Com funciona un simulador de taxació en línia

T'expliquem com funciona un simulador, les utilitats que ofereix i com pot ajudar-te de cara a la compra d'un nou habitatge.

La taxació d'un pis, o taxació immobiliària, és el procés pel qual un taxador o una taxadora homologat/da pel Banc d'Espanya determina el valor que té un determinat habitatge o immoble en el mercat. Entre altres requisits, perquè una taxació sigui vàlida, el taxador ha de visitar en primera persona la casa. Tanmateix, recórrer a un simulador de taxació en línia pot ser una eina preliminar molt útil que ens ajudi a conèixer el preu en funció del barri i, fins i tot, que ens permeti fer els primers números de cara a la compra.

Els documents resultants de la taxació són, a més d'imprescindibles, molt importants a l'hora de demanar una hipoteca a l'entitat bancària, per dos factors. El primer d'ells és que l'entitat bancària s'assegura el valor que té l'immoble en el mercat immobiliari. Això garanteix al banc que, en cas d'impagament del client hipotecat, pugui cobrir el deute En segon lloc, la taxació serveix per establir l'import de finançament que concedirà el banc. En general, aquest és un 80% del valor de la taxació.

Bàner superior hipoteca fixa Bàner superior hipoteca fixa
Hipoteca Fixa BBVA
La tranquil·litat de pagar el mateix cada mes.
Per entendre millor aquesta segona aplicació de la taxació d'una casa, en posarem un exemple. Suposem que el valor de venda del pis que volem adquirir és de 100.000 €, i el seu valor de taxació és de 80.000 €. Com hem dit, el banc finança fins al 80% del valor de taxació que, en aquest cas, seria el 80% de 80.000 €. És a dir, concediria una hipoteca per finançar 64.000 €. Si, com en aquest cas, el valor de taxació és inferior al de compra, l'interessat hauria de tenir estalvis per sufragar els diners restants. Tanmateix, es podria utilitzar aquesta diferència per negociar amb el venedor i rebaixar el preu fins a aproximar-lo més al valor estipulat pel taxador de cases.

BBVA Valora

BBVA Valora et facilita el preu aproximat d'un habitatge a partir de la informació del valor cadastral de l'habitatge (geoposició, m², any de construcció i determinades característiques de l'habitatge), i també partint d'ofertes publicades d'habitatges semblants i propers. És un valor aproximat que mai no substitueix una taxació.

Per utilitzar aquesta funcionalitat, cal entrar a BBVA Valora i seleccionar el botó “Analitza un habitatge”. Si no ets client de BBVA, podràs analitzar fins a sis cases diferents. Si, en canvi, ets client de BBVA, tindràs l'opció d'analitzar tots els habitatges que vulguis sense un límit màxim de cerques.

Per analitzar el preu estimat de l'habitatge, només cal introduir la seva adreça completa: província, municipi, nom de via, número, portal, escala, planta i porta. Una vegada introduïdes les dades, apareixerà tota la informació relativa a la casa perquè puguem tenir una estimació de la taxació.

Després d'analitzar l'habitatge i conèixer-ne el valor aproximat, BBVA Valora també et permet saber com és el barri on se situa aquesta casa. Podràs obtenir informació de quatre aspectes fonamentals a l'hora de mudar-te a un nou veïnat:

  • Quants habitatges hi ha en aquesta zona i la informació relativa al seu preu, superfície i prestacions.
  • Nombre d'habitatges que estan en venda respecte al total. Això és important perquè, com més elevat és el nombre de cases ofertes, més possibilitats de negociació té el comprador.
  • Evolució del preu estimat de venda per metre quadrat.
  • Tipus d'immobles que hi ha a la zona.

Per saber tot el que compta de la nova zona escollida, només cal prémer el botó “Analitza un barri”. Es desplegarà un mapa i un cercador a la part superior en què caldrà escriure l'adreça i el radi d'interès. En qüestió de segons, apareixeran totes les ofertes immobiliàries, així com la capacitat de negociació en funció dels pisos disponibles i el total del parc immobiliari del barri.

Finalment, BBVA Valora et permet fer els teus números. Gràcies a les calculadores i els simuladors inclosos a l'eina podràs:

  • Triar la hipoteca que més s'adapti al teu pressupost i la teva capacitat financera.
  • Conèixer l'impacte que tindrà la compra de l'habitatge en les teves finances en diferents escenaris.
  • Saber, aproximadament, les despeses associades a la compra i a la hipoteca.

Per fer ús d'aquesta funcionalitat, només cal seleccionar el botó “Fes els teus números”. A continuació, només caldrà que especifiquis els teus ingressos nets mensuals, la ciutat on és l'habitatge, el seu preu, els diners que necessites del banc i els anys en què vols retornar la hipoteca. Quan tinguis totes aquestes dades introduïdes a l'eina, es mostrarà la quota mensual que hauries de pagar. A més, el simulador també t'oferirà informació sobre la quota a pagar en el futur si l'EURÍBOR puja el 3% i si els teus ingressos mensuals disminueixen un 30% respecte als actuals.

Bàner central Bàner central
Tenim la hipoteca que s'adapta a tu
Descobreix les hipoteques de BBVA i troba la teva.

App BBVA Valora View

També tens a la teva disposició BBVA Valora View, una aplicació per a dispositius mòbils que facilita el procés de cerca d'habitatge, oferint-te informació útil. Per exemple, mitjançant un mapa intel·ligent que et mostra els preus a les diferents zones, perquè sàpigues quins s'acosten més al teu pressupost de compra. A més, també disposes de la possibilitat d'enfocar amb la càmera del teu mòbil qualsevol habitatge per obtenir un preu aproximat d'aquest. Aquesta informació s'aconsegueix a través del valor cadastral de l'habitatge i d'ofertes de característiques similars a la mateixa zona. L'app està disponible tant per a clients com per a no clients de BBVA.
CTA Estudi CTA Estudi
Hipoteques - També et podria interessar Hipoteques - També et podria interessar

També et podria interessar

  • Saps per què es produeix l'evolució de l'euríbor? T'expliquem en què consisteix aquest índex i per què varia cada dia.
  • Saps què és el crèdit hipotecari? A BBVA t'expliquem què és i en què es diferencia d'un préstec hipotecari
  • Independent del valor de la taxació d'un habitatge, qualsevol immoble té registrat un valor cadastral oficial.