Assegurança mèdica per a estudiants a l'estranger, és obligatòria?

No pots evitar que les coses passin, però sí que et costin un ull de la cara.

La pregunta que ens hauríem de fer no és si és obligatòria, sinó si és necessària. Si t'has de desplaçar fora d'Espanya per estudiar o fer pràctiques en empreses, és aconsellable i, en molts casos, necessari que contractis una assegurança mèdica per a estudiants a l'estranger. A la majoria de països no és requisit indispensable tenir una assegurança mèdica per accedir-hi; però hi ha excepcions, i el millor és consultar quines són. 

Segons dades proporcionades per la Unió Europea, el 2017 al voltant de 40.000 universitaris espanyols van accedir a una beca Erasmus per estudiar o per fer pràctiques; i la xifra augmenta si tenim en compte la quantitat de joves que es desplacen per fer cursos de curta durada.

Bàner superior Assegurances BBVA Bàner superior Assegurances BBVA
Descobreix les Assegurances BBVA
El que més valores mereix la millor protecció.

Diversió assegurada

Conèixer un altre país, una altra cultura, un altre idioma, fer amics d'altres nacionalitats i estudiar en un entorn internacional són raons de pes per passar una temporada fora del teu país. 

Per aprofitar al màxim l'experiència i gaudir, no hem d'oblidar un dels aspectes més importants: la salut. Abans de viatjar, l'ideal és que t'informis bé de la situació i el funcionament del sistema sanitari del país al qual et traslladaràs i contractar una assegurança mèdica internacional per a estudiants que s'ajusti a les circumstàncies.

En general, les assegurances per a estudiants estan dirigides a joves d'entre 10 i 35 anys que es desplacen fora del seu país per estudiar o fer pràctiques. Aquestes són algunes de les principals cobertures que inclouen: 

 • Assistència sanitària. 
 • Despeses mèdiques, quirúrgiques, farmacèutiques i d'hospitalització. 
 • Evacuació i repatriació. 
 • Despeses per convalescència. 
 • Trasllats a l'hospital. 
 • Enviament de medicaments. 
 • Desplaçament d'un acompanyant per hospitalització. 

Les companyies asseguradores solen proporcionar als seus clients un número de telèfon d'emergències al qual trucar en cas d'accident o malaltia durant la seva estada a l'estranger. 

A part de les cobertures mèdiques, aquestes assegurances per a estudiants ofereixen indemnització per pèrdua de classes, per pèrdua de matrícula, per defunció d'un progenitor o assegurança d'accidents.

Dins o fora d'Europa?

 • Si viatges a algun país dins la Unió Europea 

Pots sol·licitar la targeta sanitària europea per tenir cobertura mèdica a tots els països de la Unió. Tingues en compte que la TSE no et garanteix una atenció sanitària totalment gratuïta. En alguns casos, potser has d'abonar la quantitat en el moment, encara que més tard se't reemborsi. 

No oblidis que la TSE et permetrà acudir a determinats centres concertats i, a més, no es fa càrrec de les despeses de repatriació, d'ambulància o dels trasllats del pacient al centre. 

Per això, i perquè viatgis tranquil, és recomanable fer-ho amb una assegurança de viatge que cobreixi les necessitats esmentades i d'altres que puguin sorgir durant el desplaçament i l'estada en el teu país de destí. 

Bàner central Assegurances BBVA Bàner central Assegurances BBVA
Coneix les nostres assegurances
I tria la que s'adapti més bé a les teves necessitats.
 • Si viatges fora d'Europa 

És aconsellable contractar assegurances de salut de viatge amb un capital assegurat per a despeses sanitàries d'una alta quantia. Normalment, ofereixen cobertures per malaltia, urgència, accident i repatriació. És important que comprovis bé les cobertures mínimes exigides pel centre on facis els estudis. 

Un altre aspecte fonamental que cal tenir en compte és el capital assegurat. Aconsellem contractar un capital elevat per no haver de pagar la diferència en cas de patir qualsevol contratemps que requereixi atenció mèdica o sanitària. 

Si has d'estudiar als Estats Units, és recomanable disposar d'una assegurança mèdica que cobreixi tota la teva estada. En aquest país, la sanitat és molt cara i qualsevol emergència pot requerir un gran desemborsament de diners. Per exemple, una consulta mèdica costa més de 140 euros i una nit d'hospitalització ronda els 9.000 euros. 

És recomanable analitzar detingudament totes les opcions i triar la que t'asseguri millor davant qualsevol tipus d'emergència que sorgeixi durant la teva estada a l'estranger. 

Si ja disposes de l'Assegurança Més Salut BBVA, no oblidis contractar el complement estudiants, que inclou una cobertura mèdica en cas d'urgència o malaltia sobtada i repatriació, a més d'una cobertura específica per a estudiants amb indemnització de fins a 1.000 € per pèrdua de classes o de matrícula en cas d'accident o malaltia, el pagament d'un nou viatge en cas de repatriació i una assegurança d'accidents en cas de defunció o invalidesa permanent. 

El cost d'aquest complement són 40 € al mes per assegurat, per a Europa, o 70 € al mes per assegurat, per a la resta del món, que s'afegiran al rebut principal de la teva pòlissa. 

Si saps quina assegurança mèdica per a estudiants a l'estranger necessites, estàs llest per viatjar amb tota la tranquil·litat del món i gaudir de l'experiència al màxim.

CTA Assegurances BBVA CTA Assegurances BBVA
Assegurances - També podria interessar-te Assegurances - També podria interessar-te

També et podria interessar

 • T'expliquem les característiques d'una assegurança de renda vitalícia i quins són els seus avantatges.
 • Donada l'obligació de reparar danys que has causat a uns altres, una assegurança de responsabilitat civil pot ser necessària.
 • T'expliquem el seu funcionament, les seves claus i com pots identificar quina s'ajusta a les teves necessitats.
Assegurances - Eines Assegurances - Eines

Eines d'assegurances

 • Fes el teu propi exemple amb les teves actuals assegurances i descobreix quant podràs estalviar si decideixes incloure-les en el Pla EstarSeguro BBVA.