar-te

També et podria interessar

  • T'expliquem les característiques d'una assegurança de renda vitalícia i quins són els seus avantatges.
  • Donada l'obligació de reparar danys que has causat a uns altres, una assegurança de responsabilitat civil pot ser necessària.
  • T'expliquem el seu funcionament, les seves claus i com pots identificar quina s'ajusta a les teves necessitats.
Assegurances - Eines Assegurances - Eines

Eines d'assegurances

  • Fes el teu propi exemple amb les teves actuals assegurances i descobreix quant podràs estalviar si decideixes incloure-les en el Pla EstarSeguro BBVA.