Beneficis que s'obtenen amb les aportacions a plans de pensions

Redueix el teu IRPF i el risc de la teva inversió segons el tipus que pla que triïs.

Les aportacions als plans de pensions que fa el partícip són la base d'aquest producte. Poden ser de dos tipus en funció de la seva freqüència: periòdiques i puntuals. Cada una compta amb unes característica bé definides i aporta uns beneficis a l'inversor.  

Les periòdiques són les que es duen a terme amb una regularitat, mensual, trimestral i anual, partint de la capacitat d'estalvi del partícip. Li ofereix una flexibilitat total ja que pot paralitzar-la (definitiva o temporalment) quan el desitgi, així com fer pujar o baixar el seu import. 

Les puntuals es fan de forma esporàdica, és a dir, quan el partícip decideix aportar al seu pla de pensions una quantitat de diners en un moment concret en què, per exemple, es compti amb una major liquiditat. També és habitual fer-ho a final d'any, coincidint amb el tancament fiscal que permet desgravar-se en la següent declaració de l'IRPF amb els límits anuals establerts per la legislació en cada territori (en el règim general, la menor quantitat entre 8.000€ anuals o al 30% dels rendiments nets del treball o activitats econòmiques de l'exercici).

Bàner Superior Calcula Jubilació Bàner Superior Calcula Jubilació
Estalvia per a la teva jubilació
Calcula la seva millora amb les aportacions a un pla de pensions

Quin tipus d'aportació és més recomanable?

Si la teva intenció és aportar al teu pla de pensions, l'opció més encertada és la periòdica. En primer lloc, suposa un esforç menor per a la teva economia. En segon, t'ajuda a diversificar en diversos moments en el temps, augmentant les possibilitats d'encertar amb relació a aportar a un únic. 

Amb les aportacions puntuals perds ambdós avantatges, ja que són inversions sobtades amb què compliquen l'organització de la teva economia domèstica. A més, també perds l'oportunitat de diversificar fet que suposa que assumeixes una cota major de risc en cada inversió.

Beneficis de les aportacions als plans de pensions

Les aportacions anuals a un pla de pensions poden desgravar-se de l'IRPF, ja redueixen la base imposable i ofereixen, amb això, un import d'estalvi fiscal que dependrà del tipus marginal del contribuent. Per exemple si la teva retenció d'IRPF és del 24% i aportes al teu pla de pensions 3.000€ anuals, tindràs un estalvi en concepte d'impost de 720€. 

Aquesta desgravació serà major, com és lògic, com més aportacions, fins a un màxim de 8.000€ anuals o del 30% dels rendiments nets del treball i activitats econòmiques. En cas que excedeixis aquest límit de desgravació, la llei té en compte la possibilitat de traspassar l'excedent a la declaració d'IRPF dels 5 exercicis següents. 

Bàner Central Pla de pensions Bàner Central Pla de pensions
Plans de pensions adaptats a les teves necessitats
Coneix les diferents opcions que t'oferim
A BBVA disposem d'un simulador de pla de pensions que calcula, planifica i estima les aportacions i l'estalvi fiscal perquè puguis organitzar bé el teu pla i estalviar el màxim. I si no et decideixes, disposes de BBVA Invest, eina que et mostra les millors opcions d'inversió partint de les teves necessitats.
CTA Simulador pensions CTA Simulador pensions
Plans de pensions - També et podria interessar Plans de pensions - També et podria interessar

També et podria interessar

  • Aquests són els canvis que s'han fet el 2018 en relació amb les pensions i la quantitat màxima per gaudir durant la jubilació.
  • Aquests són els càlculs que has de fer per obtenir la prestació de la pensió que rebràs després de jubilar-te.
  • Diversos factors poden afectar a la retenció de l'IRPF de les pensions de jubilació. Descobreix el teu percentatge.
Plans de pensions - Eines Plans de pensions - Eines

Eines de plans de pensions

  • Quin seria l'import de la teva pensió pública quan et jubilis? Descobreix-ho en tres passos molt senzills.
  • Troba el pla de pensions que millor s'adapti a les teves necessitats d'estalvi i comença a planificar el teu futur.
  • El nostre comparador et permetrà conèixer les característiques de tots els nostres plans i triar el que millor s'adapti a tu.
  • Amb el nostre simulador podràs conèixer la prestació final que rebràs una vegada et jubilis.
  • Vols saber quant podries estalviar-te en la declaració de la renda aportant a un pla de pensions?