Com es fa una taxació en línia

La xarxa també et serveix per taxar i conèixer el valor d'un immoble

Actualment és cada vegada més normal consultar internet per accedir a qualsevol tipus d'informació, fer compres o passar una estona entretinguda. I sí, si el que necessites és una taxació en línia del teu immoble, aquesta taxació et pot ajudar a coneixe'n el preu aproximat.

La taxació en línia no és una homologada, ja que aquesta taxació només la pot fer un taxador oficial. 

Tingues en compte que en una taxació homologada es consideren aspectes físics com ara la conservació de l'immoble, la qualitat dels materials, el certificat energètic de l'edifici després de les reformes, etc. Per tot això, més la suma de les qüestions bàsiques de localització, és impossible fer una valoració precisa en línia. Ara bé, les aproximacions sí que són possibles i BBVA Valora et pot ajudar.

Bàner superior hipoteca fixa Bàner superior hipoteca fixa
Hipoteca Fixa BBVA
La tranquil·litat de pagar el mateix cada mes.

Algunes eines per a taxacions en línia

Hi ha eines que, a partir d'una base de dades preestablerta, et permeten conèixer les tendències més directes i unes primeres quantitats de compravenda. Una taxació d'habitatge, per definició, consisteix en una valoració d'expert per la qual es fixa de manera oficial el preu de l'immoble. Es tracta, per dir-ho així, d'un estudi detallat que permet conèixer quin és en realitat el seu valor. Les taxacions s'han de dipositar únicament a les mans de taxadors homologats, ja que aquests són els que millor coneixen el mercat i, sobretot, els que saben què és el rellevant a l'hora de fixar el preu d'un pis.

Molts d'aquests taxadors, tanmateix, comparteixen els seus coneixements mitjançant interessants eines a Internet amb les quals es poden conèixer valors aproximatius del que podríem anomenar una taxació en línia. Precisament aquests coneixements d'expert són els que permeten establir valors orientatius de la qualitat del barri, les tendències de preu de la zona, el perfil dels edificis, l'antiguitat de l'immoble, etc. i tots aquests criteris, que són necessaris en qualsevol taxació, es poden bolcar en una fàcil aplicació. Un bon exemple és, sens dubte, l'aplicació BBVA Valora.

La valoració en línia de BBVA Valora

Amb BBVA Valora pots tenir una idea aproximada, en pocs passos, del valor d'un habitatge. Per a això pots incloure al cercador d'habitatges coordenades geogràfiques com la província, el municipi, el carrer i el pis exacte de què es tracta. Fins i tot pots introduir el codi de vint dígits de la referència cadastral. Seleccionats aquests aspectes de cerca, podràs fer clic a “Veure informació de l'habitatge” i, en qüestió de segons, apareixeran a la pantalla del teu ordinador certes dades que serviran per orientar-te. Cal dir que la quantitat econòmica que et mostra el portal no és un valor definitiu, sinó que es tracta simplement d'un valor orientatiu. Són xifres que t'ajudaran a entendre com és l'oferta de mercat si planeges una operació amb un immoble similar.

Els resultats que et mostra l'eina BBVA Valora són, en essència, dos: d'una banda, un preu ofert de compravenda arran de l'estimació de la mida i, de l'altra, una directriu del que suposaria el preu per lloguer de l'immoble. En el cas de la compravenda, a més, pots mirar la precisió de l'import mostrat, que l'eina categoritza en una escala de sis punts i defineix com a “baixa” o “alta”.

El preu s'elabora mitjançant una base de dades que permet considerar, segons experiència de mercat, aspectes aproximatius per avaluar a priori l'estat de conservació de l'habitatge, possibles característiques especials com vistes, altures, etc. i, sobretot, equipaments com jardins, piscines, etc. Aquesta informació es completa, al seu torn, si estan disponibles, amb les dades generals de la Direcció General del Cadastre (quin tipus d'habitatge és, quin ús té, quines són les superfícies totals i habitables, l'any de construcció).

Bàner central Bàner central
Tenim la hipoteca que s'adapta a tu
Descobreix les hipoteques de BBVA i troba la teva.

Assistència en l'operació

Conegudes totes les dades esmentades, només queda la pregunta de si l'operació en si és assumible i, sobretot en el cas d'una compra, de qui pot ajudar a finançar-la. BBVA també ha pensat en això, de manera que, al costat d'aquests resultats, trobaràs un enllaç que et portarà directament al portal de simulació d'hipoteques de BBVA. D'aquesta manera, i sense cap compromís amb el banc, des del mateix moment de la consulta podràs fer els teus primers números i considerar la viabilitat de la gestió.

Tingues en compte, això sí, que el principal sentit d'aquesta valoració en línia és mostrar-te una aproximació raonable del valor d'un habitatge; aquesta valoració, no obstant això, no ha de substituir al resultat d'una taxació homologada i presencial. Si vols, BBVA també et pot ajudar en aquest procés. No dubtis a sol·licitar informació a les nostres oficines, que et podran facilitar informació perquè facis la teva sol·licitud de taxació.

CTA Estudi CTA Estudi
Hipoteques - També et podria interessar Hipoteques - També et podria interessar

També et podria interessar

  • Saps per què es produeix l'evolució de l'euríbor? T'expliquem en què consisteix aquest índex i per què varia cada dia.
  • Saps què és el crèdit hipotecari? A BBVA t'expliquem què és i en què es diferencia d'un préstec hipotecari
  • Independent del valor de la taxació d'un habitatge, qualsevol immoble té registrat un valor cadastral oficial.