Renda 2017, tot el que has de saber

Claus per a la presentació de la declaració de la renda
El passat 4 d'abril va començar la campanya de la Renda 2017, amb algunes novetats importants. En aquest article desgranarem diverses claus, com ara el tractament fiscal dels diferents productes financers.
Bàner Superior Calcula Jubilació Bàner Superior Calcula Jubilació
Estalvia per a la teva jubilació
Calcula la seva millora amb les aportacions a un pla de pensions

Dates clau de la campanya de la renda 2017

Des del 4 d'abril es poden sol·licitar els esborranys i presentar la declaració de la Renda, sempre que es faci a través d'Internet (a través de Renda Web, que va substituir a l'antic programa PADRE) o via telefònica. A partir del 8 de maig es pot sol·licitar cita prèvia per ser atès per un gestor de l'Agència Tributària, en alguna de les seus físiques de l'entitat. Des del dia 10 de maig, serà possible la presentació presencial de declaracions a través de les oficines de l'Agència Tributària, d'entitats col·laboradores o de comunitats autònomes.

La campanya de la renda 2017 conclourà el 2 de juliol vinent, tot i que els contribuents la declaració dels quals els surti a pagar i domiciliïn el pagament tenen com a data límit el 27 de juny.

Novetats d'aquest any

Una de les grans novetats d'aquest any és la nova app per fer la declaració, disponible per a dispositius mòbils Android i iOS. A través d'aquesta app es poden sol·licitar les dades fiscals o el número de referència per elaborar la declaració, a més de presentar-la.

El sistema "Us truquem" també s'incorpora a l'oferta de l'Agència Tributària per als contribuents. Mitjançant aquesta eina es pot sol·licitar una cita prèvia (en els telèfons 901 12 12 24 o 91 553 00 71) perquè l'Administració truqui a l'usuari, i aquest pugui elaborar i presentar la seva renda a través del telèfon.

A més, s'ha creat un nou annex en el model de declaració, en què es recollirà tota la informació rellevant de cara a exercicis futurs, i que servirà com a referència de cara a declaracions d'exercicis posteriors.

Recordem que en la campanya de 2016 es van presentar més de 19,7 milions de declaracions, de les quals 14 van sortir a retornar. Els contribuents que es trobaven en aquesta situació van ingressar un total de 9.996 milions d'euros. Hi va haver 4,86 milions de contribuents les declaracions dels quals van sortir a pagar, per un import total de 9.173 milions d'euros.

Tractament fiscal dels productes financers

Els productes financers donen lloc a dos tipus de rendes fiscals: els guanys o pèrdues patrimonials (principalment de la transmissió d'accions i de fons d'inversió) i els rendiments de capital mobiliari (comptes, dipòsits, assegurances de vida, lletres i bons del tresor…). En ambdós casos, la tributació oscil·la entre el 19 i el 23%, i formen part de la base imposable de l'estalvi.

Com a novetat per a la campanya de la renda 2017, la transmissió de drets de subscripció preferent generarà un guany patrimonial sotmès a retenció.

Mesures que permeten rebaixar la càrrega fiscal

Continuen existint deduccions que poden millorar la càrrega fiscal de la declaració de la renda. Com la deducció per inversió en habitatge habitual, per a aquells que van comprar l'immoble abans de l'1 de gener de 2013 i amb un import màxim de 9.040 euros per contribuent.

Un altre exemple d'aquest tipus de mesures és la inversió en fons d'inversió, ja que es poden fer traspassos entre fons sense tributar fins al moment en què es retirin els diners definitivament, sempre que es compleixin una sèrie de requisits (entre els quals hi ha la necessitat de reinvertir immediatament els diners obtinguts en el reemborsament del primer fons en la subscripció del segon sense disposar d'aquests diners en cap moment).

Bàner Central Pla de pensions Bàner Central Pla de pensions
Plans de pensions adaptats a les teves necessitats
Coneix les diferents opcions que t'oferim
També es poden deduir les aportacions a plans de pensions, amb un límit de 8.000 euros anuals o del 30% de la suma de rendiments del treball i d'activitats econòmiques. En circumstàncies excepcionals, com ara aportacions a un cònjuge amb ingressos per sota de 8.000 euros o a un beneficiari amb discapacitat, la desgravació pot ser superior.
CTA Simulador pensions CTA Simulador pensions
Plans de pensions - També et podria interessar Plans de pensions - També et podria interessar

També et podria interessar

  • Aquests són els canvis que s'han fet el 2018 en relació amb les pensions i la quantitat màxima per gaudir durant la jubilació.
  • Aquests són els càlculs que has de fer per obtenir la prestació de la pensió que rebràs després de jubilar-te.
  • Diversos factors poden afectar a la retenció de l'IRPF de les pensions de jubilació. Descobreix el teu percentatge.
Plans de pensions - Eines Plans de pensions - Eines

Eines de plans de pensions

  • Quin seria l'import de la teva pensió pública quan et jubilis? Descobreix-ho en tres passos molt senzills.
  • Troba el pla de pensions que millor s'adapti a les teves necessitats d'estalvi i comença a planificar el teu futur.
  • El nostre comparador et permetrà conèixer les característiques de tots els nostres plans i triar el que millor s'adapti a tu.
  • Amb el nostre simulador podràs conèixer la prestació final que rebràs una vegada et jubilis.
  • Vols saber quant podries estalviar-te en la declaració de la renda aportant a un pla de pensions?