Què és el Pla MOVES?

Coneix les ajudes per comprar cotxes ecològics.

A Espanya ens solem plantejar canviar de vehicle quan aquest ja té uns 10 anys, cosa que el fa menys segur i, a més, més contaminant. Dos aspectes que també preocupen el Govern i l'IDAE i respecte dels quals han implantat una sèrie d'ajudes per intentar potenciar la compra de cotxes ecològics, en concret, de dos tipus: elèctrics i híbrids endollables. 

Aquestes ajudes es coneixen com a Pla MOVES i el seu objectiu no és només que renovem aquest mitjà de transport. També volen millorar la qualitat de l'aire i, amb això, combatre l'escalfament global. De fet, la implantació d'aquesta última ha fet que les vendes dels vehicles ecològics pugin respecte de l'any anterior. 

Bàner Superior Cotxes Ecològics Bàner Superior Cotxes Ecològics
Préstec Cotxe Ecològic
Gaudeix de condicions especials a l'hora de comprar el teu vehicle.
El Pla MOVES té un pressupost de 45 milions d'euros i estarà vigent fins a finals de 2019 (o fins que s'hagi invertit el seu import total). Les encarregades de gestionar els diners, per bé que és una ajuda que surt del Govern central, seran les comunitats autònomes. Cadascuna té una xifra econòmica en funció del nombre d'habitants que anirà donant sobre la base d'un criteri que ella mateixa estableixi.

Altres ajudes del Pla MOVES

A part de la compra de vehicles elèctrics i híbrids endollables, a la qual dedica entre un 20% i un 50% de la partida total, el Pla MOVES també inclou altres ajudes destinades, per exemple, a l'ampliació d'infraestructures de recàrrega de vehicles elèctrics (un màxim de 100.000 €), a la implantació de sistemes de préstecs de bicicletes elèctriques i a l'adopció de mesures que tinguin en compte el transport al treball en empreses. 

Això sí, per poder rebre la subvenció (independentment del cas dels esmentats abans) és necessari l'aferrallament d'un turisme de més de deu anys o, en el cas d'una furgoneta o camió lleuger, de més de set, que han de tenir la ITV passada (en data de 16 de febrer de 2019).

Bàner Central Cotxe Bàner Central Cotxe
Descobreix el simulador de préstecs de BBVA
Obtén el préstec en línia que necessites per comprar el teu cotxe nou.

Com ho sol·licito?

S'accedeix al Pla MOVES de forma telemàtica, emplenant el corresponent formulari de sol·licitud. 

Per fer-ho cal ser major d'edat i ser propietari, com a mínim durant un any, d'un vehicle de més de 10 anys (es comprova amb l'impost de matriculació). Si es compleixen els dos requisits, i una vegada s'empleni el formulari esmentat, serà ja la comunitat autònoma la que tingui un termini màxim de 2 mesos per iniciar-ne la revisió.

Un préstec amb condicions especials

Si estàs pensant a renovar el teu cotxe i necessites un préstec, BBVA t'ofereix el Préstec Cotxe Ecològic amb el qual podràs aprofitar-te d'un tipus d'interès especial. Entra a bbva.es i informa-te'n.
CTA Cotxes Ecològics CTA Cotxes Ecològics
Préstecs - També podria interessar-te Préstecs - També podria interessar-te

També et podria interessar

  • T'expliquem com funciona una reunificació de deutes, a més dels seus avantatges i inconvenients.
  • Una de les garanties més grans que té el banc per assegurar-se la devolució del préstec és la nòmina.
  • T'expliquem en què consisteixen els crèdits a l'instant i com se'n pot aconseguir un.
Préstecs - Eines Préstecs - Eines

Eines de préstecs

  • Calcula les condicions de finançament del préstec que necessites amb el nostre simulador i en només 3 minuts.
  • T'ajudem a calcular les condicions de finançament del teu proper cotxe amb el nostre simulador de préstecs especialitzat.